НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Зам.-министър Валентин Йовев: Трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на важни за обществото проекти

Зам.-министър Валентин Йовев: Трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на важни за обществото проекти

19 Септември 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
София. В условия на ограничен публичен ресурс трябва да се търсят допълнителни възможности за привличане на инвестиции при реализацията на проекти, които са важни за обществото. Това се отнася с пълна сила и за пътното строителство, което у нас е недофинансирано. Това каза на международна практическа конференция на тема "Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство" зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Според зам.-министър Йовев към днешна дата в пътното строителство и ВиК услугите няма достатъчно примери за реализиране на публично-частни партньорства. „България има политическата воля за създаване на трайни партньорства с общините от една страна и бизнеса от друга. Чрез различни форми на публично-частно партньорство могат да бъдат изграждани тунели, магистрали, мостове, пречиствателни станции, за които не е предвидено в бюджета и в Европейските фондове“, посочи зам.-министърът на регионалното развитие. Той посочи като такива участъците: автомагистрала „Хемус“ с 250 км., автомагистрала „Русе-Велико Търново“, скоростният път Видин- Благоевград и др. „Прогнозният размер на инвестициите в тези проекти е над 3 млрд. евро“, каза той. По думите му към тези участъци има инвеститорски интерес и вече са подписани договори с пет китайски компании за сътрудничество. „Добрите условия за бизнес, стабилността на икономиката, членството ни в ЕС, за това България ще има важна роля за свързаността на Европа с Азия“, посочи още Йовев.
Даяна ДЮЛГЕРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Заместник-министър Валентин Йовев ще открие конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“

Заместник-министър Валентин Йовев ще открие конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“

18 Септември 2018 | 15:43 | Агенция "Фокус"
София. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще открие Международна практическа конференция на тема „Възможности и перспективи за развитие на публично-частното партньорство“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Организираният от МРРБ форум ще се проведе на 19 и 20 септември 2018 г. в Резиденция „Бояна“ в дом №2 в София. В събитието ще се включат представители на Business Advisory Board към Икономическата комисия за Европа на ООН.
Целта на конференцията е да се представи международния опит в областта на публично-частното партньорство, както и да се обсъдят предизвикателствата и възможностите за по-широкото му приложение в контекста на бъдещи инвестиционни процеси в България.
На 19 септември 2018 г. конференцията ще започне в 13.30 часа. За участие в първия ден на събитието са поканени представители на министерствата на финансите, на икономиката, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите, на комисии в Народното събрание, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и НСОРБ.
На 20 септември ще се проведе втората част на конференцията – уъркшоп по основни въпроси, свързани с публично-частното партньорство в областта на ВиК и пътната инфраструктура. Началото ще бъде от 10.00 часа. Във втория ден на събитието ще се включат представители на работодателски и браншови организации, на Столична община, асоциации и неправителствени организации в областта на ВиК и пътната инфраструктура, финансови и образователни институции.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.
Скандал в Сомбор - погребение се превърна в купон. 22 февруари 2019 г.

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.