НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:42


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

АПИ: Инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ и на съоръжението при тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“

АПИ: Инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ и на съоръжението при тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“

21 Август 2018 | 13:49 | Агенция "Фокус"
София. На 22 август председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов ще провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ при 36 км на автомагистрала „Хемус“ и на съоръжението при тунел „Витиня“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
В момента се обновяват четири от предвидените за ремонт общо 6 носещи колони на „Коренишки дол“. Виадуктът е с дължина 481 метра и е в експлоатация от 1986 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Работи се по съоръжението в посока София.
Виадуктът при тунел „Витиня“ при 33 км на автомагистрала „Хемус“ е с дължина 225 метра. В експлоатация е от 1984 г. Ремонтира се съоръжението в платното за София, което е при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. Възстановени са всички носещи стълбове на виадукта. Строително-монтажните работи по конструкцията на пътното платно продължават със саниране на пътната плоча, тратоарните конзоли и фугите на съоръжението.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Инж. Светослав Глосов провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“

АПИ: Инж. Светослав Глосов провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“

7 Август 2018 | 14:13 | Агенция "Фокус"
София. Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов провери напредъка при ремонта на виадукта „Коренишки дол“ при 36-ти км на АМ „Хемус“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). В момента се обновяват четири от предвидените за ремонт общо 6 носещите колони на съоръжението.
Работи се на стълбове - 3, 4, 5, и 6. Предвидените дейности трябва да завършат до края на декември т.г. През последните две седмици е почистена бетоновата повърхност на колоната на стълб 4 и са ремонтирани вътрешните бетонови повърхности. Завършен е стоманобетоновият кожух на 5-та колона. Изпълнени са проучвателни сондажи при стълбове 3 и 6.
До завършването на ремонтните дейности трафикът на леките и лекотоварни автомобили по виадукта "Коренишки дол" е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За повишаване информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукта, които указват, че движението е затруднено поради ремонт на съоръжението.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Продължава ремонтът на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на автомагистрала „Хемус“ при км 36 и на съоръжението при км 33

АПИ: Продължава ремонтът на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на автомагистрала „Хемус“ при км 36 и на съоръжението при км 33

3 Август 2018 | 16:10 | Агенция "Фокус"
София. Продължава ремонтът на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на автомагистрала „Хемус“ при км 36. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Напредват и ремонтно-възстановителните работи на съоръжението при 33-ти км на магистралата, при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“.
Виадуктът „Коренишки дол“ с дължина 481 м е в експлоатация от 1986 г. и от тогава не е основно ремонтиран. Работи се по съоръжението в посока София. Ремонтът на носещите колони 3, 4, 5, и 6 продължава с възстановяване на бетоновото сечение на стълбове 4 и 5 и трябва да завърши в края на декември т.г. До тогава трафикът на леките и лекотоварни автомобили е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За повишаване информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукт „Коренишки дол“, които указват, че е затруднено движението поради ремонт на колоните на виадукта.
През последните две седмици е почистена бетоновата повърхност на колоната на стълб 4 и са ремонтирани вътрешните бетонови повърхности. Завършен е стоманобетоновият кожух на стълб 5. Изпълнени са проучвателни сондажи при стълбове 3 и 6.
Напредват ремонтните работи и на виадукта при 33-ти км, с дължина 225 м, който е от 1984 г. В момента се извършва ремонт на съоръжението в платното за София, което се намира при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. Възстановени са всички носещи стълбове на виадукта. Строително-монтажните работи по конструкцията на пътното платно продължават със саниране на пътната плоча, тротоарните конзоли и дилатационните фуги на съоръжението. Цялостният ремонт на виадукта трябва да приключи до ноември 2018 г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна.
По време на ремонтните дейности по АМ „Хемус“ движението на тежкотоварните камиони над 12 тона е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва път II-16 София - Своге - Мездра през Искърското дефиле.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: Напредва ремонтът на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на автомагистрала „Хемус“ при 36-ти км и цялостният ремонт на виадукта при 33-ти км

АПИ: Напредва ремонтът на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на автомагистрала „Хемус“ при 36-ти км и цялостният ремонт на виадукта при 33-ти км

21 Юли 2018 | 09:37 | Агенция "Фокус"
София. Изпълнени са около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ при 36-ти км и 50% от цялостния ремонт на виадукта при 33-ти км на автомагистрала „Хемус“, който е при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.
Виадуктът „Коренишки дол“ е с дължина 481 м и е в експлоатация от 1986 г., откогато не е основно ремонтиран. Работи се по съоръжението в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Половината от предвидените дейности вече са изпълнени. Срокът за завършване на ремонта на носещите колони е края на декември т.г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За подобряване на информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукт „Коренишки дол“, които указват, че е затруднено движението поради ремонт на колоните на виадукта.
Виадуктът при 33-ти км е с дължина 225 м и е в експлоатация от 1984 г. В момента се извършва ремонт на съоръжението в платното за София, което се намира при входа на тръбата за София на тунел „Витиня“. От изграждането на съоръжението досега са извършвани само частични ремонти на асфалтовата настилка. Напредват ремонтните дейности на виадукта, до този момент са завършени работите по носещите стълбове на съоръжението, продължава работата по конструкцията на пътното платно. Срокът за завършване на ремонта е до ноември 2018 г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна.
По време на ремонтните дейности по АМ „Хемус“ движението на тежкотоварните камиони над 12 тона е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.
До 26 юли т.г. шофьорите да се движат с повишено внимание по обходния маршрут по път I-1 София – Ботевград, поради извършване на частични ремонти и запълване на дупки на пътната настилка. След 26 юли се предвижда да започнат машинни кърпежи на пътното платно.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ: При 36-ти км на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“

АПИ: При 36-ти км на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“

19 Юли 2018 | 10:13 | Агенция "Фокус"
София. Извършва се ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на 36-ти км на АМ „Хемус“, който започна на 20-ти април т. г. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. В момента движението по моста в посока София се осъществява двупосочно в платното за Варна. Работи се по съоръжението в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Движението е ограничено, за да се ограничат вибрациите от преминаващите превозни средства. По този начин се осигурява безопасна работа на строителите, работещи по стълбовете на съоръжението. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания от граждани за ремонтните дейности, извършвани в района. Пътната агенция благодари на шофьорите за търпението от причинените неудобства, които обаче са наложителни, за да се пътува удобно и безопасно по съоръженията, необновявани от построяването им през 1986 г.
До завършване на ремонтно-възстановителните работи трафикът е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да не предприемат изпреварвания в участъка и да спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта.
Отново с цел да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, движението на тежкотоварните камиони над 12 т по АМ „Хемус“ е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

АПИ припомня, че при 36-ти км на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“

АПИ припомня, че при 36-ти км на АМ „Хемус“ се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“

16 Юли 2018 | 16:02 | Агенция "Фокус"
София. Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) припомня, че се извършва ремонт на носещите колони на виадукт „Коренишки дол“ на 36-ти км на АМ „Хемус“, който започна на 20-ти април т. г. В момента движението по моста в посока София се осъществява двупосочно в платното за Варна. Това съобщиха от пресцентъра на АПИ. Работи се по съоръжението в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Движението е ограничено, за да се ограничат вибрациите от преминаващите превозни средства. По този начин се осигурява безопасна работа на строителите, работещи по стълбовете на съоръжението. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания от граждани за ремонтните дейности, извършвани в района. Пътната агенция благодари на шофьорите за търпението от причинените неудобства, които обаче са наложителни, за да се пътува удобно и безопасно по съоръженията, необновявани от построяването им през 1986 г.
До завършване на ремонтно-възстановителните работи трафикът е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. Скоростта е ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да не предприемат изпреварвания в участъка и да спазват стриктно поставената сигнализация и въведеното ограничение на скоростта.
Отново с цел да се ограничи натоварването на виадуктите в ремонт, движението на тежкотоварните камиони над 12 т по АМ „Хемус“ е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-ми км при пътен възел „Ботевград“ и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле, тъй като в момента се извършва частичен ремонт на път I-1 София-Ботевград и движението се осъществява в една лента.
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.
Нови подвизи на Жан-Клод Юнкер. 18 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.