НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Близо 600 души ще вземат участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“, който започва в Асеновград

Пловдив: Близо 600 души ще вземат участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“, който започва в Асеновград

17 Август 2018 | 11:51 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Близо 600 души ще вземат участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“, който започва в Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Николай Марангозов, организатор на състезанието и председател на Сдружение „Български ултрамаратони“. Състезанието по планинско бягане ще се проведе за шеста поредна година в Асеновград, като ще продължи три дни – до 19 август. Тази година бегачите отново ще премерят сили на три различни дистанции. Най-малката дистанция е с дължина от 50 км, средната дистанция е 110 км, а най-голямата е с дължина 160 км, като максималното време за пробягването ѝ е 44 часа. Началото на състезанието по планинско бягане ще бъде поставено в 18.00 часа днес от централния площад „Акад. Николай Хайтов“ с тръгването на бегачите по най-голямата и по средната дистанции. Записалите се да пробягат най-малката дистанция от 50 км ще стартират състезанието си в 10.00 часа на 18 август от село Орехово. Награждаването на победителите ще бъде на 20 август на централния площад в град Асеновград. Всеки ултрамаратонец, завършил успешно дистанцията си, ще получи медал. Тримата най-добри бегачи ще получат допълнителни медали и награди от спонсорите на събитието, „Около 200 доброволци ще обслужват състезателите по време на изпитанието им. Има осигурени медицински лица, масажисти и всичко необходимо. На всеки 10 - 15 км има подкрепителни пунктове за състезателите, където могат да вземат вода и храна. В първите 10 километра след старта бегачите не разполагат с абсолютно нищо, като вече след това, на всеки 10 - 15 километра, те ще забележат подготвените пунктове. Осигурени са високопроходими джипове и необходимата радиовръзка, която спомага за безпроблемна комуникация и връзка между пунктовете, въобще за нормалното протичане на цялото състезание“, коментира още Николай Марангозов. По думите му се отчита 30% ръст на състезателите, записали се за участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“. Записали са се бегачи от 20 държави, сред които представители на Австралия, Австрия, САЩ, Словения, Норвегия, Ирландия, Азербайджан и други.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Николай Марангозов, Сдружение „Български ултрамаратони“: Отчита се 30 % ръст на състезателите, записали се за участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“ в Асеновград

Николай Марангозов, Сдружение „Български ултрамаратони“: Отчита се 30 % ръст на състезателите, записали се за участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“ в Асеновград

10 Август 2018 | 13:05 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Отчита се 30 % ръст на състезателите, записали се за участие в ултрамаратона „Персенк Ултра“ в Асеновград. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Николай Марангозов, организатор на състезанието и председател на Сдружение „Български ултрамаратони“. По думите му, до момента са се записали близо 600 състезатели, като продължава подаването на заявки за участие. „Записали са се бегачи от 20 държави, сред които представители на Австралия, Австрия, САЩ, Словения, Норвегия, Ирландия, Азербайджан и други. Има както млади, така и възрастни състезатели. Не се допуска участието на лица под 18 години. Записалите се за участие непълнолетни състезатели са игнорирани, като са им възстановена платената такса за включване в ултрамаратона. През годините има и поставени възрастови рекорди на участници, като през миналата година 63-годишна жена от Турция пробяга безпроблемно дистанцията от 160 километра. Тази година тя няма да е тук, но със сигурност ще има други рекорди“, коментира Марангозов.
На въпрос дали през годините ултрамаратонът „Персенк Ултра“ в Асеновград придобива все по-голяма популярност, той отговори, че нарастващият брой на желаещите да участват е достатъчен показател, че събитието се развива в положителна посока и става все по-разпознаваемо извън пределите на страната.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Ултрамаратонът „Персенк Ултра“ ще се проведе за шести пореден път в Асеновград в дните от 17 до 19 август

Пловдив: Ултрамаратонът „Персенк Ултра“ ще се проведе за шести пореден път в Асеновград в дните от 17 до 19 август

10 Август 2018 | 11:44 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Ултрамаратонът „Персенк Ултра“ ще се проведе за шести пореден път в Асеновград в дните от 17 до 19 август. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Николай Марангозов, организатор на състезанието и председател на Сдружение „Български ултрамаратони“. Тази година бегачите отново ще се премерят сили три различни дистанции. Най-малката дистанция е с дължина от 50 км, средната дистанция е 110 км, а най-голямата е с дължина 160 км, като максималното време за пробягването ѝ е 44 часа. Началото на състезанието по планинско бягане ще бъде поставено в 18.00 часа на 17 август от централния площад „Акад. Николай Хайтов“ с тръгването на бегачите по най-голямата и по средната дистанции. Записалите се да пробягат най-малката дистанция от 50 км ще стартират състезанието си в 10.00 часа на 18 август от село Орехово. Награждаването на победителите ще бъде на 20 август на централния площад в град Асеновград. Всеки ултрамаратонец, завършил успешно дистанцията си, ще получи медал. Тримата най-добри бегачи ще получат допълнителни медали и награди от спонсорите на събитието.
„Около 200 доброволци ще обслужват състезателите по време на изпитанието им. Има осигурени медицински лица, масажисти и всичко необходимо. На всеки 10 - 15 км има подкрепителни пунктове за състезателите, където могат да вземат вода и храна. В първите 10 километра след старта бегачите не разполагат с абсолютно нищо, като вече след това, на всеки 10 - 15 километра, те ще забележат подготвените пунктове. Осигурени са високопроходими джипове и необходимата радиовръзка, която спомага за безпроблемна комуникация и връзка между пунктовете, въобще за нормалното протичане на цялото състезание“, коментира Николай Марангозов.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.