НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Грижата за собственото ни здраве и безопасност са водещи при присъствие на мащабни събития като „Hills of Rock“

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Грижата за собственото ни здраве и безопасност са водещи при присъствие на мащабни събития като „Hills of Rock“

21 Юли 2018 | 14:05 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Грижата за собственото ни здраве и безопасност са водещи при присъствие на мащабни събития като „Hills of Rock“ в Пловдив. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Никола Дойчев, експерт по първа помощ към Доброволно формирование „Пловдив 112“, което за втора поредна година се грижи за обезпечаване здравната безопасност на посетителите по време на фестивала „Hills of Rock“ в града. По думите му заради многобройните гости на самия концерт екипът на ДФ „Пловдив 112“ е достатъчно подготвен. „Провели няколко инструктажа, разработили сме и сме оттренирали специални техники и планове за действие при нужда от оказване на помощ на хората. Ние се чувстваме отговорни за здравето и живота на хората по време на фестивала“, коментира Никола Дойчев. Той посъветва хората с придружаващи заболявания да осигурят необходимите им медикаменти и при най-малкото съмнение за здравето им, да потърсят помощта на доброволното формирование. „По възможност нека хората да си носят за пиене минерална вода. Подчертавам минерална, защото газираните напитки и тези, които съдържат кофеин, не утоляват жаждата и не допринасят за подобряване на състоянието. Трябва да се почива на сянка колкото се може повече. Когато сме изложени на слънце, трябва да използваме лосион за защита, който е с висок фактор. Светлите дрехи и аксесоари също помагат за ситуацията. Нека хората, които присъстват на фестивала да се уверят, че приемат достатъчно течности, дори и да не са жадни. Препоръчвам да се пие най-малко три литра вода на ден. Продължителното излагане на откритите части от тялото на човек на преки слънчеви лъчи може за кратко време да предизвика изгаряния, а високата температура – термичен шок. Ако наблюдавате главоболие, гадене, повръщане, мускулни крампи и неуриниране през последните часове, то най-вероятно сте свидетели на обезводняване. Препоръчваме в такива случай да се пие вода на малки глътки до стабилизиране на човека. Ако някои повръща, не бива да пие каквото и да е било. Ако забелязваме обърканост, дезориентираност, разсеяност или друга промяна в менталното състояние на човек, това е най-вероятно топлинен удар. Потърсете отново нас“, призова Дойчев.
Той коментирам, че на последно място, но не и по важност е предупреждението към посетителите да не прекаляват с алкохола. „Алкохолът в съчетание с високите температури е много рискован фактор, който често води до фатални последствия“, посочи Никола Дойчев. Той каза още, че посетителите на фестивала „Hills of Rock“ лесно ще разпознаят доброволците от „Пловдив 112“, тъй като те са облечени с червени фланелки, които са с бранд и надпис на формированието. „Подготвени сме за всяка една възможна ситуация, в която има риск за здравето на посетителите. Както казваме ние, когато Господ не помага, ние сме на ход. Не трябва да подценяваме ситуацията и големия риск, който съществува“, коментира още експертът.
Никола Дойчев коментира, че по време на фестивала през миналата година са били регистрирани 21 души, които са пострадали от високите температури и от приемането на алкохол. „Имаше и някои по-сериозни случаи, като момче със специфични припадъци от хронично заболяване. Тогава се наложи да предприемем по-специфични действия и да направим нужното, за да го транспортираме до болнично заведение“, каза Дойчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Разполагаме с най-модерната екипировка на Балканите

Никола Дойчев, Доброволно формирование „Пловдив 112“: Разполагаме с най-модерната екипировка на Балканите

21 Юли 2018 | 13:47 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Доброволно формирование „Пловдив 112“ разполага с най-модерната екипировка за доброволно формирование на Балканите. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Никола Дойчев, експерт по първа помощ към Доброволно формирование „Пловдив 112“, което за втора поредна година се грижи за обезпечаване здравната безопасност на посетителите по време на фестивала „Hills of Rock“ в града. По думите му екипът на доброволното формирование е изключително подготвен и държи на професионализма. „На много места и събития сме отговаряли за обезпечаване безопасността на посетителите. Аз и екипът сме едно цяло и сме се сработили много добре на терен. Работили сме на „Капана Фест“, също на „Hills of Rock“ през миналата година. Ходили сме на истински бедствия като тези в Мизия, в кв. „Аспарухово“ във Варна. Трудно е да се изброи на колко много места сме ходили. Важното е, че имаме много голям опит, попадали сме на много и различни ситуации, като сме се справяли максимално добре във всяка една от тях“, посочи Никола Дойчев.
По повод присъствието на мащабни събития и отговорността на хората към собственото им здраве, той коментира, че има хора, които не усещат, че нещо не е наред с тях и са по-издръжливи на високи температури. „Практиката и опитът ми показват, че хората обичат да се правят на герои и търсят нашата помощ в последния момент. Затова ги съветвам възможно най-скоро и възможно най-рано, ако усетят че нещо не е наред и не се чувстват добре, да потърсят нашата помощ. Това изключително много ще помогне както на тях, така и на нас“, заяви Никола Дойчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Започва тридневният фестивал „Hills of Rock“ в града, над 50 групи ще вземат участие в музикалното събитие

Пловдив: Започва тридневният фестивал „Hills of Rock“ в града, над 50 групи ще вземат участие в музикалното събитие

20 Юли 2018 | 10:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Започва тридневният фестивал „Hills of Rock“ в Пловдив, 55 групи ще вземат участие в музикалното събитие, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. В тазгодишното издание на фестивала на три сцени ще вземат участие над 50 артисти от Европа, Америка и Балканите. Организаторите очакват събитието да бъде посетено от около 60 000 души. За втора поредна година българската група „Уикеда“, малко преди началото на фестивала, отказва договореното си участие на 20 юли и е своевременно заменена от „JEREMY?“.
Още от понеделник започна изграждането на сцените на фестивала и специалните зони за артистите – гримьорни, кетъринг, офиси и други. За реализирането на събитието работи екип от над 600 души. Основната сцена, на която ще свирят хедлайнерите Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden, пристигна специално от Унгария. Тя е с внушителни размери и ще бъде оборудвана с изключително модерна звукова и светлинна апаратура. Сцената ще разполага с огромни екрани, което ще позволи на хората и от по-далечно разстояние да следят шоуто.
По време на фестивалните дни, входовете на Гребната база в Пловдив ще бъдат отворени от 16.30 часа. Билети могат да бъдат закупени и на място. След задължителните проверки за забранени предмети, на всеки посетител ще бъде поставена гривна, според типа билет, който притежава. В специално обособена къмпинг зона 500 посетители ще имат възможност да разположат своите палатки.
През трите дни на фестивала „Hills of Rock“ се затваря за движение западното платно на бул. „Копривщица“ в Пловдив, в участъка между кръстовищата с бул. „Шести септември“ и бул. „Марица-юг“.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Интересът към тридневния фестивал „Hills of Rock“ е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси

Иван Тотев, кмет на Пловдив: Интересът към тридневния фестивал „Hills of Rock“ е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси

18 Юли 2018 | 13:55 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Интересът към тридневния фестивал „Hills of Rock“ в Пловдив е огромен, от месеци няма места за настаняване в хотелските комплекси в града. Това каза на пресконференция по повод събитието кметът на Пловдив Иван Тотев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Тотев добави, че специално за фестивала в града ще пристигнат от други градове и държави хиляди фенове на рок и метъл музиката, за да чуят своите идоли. „Нивото на групите, които са част от афиша на събитието, е изключително високо. Става въпрос за групи, с които са израснали цели поколения. Феновете в България ще могат да се докоснат до едно събитие, което е на изключително високо ниво, изключително добре организирано, на правилното място и в правилното време. След поредната успешна година за фестивала остава предизвикателството за организаторите за това какви групи ще бъдат поканени на фестивала през 2019 година. Групите тази година вдигат високо летвата“, коментира кметът Иван Тотев. Той посочи, че във връзка с мащабното тридневно събитие на Гребната база в Пловдив, ще бъде въведена временна забрана за движение по западното платно на бул. „Копривщица“, от зоната на зала „Чайка“ до бул. „Шести септември“. „Платното ще се използва за паркиране на посетители. „Призовавам да се ограничи максимално придвижването с автомобили в района, тъй като местата за паркиране са ограничени. Каквото и да се направи, местата не са толкова много. Ще може да се паркира и около Зоопарка, където има около 200 паркоместа. Молбата ми е повече хора да се придвижват с един автомобил, а който може да дойде без превозно средство, независимо дали пеша или с градския транспорт. Автобуси ще има до късно в събота и неделя. През района на Гребната база преминават автобусите с №10, 17 и 37“, посочи Иван Тотев, като уточни, че в утрешния ден ще има по-подробна информация за разписанието на автобусите, възможностите за паркиране и ограниченията за движението в района.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Очаква се около 60 000 души да присъстват на второто издание на фестивала „Hills of Rock“, който ще се проведе в града от 20 до 22 юли

Пловдив: Очаква се около 60 000 души да присъстват на второто издание на фестивала „Hills of Rock“, който ще се проведе в града от 20 до 22 юли

18 Юли 2018 | 13:33 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Очаква се около 60 000 души да присъстват на второто издание на фестивала „Hills of Rock“ в Пловдив, който ще се проведе в дните от 20 до 22 юли на Гребната база в града. Това каза на пресконференция през журналисти организаторът на тридневното събитие Иван Несторов-Амебата, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Несторов обясни, че групите в афиша на фестивала тази година са над 50, а хедлайнърите са Sabaton, Judas Priest и Iron Maiden. „Сцените отново ще бъдат три. Фестивалът започна да се гради технически още в понеделник. Сцената, която пристига, е на една от най-реномираните компании за производство и монтаж на сцени. Идва специално от Унгария с 15 тира. Става въпрос за грандиозно съоръжение с дължина около 25 метра и дълбочина над 15 метра. Отстрани има огромни екрани и уши, на които ще се закачи осветлението и озвучителната апаратура, която също идва от чужбина. Този път техническото ниво ще бъде много високо. Ще има също огромен видеопулт с около 15 камери, които ще заснемат концертите през трите дни от всички ъгли. Случващото се на сцената ще се излъчва на големи екрани, така че хората, които са на по-далечно разстояние от сцената, да могат да забележат самите артисти“, каза Иван Несторов-Амебата. Относно логистиката, организаторът поясни, че във всеки един от трите концертни дни пропускателните пунктове ще започват да работят около 16.30 часа. „Всички хора първо ще бъдат проверявани за забранени предмети. След тази проверка, ще се удостовери билета с електронно устройство, като на всеки зрител ще бъде поставена гривна в цвят, в зависимост от това какъв билет си е закупил. Билетите са еднодневни – за всеки един отделен ден на фестивала, двудневни – за 20 и 21 юли, когато са концертите на Sabaton и Judas Priest, тридневни – за целия фестивал, като има билети и само са концерта на Iron Maiden на 22 юли“, посочи Несторов. По думите му ще има и специална сцена за след полунощ – „Hills of bass“, като изявите на нея на диджей и артисти в този стил ще продължават до 04.00-05.00 часа сутринта. За тази сцена също се продават отделни билети, а закупилите ги ще получат и гривна с различен цвят от този на останалите концерти от програмата.
„В момента на Гребната база се изгражда нещо като малък град. Ще използваме терена на стадиона вътре, а не трибуните. Ще бъдат изградени 2 кухни – едната за главните артисти, другата за второстепенните. Екипът, обслужващ събитието, е около 600 души. Ще бъдат поставени и изградени тоалетни, гримьорни, специални стаи за масаж и т.н. тоалетни. Изграждаме един град, в който артистите да се чувстват комфортно. Отделно от това, ще има изградени зони за релакс между отделните концерти, също къмпинг зона, която побира около 500 души. Предвидили сме място за 250 палатки, като на място ще бъдат осигурени всички необходими условия, в това число душове и тоалетни“, каза още Иван Несторов-Амебата. Той добави, че са предвидени около 5-6 пункта за продажба на безалкохолни напитки, бира, храна, като на място много фирми ще излагат и собствена продукция. Ще има и огромна зона за мърчайндайз, където всички групи, които си носят съответните артикули, ще имат възможността да ги продават – тениски, чаши, дискове и други.
„Хедлайнерите ще излизат на сцената около 22.00 часа, като само в деня на Iron Maiden другите сцени няма да работят. Ще работи само главната сцена където, имаме 3 подгряващи групи, а Iron Maiden ще излязат на сцената около 21:15 часа. Фестивалът ще приключи около 23.15 часа в неделя вечерта“, каза още Иван Несторов-Амебата.
Относно разплащането в рамките на фестивала, организаторът обясни, че всеки ще получи карта, която се зарежда на специални пунктове със сума по желание на нейния притежател. С тази карта може да се пазарува на всичките зони за търговия – както на щандовете за мърчандайз, така и на баровете. „Ако останат пари, в самия край на фестивала, притежалтелят на картата си ги изтегля обратно и си тръгва. Практиката показва, че това е добър вариант. Това е масова практика във всички фестивали на света“, коментира Несторов.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.