НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:22


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Румен Петков, АБВ: Ние от ПП АБВ започнахме анализ на средствата, които българската държава пилее в заплащане на бордове на директори

Румен Петков, АБВ: Ние от ПП АБВ започнахме анализ на средствата, които българската държава пилее в заплащане на бордове на директори

18 Август 2018 | 16:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. Ние от ПП АБВ започнахме един анализ на средствата, които българската държава пилее в заплащане на бордове. Това каза пред журналисти в Бургас председателят на ПП АБВ Румен Петков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. „Дали ще ги наречем управителни съвети, дали Съвети на директори или бордове, е ясно за какво става дума. В енергетиката бордовете са 9. Общо в тях участват 34 човека. Годишният фонд „работна заплата“, който те получават надхвърля 800 000 лв.“, каза още Петков.
"Президентът Първанов настояваше още през 2008 г., бордовете на бъдат премахнати, да се спре с непрофесионалното и политическо кадруване в тях, да се изкорени тази порочна и грозна практика партийни представители да бъдат хранени по такъв циничен за сметка на обществото. 800 000 лв. взимат тези 34 човека годишно минимум. Тук не са включени секретарките, служебните телефони и допълнителното материално стимулиране“, добави Петков.
„Лично аз съм склонен да подозирам, че тази сума надхвърля 2,5 - 3 млн. лева, с допълнителното финансово стимулиране, с коли, обслужване, технически персонал, шофьори, заплати, телефони. В момента правим анализ в Министерството на икономиката, Министерството на земеделието и храните, Министерството на транспорта, Министерството на здравеопазването и други звена. Ще кажа само, че в Министерството на здравеопазването има да речем 80 държавни болници. Да приемем, че във всеки борд има 3, има болници и с по 5, но ние така приемаме. Да приемем, че член на борд взима по 2 000 лв на месец. 80 по 3 е 240. 240 по 3 е почти 500 000 лв. месечно. 5-6 млн лева на месец, без упоменатите екстри, от бюджета на Министерството на здравеопазването заминават по бордовете. Разговарял съм и с лекари, и с персоналната общност“, допълни лидерът на ПП АБВ.
Според него тези бордове нямали почти никакво отношение в оперативното управление на болничните звена, а само им тежали на бюджета. „Това го плащаме всички ние. Не е нормално 2009 г. дефицитът в Министерството на здравеопазването да е 30 млн. лева, сега да е 600 млн. лв. при положение, че ресурсът като абсолютна стойност е увеличен два пъти. Независимо от това имаме 6 пъти увеличаване на задължеността на болниците. Затова обмисляме позиция, с която да настояваме за забрана на бордовете. Разбира се, че там, където държавата има участие и съдружие с други държави, с общини, с частни инвеститори, ще трябва да защити своя интерес през представителство“, добави Петков .
Веселина НИКОЛОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Румен Петков, АБВ: Младежи от партията организират Втора национална отчетно-изборна конференция на 31 август и 1 септември в Бургас

Румен Петков, АБВ: Младежи от партията организират Втора национална отчетно-изборна конференция на 31 август и 1 септември в Бургас

18 Август 2018 | 14:34 | Агенция "Фокус"
Бургас. Младежи от ПП АБВ организират Втора национална отчетно-изборна конференция на 31 август и 1 септември в Бургас. Това съобщи на пресконференция в града председателят на ПП АБВ Румен Петков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Бургас. По думите му за участие във форума са излъчени над 100 делегати, като са поканени и гости от чужбина.
„Един изключително интересен форум. Избрахме Бургас, защото имаме силно присъствие в региона като цяло. Имаме и съветници в Общински съвет - Бургас. Имаме самочувствието, че сме част от една културна политика тук, политика, която е ориентирана към бъдещето. Искаме да дадем самочувствие на нашите хора, но и по принцип на младите хора в Бургас, че изборът да живеем, да работим, да градим за България трябва да бъде осъзнат избор, потребност на бъдещото поколение на страната“, каза още Петков.
Веселина НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ПП АБВ организира пресконференция в централата на партията в Бургас

ПП АБВ организира пресконференция в централата на партията в Бургас

18 Август 2018 | 07:40 | Агенция "Фокус"
Бургас. Председателят на ПП АБВ Румен Петков и ръководството на партията в Бургас ще дадат пресконференция. Това съобщиха от пресцентъра на ПП АБВ. Събитието ще се проведе от 13.00 часа в централата на партията в град Бургас. Ще бъдат обсъдени темите за държавното безсилие и липсата на институционалност по темата за нефтения разлив в морето край Бургас, както и адекватността на действията по проблема с Търговския регистър. Участие ще вземат председателят на ПП АБВ Румен Петков и председателят на областната структура на АБВ в Бургас Антон Коджабашев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Доналд Тръмп позира със закупена от него храна, за да посрещне гости в Белия дом. 19 януари 2019
Доналд Тръмп позира със закупена от него храна, за да посрещне гости в Белия дом...

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.