НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Антоанета Барес, НКИЗ: Казанлък като град е изключително подходящ за развитие на бизнес, тъй като има традиции както в индустрията, така и много добри училища

Антоанета Барес, НКИЗ: Казанлък като град е изключително подходящ за развитие на бизнес, тъй като има традиции както в индустрията, така и много добри училища

20 Юли 2018 | 14:32 | Агенция "Фокус"
Казанлък. И към момента Казанлък е представен в презентацията на Национална компания „Индустриални зони“, където компанията участва по форуми, каза при подписването на Меморандум за изграждане на Индустриална зона в града Антоанета Барес, директор на Компанията. Това предаде кореспондент на Радио „Фокус“.
Барес поясни, че дейността на компанията, с подкрепата на Министерство на икономиката е да развива индустриални зони из цялата страна с цел преодоляване на дисбаланса в страната: „Казанлък като град е изключително подходящ за развитие на бизнес, тъй като има традиции както в индустрията, така и много добри училища. Това, което един инвеститор търси, когато избира място да позиционира своя бизнес е местоположение, инфраструктура, достъпност и работни кадри. А Казанлък има изключително добри традиции в образованието, в училищата има много деца, които са с награди от национални и международни състезания и би могъл да привлича инвестиции във високотехнологичния сектор, имате кадрите за това“.
Антоанета Барес поясни още, че оттук нататък Компанията ще търси и изпраща инвеститори непрекъснато, за да бъдат позиционирани някои в определената в Казанлък територия и да започне изграждането на инфраструктурата от Национална компания „Индустриални зони“, предвид опита на компанията в тази насока. В този смисъл, тя каза, че едни от най – успешните проекти на компанията са в икономическа зона „Божурище“, както и с Община Бургас, където територията на зоната е запълнена на 95 процента и в момента се работи по разширяване на зоната.
Барес каза още, че интерес към инвестиции в индустриални терени, в производство, във високотехнологично производство и логистика има много, бизнесът непрекъснато се развива. Интересите са както от български инвеститори, които разширяват своя бизнес, така и от чуждестранни компании: „На ден в компанията има минимум три срещи с инвеститори. Факт е, че в момента има бум в пазара на имоти и за офисни площи. Но изключително голям е интересът към индустриални терени. При разговори с инвеститори става ясно, че имат много поръчки, но нямат терен, където да развиват допълнителни обеми.
Антоанета Барес каза още, че важно условие за Национална компания „Индустриални зони“ е, че тя продава терените винаги и само при определени условия – срок за изпълнение на инвестицията между 3 и 5 години, срок за поддържане на инвестицията не по – малко от три години след изпълнението и, а при някои проекти и повече, срок за достигане на инвестицията, която е заявена, задължение за наемане на работна ръка, заявена при намерението за инвестиция: „В случай, че намеренията на инвеститора не се случат, компанията си връща земята обратно. Това се прави с цел да бъде избегнато спекулативното продаване на общинска и държавна земя. Целта ни е наистина да обезпечим изпълнението на проекта и сериозността на инвестиционните намерения“.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“

Стара Загора: Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“

20 Юли 2018 | 12:01 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Меморандум за сътрудничество бе подписан между Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, предде кореспондент на Радио „Фокус“. В церемонията участваха кметът Галина Стоянова и изпълнителният директор на Компанията Антоанета Барес.
Общинският съвет в Казанлък по време на редовно заседание през месец май даде съгласието си за подписване на Меморандума от страна на Общината. Документът касае оформянето на Индустриална зона в Казанлък. Градът разполага с необходимите площи за това. Той е индустрилен център и отдавна има потенциал за създаването и официализирането на такава индустриална зона, независимо от това, че Казанлък си има своята индустрия и тя е съсредоточена в няколко такива зони на града. Това ще бъдат зони, в които ще се настанят различни инвеститори, с различно производство от това, което има в Казанлък и се е наложило и то няма да бъде конкурентно и застрашаващо родното производство.
Предимствата на този Меморандум са, че Министерство на икономиката ще постави началото на предлагане на Казанлък като място за инвестиции на всички инвеститори, които пристигат в държавата и които търсят възможности да съсредоточат своите производства.
Към момента „Национална компания индустриални зони“ има подписани редица меморандуми за сътрудничество с общини в цялата страна. На съответните места местните власти са идентифицирали терени, подходящи за индустриални цели, които Компанията предлага на потенциални инвеститори, интересуващи се от възможности за инвестиция в региона.
Като цяло, целта е съвместната работа между „Национална компания индустриални зони“ и българските общини до доведе до развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти.
Славяна ГАЙДАРОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“ ще подпишат Меморандум за сътрудничество

Община Казанлък и „Национална компания индустриални зони“ ще подпишат Меморандум за сътрудничество

20 Юли 2018 | 08:09 | Агенция "Фокус"
Казанлък. От 11.00 часа в зала 6 в сградата на Община Казанлък ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между „Национална компания индустриални зони“ ЕАД и Община Казанлък. На церемонията ще участват изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на общината Галина Стоянова. Това съобщиха от НКИЗ.
Към момента „Национална компания индустриални зони“ има подписани редица меморандуми за сътрудничество с общини в цялата страна. На съответните места местните власти са идентифицирали терени, подходящи за индустриални цели, които НКИЗ предлага на потенциални инвеститори, интересуващи се от възможности за инвестиция в региона.
Целта е съвместната работа между НКИЗ и българските общини до доведе до развитие на регионите чрез нови инвестиционни проекти.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протест в Атина
Протест в Атина "Македония е гръцка!". 20 януари 2019 година

ВИДЕО
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Петима македонски туристи са били спасени след акция на ПСС в Пирин
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.