НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:45


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пазарджик: Продължава информационната кампания на ВиК за подмяна на водомерите

Пазарджик: Продължава информационната кампания на ВиК за подмяна на водомерите

13 Юли 2018 | 15:59 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. Продължава информационната кампания за подмяната на водомерите на блоковете в населените места, които обслужва ВиК-Пазарджик, съобщиха от дружеството и обясниха, че колкото по-стари са уредите за отчитане, те дават по-голяма разлика с общия водомер. Тази разлика се разпределя между всички живеещи в блока. Тя се разпределя пропорционално на разхода на вода по отделните апартаменти. Ако част от живеещите имат нови водомери, които отчитат по-точно, на практика те се натоварват допълнително с част от тази разлика, която се получава, заради остарелите водомери на останалите, а това поражда напрежение. За това е добре всички да подменят уредите си за отчитане разхода на вода с нови, които са и по-точни.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

ВиК – Пазарджик разполага с достатъчно нови водомери за абонатите си

ВиК – Пазарджик разполага с достатъчно нови водомери за абонатите си

12 Юли 2018 | 11:30 | Агенция "Фокус"
Пазарджик. ВиК – Пазарджик разполага с достатъчно нови водомери, които могат да бъдат монтирани на абонатите, чийто измервателни уреди подлежат на смяна, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от водното дружество. От там уточниха, че всички водомери, които са с изтекъл срок за експлоатация, подлежат на смяна или на проверка. Единият вариант е те да се свалят, да се носят в лаборатория, която да ги провери и ако отговарят на изискванията, да бъдат отново монтирани и пломбирани. Такава лаборатория в Пазарджик няма, което означава, че старите водомери трябва да се носят за проверка в Пловдив. От ВиК-Пазарджик добавиха, че дружеството не задължава хората да купуват нови, но това е по-добрият вариант – старият водомер да се замени с нов. Всеки може да избере начина, по който да се снабди с такъв уред – да си го закупи сам или от ВиК – Пазарджик, което е по-евтино.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пазарджик: ВиК продължава подмяната на остарелите водомери с нови

Пазарджик: ВиК продължава подмяната на остарелите водомери с нови

11 Юли 2018 | 14:56 | Агенция "Фокус"
Пазарджик Продължава подмяната на остарелите водомери с нови в общините, които обслужва ВиК – Пазарджик, Септември и Лесичово, съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от дружеството. От там уточниха, че много от абонатите на дружеството вече са направили подмяната. Поставени са нови общи водомери в повечето жилищни блокове и кооперации. Те отчитат точния разход и, когато в блока има много остарели водомери се получава разлика, която се разпределя между живеещите. За това хората разбират необходимостта да имат уреди, които да измерват точно разхода на вода, за да не доплащат за нещо, които не са потребявали. Всички водомери, които са на повече от 10 години подлежат на смяна или на задължителна проверка в лаборатория за изправност, за да се гарантира, че те още работят и отчитат коректно потребеното количество вода.
Ваня НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Турски поток. 19 ноември 2018 г.
Турски поток. 19 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.