НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:27


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Автомобилният пилот Илия Царски, във връзка с кампанията „Бъди отговорен на пътя”: Апелът ми е да бъдем толерантни и отговорни на пътя, като водачи

Автомобилният пилот Илия Царски, във връзка с кампанията „Бъди отговорен на пътя”: Апелът ми е да бъдем толерантни и отговорни на пътя, като водачи

24 Септември 2018 | 15:13 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Високата скорост и неспазването на Закона като цяло са предпоставки за пътнотранспортни произшествия, които завършват фатално. Това каза за Радио „Фокус”-Пловдив българският автомобилен състезател и многократен шампион Илия Царски, който се включи в кампанията на ОДМВР и „Пътна полиция” в Пловдив „Бъди отговорен на пътя”, която се провежда по време на Международния технически панаир. „Ние, българите, сме свикнали все някой друг да ни е виновен, но аз смятам, че нямаме културата и възпитанието, както и отговорността като цяло”, посочи Царски. По думите му той участва в тази кампания, за да покаже, заедно с колегите си - автомобилни пилоти, които у нас са над 600, че не нормалните пътища са трасета за състезания, като има други места, където може да се пробват автомобилите, а на пътя трябва да се спазва законът. „Затова апелът ми е да бъдем толерантни и отговорни на пътя, като водачи”, призова Царски.
Според него в България чисто практически един шофьорски курс не е достатъчен за придобиване на умения, които да се използват в екстремни ситуации и условия, за да може водачът да избегне удар. „Но въпреки това ние трябва да бъдем много отговорни и толерантни на пътя”, каза още веднъж Илия Царски.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: За първи път по време на Техническия панаир се осъществява съвместна кампания за безопасно движение „Отговорни на пътя“

Пловдив: За първи път по време на Техническия панаир се осъществява съвместна кампания за безопасно движение „Отговорни на пътя“

24 Септември 2018 | 14:33 | Агенция "Фокус"
Пловдив. За първи път по време на Техническия панаир в Пловдив се осъществява съвместна кампания за безопасно движение „Отговорни на пътя“. Това съобщи за Радио „Фокус“-Пловдив говорителят на ОДМВР-Пловдив. Партньори в кампанията са Областната дирекция на МВР в Пловдив – сектор „Пътна полиция“, Областната администрация Пловдив и организаторите на изложението.
В рамките на активната превантивна дейност за повишаване сигурността на движение и намаляване на пътнотранспортния травматизъм на обслужваната територия, ОДМВР-Пловдив е приела идеята за партньорство в акция “Отговорни на пътя”. Тя се провежда като част от програмата на “Ауто сити Пловдив 2018” на Международния технически панаир. До 29 септември, на обособен щанд служители от сектор “Пътна полиция” предоставят на посетителите полезна информация за безопасно шофиране, съвети за намаляване на пътнотранспортните произшествия, разяснения за подобряване на отношенията между всички участници в движението и овладяване на агресивността. За целта са изготвени редица информационни материали – брошури, флаери, шапки. Експертите дават и консултации за процедурите и необходимите документи за регистрация на новозакупен автомобил и подпомагат окомплектоването на необходимите документи на сключилите договор за покупка по време на самото изложение.
В акцията „Отговорни на пътя“ участват и автомобилният състезател Илия Царски и представители на Българския Червен кръст.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Доналд Тръмп позира със закупена от него храна, за да посрещне гости в Белия дом. 19 януари 2019
Доналд Тръмп позира със закупена от него храна, за да посрещне гости в Белия дом...

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.