НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:41


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пламена Заячка, АБВ: Пожелавам на младите хора в България да бъдат активни и да мислят за своето бъдеще и перспектива

Пламена Заячка, АБВ: Пожелавам на младите хора в България да бъдат активни и да мислят за своето бъдеще и перспектива

11 Август 2018 | 13:22 | Агенция "Фокус"
София. Пожелавам на младите хора в България да бъдат активни и да мислят за своето бъдеще и перспектива. Това каза Пламена Заячка, председател на АБВ Младежи – София, в интервю за Агенция „Фокус“ по повод Международния ден на младежта и за дискусията за младите и образованието, която партията ще проведе със Синдиката на българските учители на 12 август.
Според нея независимо дали са в политическа партия или неправителствена структура, младите хора трябва да имат гражданска позиция. „Включването в процесите е вариантът да променим тенденциите. Колкото повече гражданското участие навлиза и е по-широко, толкова повече политиката и политиците, ще се съобразяват с него“, поясни Заячка. Тя изрази убедеността си, че младите хора имат енергия да направят страната ни по-добро място за живеене.
„В структурата на младежката ни организация имаме много млади хора, които са предпочели да се върнат в България, да дадат своя принос. Постоянно приемаме нови членове, учредяваме нови структури и виждаме тази енергия в тях. Това ни обнадеждава и ни дава сили и воля да работим за това повече млади хора да се връщат, а тези , които остават тук да имат равни възможности с европейските“, коментира председателят на АБВ - Младежи за София.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пламена Заячка, АБВ – Младежи: Идеята на дискусията ни със Синдиката на българските учители е да поставим младежката гледна точка на проблемите в образованието

Пламена Заячка, АБВ – Младежи: Идеята на дискусията ни със Синдиката на българските учители е да поставим младежката гледна точка на проблемите в образованието

11 Август 2018 | 12:39 | Агенция "Фокус"
София. Идеята на дискусията ни със Синдиката на българските учители е да поставим младежката гледна точка на проблемите в образованието. Това каза Пламена Заячка, председател на АБВ Младежи – София, в интервю за Агенция „Фокус“ по повод Международния ден на младежта и за дискусията за младите и образованието, която партията ще проведе със Синдиката на българските учители на 12 август.
Тя поясни, че по повод Международния ден на младежта от АБВ – Младежи са решили да поставят поглед в образоването и са направили дискусия съвместно със Синдиката на българските учители. „Тази година решихме да изберем един малко по-различен от младежките политики подход и да засегнем малко по-сериозно проблема за образованието“, каза тя. По думите й е най-добре, когато има политика от младите за младите. „Ние от АБВ- Младежи винаги сме процедирали така и тази година решихме да поставим младежкия поглед в образованието. Така ще може точно на този младежки празник да представим една политика, сериозна гледна точка и перспективи. Опасенията и страховете, които ни предизвикаха са в доклада за националната сигурност на България, в който се констатира, че през юли миналата година са идентифицирани 206 378 ученици на възраст между 5 и 18 години, които са отпаднали от училище или никога не са били записвани“, каза Заячка и посочи, че това е сериозна цифра. Пламена Заячка допълни, че на дискусията ще бъдат обсъдени проблеми, ще се види къде със Синдиката на българките учители могат да работя т заедно в полза на младите хора, за да може да се намалят проблемите в образованието.
Деница КИТАНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година
Седмица на модата. Мъжка мода. Париж. 16 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.