НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:47


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Започна санирането на 17 жилищни блока в града

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Започна санирането на 17 жилищни блока в града

18 Септември 2018 | 15:56 | Агенция "Фокус"
Свищов. Започна санирането на 17 жилищни блока в Свищов. Това съобщи в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът Община Свищов Генчо Генчев. Той подчерта, че това са блокове с до 20 апартамента, а средствата за подобряване на енергийната ефективност в тях са заложени в публичната инвестиционна програма на Община Свищов. Те са в размер на 2.7 млн. лева. „Съгражданите изказват притеснения, че не са включени и покривните конструкции, но ако бяхме включили и тях, щяхме да имаме възможност да санираме 3 - 4 блока, не повече. Кажете ми на какъв принцип ние трябваше да изберем кой блок да бъде саниран като всичките 17 блока отговарят на изискванията. За това взехме това решение всички да се възползват от програмата, но покривната конструкция да си бъде поета от сдруженията и да търсят начини да ремонтират покривите на блоковете си“, допълни Генчо Генчев. Той отбеляза, че собствениците на някой от жилищните кооперации вече са подели инициатива и са възложили на фирма да извърши ремонт на водосточните тръби и на покривите. По думите на кмета решението на общинската администрация е възможно най-правилното. Така повече граждани на Свищов ще имат възможност да се възползват от средствата за саниране. Той направи сравнение с Горна Оряховица, където се прилагат мерки за енергийна ефективност на стойност 1.7 млн. лева, но ще бъдат санирани едва три блок. Генчев съобщи, че ремонтните дейности на 17-те жилищни кооперации ще приключат до месец ноември.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Общината е първенец по реализация на проекти по ОП „Региони в растеж“

Генчо Генчев, кмет на Свищов: Общината е първенец по реализация на проекти по ОП „Региони в растеж“

18 Септември 2018 | 13:41 | Агенция "Фокус"
Свищов. Община Свищов е първенец по реализация на проекти по ОП „Региони в растеж“. Това каза в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Общината Генчо Генчев. Той подчерта, че Общината се нарежда на първите места по изпълнение заедно с общините Габрово, Пловдив, Бургас, Варна. Предстои да бъде направен мониторинг от управляващия орган на всички 39 общини, реализирали проекти по ОП „Региони в растеж“.
Генчо Генчев съобщи, че Инвестиционната програма на Общината е почти изпълнена. Предстои да се реализират проектите, касаещи културната и социална инфраструктура. Той посочи, че от 1 октомври ще стартира процедурата за кандидатстване с проекти за обновяване на културната инфраструктура. Община Свищов е разработила три проектни предложения – за реновиране, ремонтиран и енергийна ефективност на три читалища – във селата Вардим, Царевец и Ореш. „Най-големият ресурс е насочен в село Вардим, тъй като всички знаем, че от няколко години читалището е затворено заради опасността от срутване поради улягане на една голяма част от него. За това там е ресурсът ще е най-голям, за да може да се укрепи и да бъде изцяло ремонтирано и безопасно“, посочи Генчо Генчев.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Генчо Генчев, кмет на Свищов: До края на септември ще приключат дейностите по проекта за благоустрояване на градската среда

Генчо Генчев, кмет на Свищов: До края на септември ще приключат дейностите по проекта за благоустрояване на градската среда

18 Септември 2018 | 12:06 | Агенция "Фокус"
Свищов. До края на септември ще приключат дейностите по проекта за благоустрояване на градската жизнена среда в Свищов. Това съобщи в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на Свищов Генчо Генчев. Той припомни, че той е на обща стойност над 5 млн. лева по ОП „Региони в растеж“ и в него са включени облагородяване на жк. „Младост“, парк „Радост“ и ремонт на ул. „Черни връх“. Последният етап на проекта предвижда озеленяване на междублоковите пространства. В момента продължават ремонтните дейности на ул. „Черни връх“, където се полага асфалт. „Това беше най-тежкият проект, най-големият по изпълнение, от Интегрирания план за градско развитие, но мисля, че накрая ще завърши подобаващо. Предстои да бъдат направени отчетни разходи по самия проект. Стриктно следим за неговата изпълнение и за качеството. Може би някъде са допуснати пропуски, но искам да кажа отново, че там срещахме изключително много трудности с канализацията на някои от блоковете. Наложи се Община Свищов да се намеси и да вкара публичен ресурс от собствения си бюджет, за да могат да бъдат решени изцяло проблемите. Не е въпроса да бързаме, а да направим така, че след нас, по време на устойчивостта на проекта и поетите гаранции, да не създават неудобство както на общината – като финансов ресурс, така и на гражданите. Мисля, че всички вече виждат получения резултат“, посочи Генчо Генчев.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.