НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Казанлък: Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети изцяло обновена с европейски средства детска градина

Казанлък: Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов посети изцяло обновена с европейски средства детска градина

22 Юли 2018 | 14:35 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов посети днес Детска градина №1 "Здравец" в град Казанлък, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Детското заведение е изцяло обновено по проект „Обновяване на образователната инфраструктура в Община Казанлък", финансиран по ОП „Региони в растеж 2014-2020 г.". Заедно с Цветанов бяха още кметът на Казанлък Галина Стоянова, зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатите от ГЕРБ-Стара Загора Радостин Танев, Борис Кърчев, Маноил Манев, както и областният координатор на ГЕРБ-Стара Загора Пламен Йорданов.
„Ремонт тук не бе правен от над 30 години. За ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов приоритет номер едно е образованието. Затова и инвестираме сериозно в образователната инфраструктура“, сподели Цветан Цветанов пред всички присъстващи депутати, представители на местната власт, възпитатели, родители и деца.
Председателят на ПГ на ГЕРБ изрази своята удовлетвореност, че в тази детска градина най-младите жители на Казанлък ще играят и учат в прекрасни условия, а техните родители ще бъдат спокойни, че децата им са на сигурно и приветливо място. „Пожелавам на малчуганите много радост, много усмивки и много нови натрупани знания“, каза Цветанов. Той благодари на целия педагогически състав за грижите и отношението към децата.„Цветан Цветанов е един голям приятел на Казанлък и винаги ни е подкрепял. Радостна съм, че успяхме да го впечатлим с новата детска градина. Като външен човек и баща на три дъщери неговото мнение е много важно за всички нас“, заяви на свой ред кметът на Казанлък Галина Стоянова.
Проектът за обновяването на детската градина е на обща стойност 9 504 532,06 лв. Освен строително-монтажните работи като въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, беше извършен и цялостен монтаж на напълно ново оборудване. Проектът обхваща още две детски градини в кв. Изток и училищата в градовете Шипка и Крън и тези в селата Овощник и Хаджидимитрово.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов откри реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов откри реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства в Казанлък

22 Юли 2018 | 12:04 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов откри днес в град Казанлък реконструирани и рехабилитирани улици и междублокови пространства. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с него новите придобивки на Казанлък откри и кметът на града Галина Стоянова. На церемонията присъстваха още зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, депутатите от ГЕРБ - Стара Загора Радостин Тенев, Борис Кърчев и Маноил Манев, областният координатор на ГЕРБ - Стара Загора Пламен Йорданов, както и много жители и гости на града на розите.
„Преди 7 години, всички вие, гражданите на Казанлък, гласувахте доверие на Галина Стоянова и резултатите не закъсняха. Не бива да пропускаме и огромната заслуга на премиера Бойко Борисов за всичко това, което днес виждаме в Казанлък. Вече всеки един човек, който идва тук, ще се радва на прекрасните спортни площадки и зелени пространства. Моята единствена молба сега е да пазим всички тези нови придобивки“, заяви по време на откриването Цветан Цветанов и добави, че в проектобюджета на ЕС за новия финансов програмен период за България са предвидени 2 милиарда лева повече за кохезионна политика и тези средства ще стигнат именно до българските общини.
Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта важността на това гражданите непрекъснато да поставят проблемите си пред местната, законодателната и изпълнителната власт. „Уверен съм, че днес се движим в правилната посока и имаме всички основания да се гордеем от постигнатото“, каза още Цветанов.
„Всичко, което откриваме днес, нямаше да е възможно без европейската солидарност. Ние искаме да осигурим на гражданите добра среда за живот с европейски облик. Дойде краят на сивите пейзажи и началото на свежите и зелени пространства“, посочи на свой ред кметът на Казанлък Галина Стоянова. Тя също така благодари на Цветан Цветанов и на правителството на Бойко Борисов за оказаното съдействие през годините.
По време на церемонията бе отслужен тържествен водосвет за здраве, като с нея се отбелязва приключването на строителството по обновяване на обществено значими обекти на територията на жилищен квартал „Изток" в град Казанлък.
Новооткритите обекти са по проект „Обновяване на градската среда в град Казанлък". Проектът e предназначен изцяло за кв. "Изток" в града и е на обща стойност 5 655 048.59 лв. От тях 4 806 791.31 лв. са от Европейския фонд за регионално развитие по ОП „Региони в растеж" 2014-2020 г., а останалите 848 257.28 лв. са осигурени от държавата.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Фонтанът на площад Славия в Белград преди посещението на Владимир Путин. 17 януари 2018 г.
Фонтанът на площад Славия в Белград преди посещението на Владимир Путин. 17 януа...

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.