НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:20


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Продължава събарянето на незаконни жилищни постройки в циганската „Шекер махала”

Пловдив: Продължава събарянето на незаконни жилищни постройки в циганската „Шекер махала”

17 Октомври 2018 | 14:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Продължава събарянето на незаконни жилищни постройки в циганската „Шекер махала” в Пловдив, съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив кметът на Район „Северен” Ральо Ралев. Всичките 21 къщи от днешната акция са съборени, но предстои да бъдат извозени отпадъците от тях. „Най-вероятно няма да успеем днес, затова извозването ще продължи и утре”, каза Ралев. По думите му част от жандармерията и от специализираните полицейски сили вече е освободена. Друга част е останала, за да бъде осигурено спокойствието на фирмата, която извозва материалите.
„Положението е привидно спокойно сега, но в момента, в който усетят, че няма полиция, ще започнат отново да се бунтуват”, отбеляза районният Ральо Ралев. По думите му с категоричност ще има и друга акция за събаряне на постройки в „Шекер махала” и това ще са тези, които са построени върху Северния обходен колектор на града. „Броят им трудно може да се хване”, посочи Ралев. Районният кмет посочи още, че от началото на мандата му съборените постройки в циганските махали на района са над 100, от които 50 са жилищни сгради. „Там, където вече сме съборили, не си позволяват да строят отново“, каза Ральо Ралев.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Жандармерия и специализирани полицейски сили охраняват събарянето на незаконните постройки в „Шекер махала“

Пловдив: Жандармерия и специализирани полицейски сили охраняват събарянето на незаконните постройки в „Шекер махала“

17 Октомври 2018 | 10:29 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Жандармерия и специализирани полицейски сили охраняват събарянето на незаконните постройки в „Шекер махала“, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Пловдив. В момента в махалата се събарят 21 незаконно изградени жилищни постройки. По думите на районния кмет Ральо Ралев полицията е получила информация, че около 150 цигани са се опитали да саботират събарянето на постройките тази сутрин заради това на място са пристигнали не само жандармеристи, а и специализирани полицейски сили. В момента в кордон с щитове те охраняват събарянето на постройките. По-рано циганите са се опитали да блокират движението, но по думите на Ралев полицията си е свършила професионално работата и напрежението е овладяно.
Районният кмет каза още, че на крайно нуждаещите се, които остават без подслон тази вечер им е предложено временно социално жилище от общината, но нито един от обитателите на тези постройки не е приел. Ралев отбеляза, че това са постройки, направени през последните 10 години от хора, които нямат адресна регистрация в Пловдив и са пристигнали от другаде.
Миналата година по Коледа 7 от същите тези постройки изгоряха и 5 от тях са били възстановени, въпреки предупрежденията на кмета, че това е общинска собственост и това е незаконно.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
In memoriam. Красимир Узунов.
In memoriam. Красимир Узунов.

ВИДЕО
Неочаквана ваканция
Неочаквана ваканция
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.