НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:10


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-министър Валентин Йовев: Трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на важни за обществото проекти

Зам.-министър Валентин Йовев: Трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на важни за обществото проекти

19 Септември 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
София. В условия на ограничен публичен ресурс трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на проекти, които са важни за обществото. Това се отнася с пълна сила и за пътното строителство, което у нас е недофинансирано. Това каза на международна практическа конференция на тема "Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според зам.-министър Йовев към днешна дата в пътното строителство и ВиК услугите няма достатъчно примери за реализиране на публично-частни партньорства. „България има политическата воля за създаване на трайни партньорства с общините от една страна и бизнеса от друга. Чрез различни форми на публично-частно партньорство могат да бъдат изграждани тунели, магистрали, мостове, пречиствателни станции, за които не е предвидено в бюджета и в Европейските фондове“, посочи зам.-министърът на регионалното развитие. Той посочи като такива участъците: автомагистрала „Хемус“ с 250 км., автомагистрала „Русе-Велико Търново“, скоростният път Видин- Благоевград и др. „Прогнозният размер на инвестициите в тези проекти е над 3 млрд. евро“, каза той. По думите му към тези участъци има инвеститорски интерес и вече са подписани договори с пет китайски компании за сътрудничество. „Добрите условия за бизнес, стабилността на икономиката, членството ни в ЕС, за това България ще има важна роля за свързаността на Европа с Азия“, посочи още Йовев.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-министър Валентин Йовев ще открие конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“

Заместник-министър Валентин Йовев ще открие конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“

18 Септември 2018 | 15:43 | Агенция "Фокус"
София. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще открие Международна практическа конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Организираният от МРРБ форум ще се проведе на 19 и 20 септември 2018 г. в Резиденция „Бояна“ в дом №2 в София. В събитието ще се включат представители на Business Advisory Board към Икономическата комисия за Европа на ООН.
Целта на конференцията е да се представи международния опит в областта на публично-частното партньорство, както и да се обсъдят предизвикателствата и възможностите за по-широкото му приложение в контекста на бъдещи инвестиционни процеси в България.
На 19 септември 2018 г. конференцията ще започне в 13.30 часа. За участие в първия ден на събитието са поканени представители на министерствата на финансите, на икономиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на комисии в Народното събрание, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и НСОРБ.
На 20 септември ще се проведе втората част на конференцията – уъркшоп по основни въпроси, свързани с публично-частното партньорство в областта на ВиК и пътната инфраструктура. Началото ще бъде от 10.00 часа. Във втория ден на събитието ще се включат представители на работодателски и браншови организации, на Столична община, асоциации и неправителствени организации в областта на ВиК и пътната инфраструктура, финансови и образователни институции.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.