НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 10:53


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Задържан е 59-годишният затворник, който избяга от болница в Пловдив (ОБЗОР)

Задържан е 59-годишният затворник, който избяга от болница в Пловдив (ОБЗОР)

14 Юли 2018 | 21:04 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Служители на Второ и на Трето районно управление на полицията в Пловдив установиха и задържаха 59-годишния затворник Младен Младенов, който избяга от Университетската болница „Св. Георги“ в града на 11 юли. Затворникът е забелязан в събота около 09.00 часа в района на Гребната база. Непосредствено след това е задържан и отведен в сградата на Второ районно полицейско управление, където са му снети обяснения. Извършен му е медицински преглед относно установяване моментното му здравословно състояние и е предаден на Затвора в Пловдив. „В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му. Младенов се е подвизавал на места около и най-вече в Гребната база, като е пренощувал по пейки там“, коментира на брифинг пред журналисти старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив. Той посочи, че администрацията на Затвора в Пловдив ще реши дали 59-годишният Младен Младенов да бъде върнат в болницата, където да продължи неговото лечение.
Със заповед на директора на Затвора в Пловдив, първоначалният „общ“ режим, при който избягалия от болница 59-годишен затворник Младен Младенов излежаваше присъдата си, ще бъде изменен в „строг“ такъв, каза по време на нарочния брифинг заместник-районният прокурор на Пловдив Румяна Зайкова-Калеева. Тя обясни, че дори и да се наложи Младенов да бъде отново хоспитализиран с оглед на здравословното му състояние, той вече ще бъде под постоянна охрана и няма да има възможност да се отклони. „Законът предвижда до 3 години лишаване от свобода за извършеното бягство“, посочи заместник-районният прокурор.
На 11 юли, след 08.40 часа, 59-годишният затворник напусна Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, в която бе настанен за лечение на 9 юли. Младен Младенов е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип към Затвор-Пловдив, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 година. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се проведоха редица процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирването на 59-годишния мъж.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ст. комисар Атанас Илков, ОД на МВР-Пловдив: В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му

Ст. комисар Атанас Илков, ОД на МВР-Пловдив: В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му

14 Юли 2018 | 14:09 | Агенция "Фокус"
Пловдив. В деня на бягството си 59-годишният затворник е разбрал, че страда от тежко заболяване и това е най-вероятната причина за решението му. Това каза на брифинг пред журналисти старши комисар Атанас Илков, директор на Областната дирекция на МВР в Пловдив, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив. Илков разясни, че избягалият от Университетската болница „Св. Георги“ в града Младен Младенов е забелязан днес около 09.00 часа в района на Гребната база. „Непосредствено след това същият е задържан от служители на Второ и Трето районно полицейско управление в Пловдив. Отведен е в сградата на Второ районно полицейско управление, където са му снети обяснения. Извършен му е медицински преглед относно установяване моментното му здравословно състояние и е предаден на Затвора в Пловдив. В този период, в който ние го издирвахме, той се е подвизавал на места около и най-вече в Гребната база. Спал е по пейки там, като в днешния ден колегите го забелязват“, обясни старши комисар Атанас Илков. Той посочи, че откриването на избягалия затворник е резултат от проведени множество оперативно-издирвателни мероприятия съвместно с прокуратурата.
„Администрацията на Затвора в Пловдив ще реши дали да бъде върнат в болницата. Най-вероятно ще продължи неговото лечение. Той има право на това и няма как да бъде лишен от възможността да бъде лекуван. Но статутът му ще остане на „лишен от свобода“. Няма как да бъде освободен от мястото, в което изтърпява присъдата си, преди да е изтекъл нейния срок“, коментира директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив.
Тони МИХАЙЛОВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

МВР: 59-годишният затворник Младен Малденов е бил разпознат от служители на 3-то РУ в близост до гребната база в града

МВР: 59-годишният затворник Младен Малденов е бил разпознат от служители на 3-то РУ в близост до гребната база в града

14 Юли 2018 | 12:25 | Агенция "Фокус"
Пловдив. 59-годишният затворник Младен Малденов, който избяга от болница в Пловдив на 11 юли 2018 ., е бил разпознат от служители на 3-то РУ в близост до гребната база в града. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Той вече е предаден на служители от затвора. Подробности ще бъдат оповестени по-късно през деня.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Задържан е 59-годишният затворник Младен Младенов, който избяга от болница в града

Пловдив: Задържан е 59-годишният затворник Младен Младенов, който избяга от болница в града

14 Юли 2018 | 11:29 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Задържан е 59-годишният лишен от свобода Младен Младенов, който избяга от болница в Пловдив. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Пловдив говорителят на Областната дирекция на МВР. Избягалият затворник е бил установен и задържан от служители на 3-то Районно управление в града. Мъжът е предаден на служители от затвора.
„Фокус“ припомня, че след 20.40 часа на 11 юли лишеният от свобода е напуснал Университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, в която е бил настанен за лечение и не е бил изписан от там. Младен Младенов е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип към Затвор - Пловдив, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Наказанието му е било наложено от Районен съд - Смолян през 2017 година. В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли. Под ръководството на Районна прокуратура - Пловдив се проведоха процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирването на 59-годишния мъж. Предвиденото от закона наказание за това престъпление е до три години лишаване от свобода.
Тони МИХАЙЛОВ

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Продължава издирването на избягалия от болница в Пловдив затворник (ОБЗОР)

Продължава издирването на избягалия от болница в Пловдив затворник (ОБЗОР)

12 Юли 2018 | 17:57 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Продължава издирването на затворника, който избяга в от болница в Пловдив. 59-годишният Младен Младенов е напуснал здравното заведение след 20.40 часа в сряда, 11 юли. Младенов е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“ към Затвора в гр. Пловдив, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г. В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли 2018 г. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирването му. Предвиденото от закона наказание за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс – за бягство на затворник, е до три години лишаване от свобода.
Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението на Младен Младенов, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Полицията разпространи снимка на избягалия в Пловдив затворник

Полицията разпространи снимка на избягалия в Пловдив затворник

12 Юли 2018 | 15:55 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Полицията издирва 59-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на МВР. В 20.30 часа вчера във Второ РУ в Пловдив постъпил сигнал от затвора в града, че 59-годишният лишен от свобода Младен Младенов е в неизвестност след като напуснал без предупреждение болница, където бил настанен за лечение.
Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението му, могат да сигнализират в дежурната част на ОДМВР – Пловдив на телефони 032/632210 и 032/932323, в най-близкото районно полицейско управление или на тел. 112.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: 59-годишен е избягалият от болница затворник

Пловдив: 59-годишен е избягалият от болница затворник

12 Юли 2018 | 10:53 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Района прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство за бягството на затворник от болница в града – престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив. До момента е установено, че на 11 юли, лишеният от свобода М.М., на 59 г., след 8,40 часа, е напуснал болница в гр. Пловдив, в която е бил настанен за лечение и не е бил изписан от там. М.М. е изтърпявал наказание от една година и шест месеца „лишаване от свобода“ за кражба при първоначален „общ“ режим в Затворническо общежитие от открит тип „Хеброс“ към Затвора в гр. Пловдив, поради което и не е бил под постоянна охрана в болницата. Наказанието му е било наложено от Районен съд-Смолян през 2017 г. В болницата е бил настанен за лечение на 9 юли 2018 г. Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се провеждат процесуално-следствени действия и оперативни мероприятия за издирване на М.М. Предвиденото от закона наказание за престъпление по чл. 297 ал. 1 от Наказателния кодекс е до три години лишаване от свобода.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ст. комисар Атанас Илков, ОДМВР-Пловдив: Не може да се говори за избягал затворник

Ст. комисар Атанас Илков, ОДМВР-Пловдив: Не може да се говори за избягал затворник

12 Юли 2018 | 10:47 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Не може да се говори за избягал затворник. Това каза за Радио „Фокус”- Пловдив директорът на ОДМВР Пловдив старши комисар Атанас Илков. Така той коментира информацията от снощи, че има избягал затворник от УМБАЛ „Свети Георги”, където е бил приет, за да му правят изследвания. Ст. комисар Илков не отрече информацията, но отказа да даде подробности. По думите му информация за случая може да бъде оповестена от Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията” или затвора в Пловдив. радио "Фокус" - Пловдив опита да се свърже с директорът на затвора в града - Божил Иванов, но той не вдига телефона си.
"Фокус" припомня, че когато затворник е избягал, докато е изведен извън сградата на затвора по някаква причина, то той се смята за „отклонил се“.
Според различни публикации избягалият затворник е Младен Младенов, който излежава присъда от 1 година и 6 месеца за кражба, от която му остават още четири месеца. Бил е в общежитието в Смолян, но наскоро са му открили злокачествено заболяване и са го преместили в Пловдив. В последните седмици Младенов на няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Досега не е правил опити за бягство.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Затворник e изчезнал от болница в Пловдив

Затворник e изчезнал от болница в Пловдив

11 Юли 2018 | 22:13 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Мъж, излежаващ присъда в Пловдив, е изчезнал от болница "Свети Георги" в града. Това потвърди за Нова телевизия директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов. Затворникът е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации, но при визитация на персонала било установено, че е изчезнал от стаята.
Според източници на медията липсващият затворник е на 59 години и е излежавал присъдата си при лек режим, не е бил охраняван непрекъснато в болницата.
Полицейски екипи са започнали проверки на автомобилите на основните изходи на Пловдив.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.
Приеха Глобалния пакт на ООН за миграцията. 10 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.