НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:28


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Районна прокуратура - Карлово привлече като обвиняем кмета на село Войнягово

Пловдив: Районна прокуратура - Карлово привлече като обвиняем кмета на село Войнягово

19 Юни 2018 | 16:59 | Агенция "Фокус"
Карлово. Днес Районна прокуратура - Карлово привлече като обвиняем 25-годишният кмет на село Войнягово Тодор Танковски за опит за лично укривателство с цел имотна облага. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. По досъдебното производство се извършват процесуално-следствени действия. С постановление на Районна прокуратура - Карлово обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „Подписка“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Кметът на село Войнягово е арестуван със 150 лв. подкуп

Пловдив: Кметът на село Войнягово е арестуван със 150 лв. подкуп

19 Юни 2018 | 11:43 | Агенция "Фокус"
Карлово. Районна прокуратура - Карлово наблюдава досъдебното производство срещу кмета на село Войняговоц за лично укривателство с цел имотна облага. Досъдебното производството е било образувано на 18 юни 2018 г. с разпит на свидетел, който е заявил, че лицето с инициали Т.Т. поискал сума в размер на 150 лева, за да спомогне на лице, което е разследвано за друго престъпление по чл.240а от Наказателния кодекс, да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване – за незаконен добив на инертни материали от коритото на река Стряма, в землището на село Войнягово, общ. Карлово. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.
До момента е установено, че на 18 юни 2018 г., в гр. Карлово, между Т.Т. и горепосоченото лице е била уговорена среща на паркинг в централната част на града, като на Т.Т. била предадена поисканата сума. Предвид неотложността на случая, при стриктно спазване на процесуалните изисквания, непосредствено след предаване на сумата, управляваният от Т. Т. автомобил бил спрян за проверка и при извършеното претърсване била намерена сума в размер на 150 лв., в купюри от 20 и 10 лева, за които той заявил, че сумите са за нуждите на кметство Войнягово. Иззет е и мобилния телефон на Т.Т. , от който се е водела комуникацията между лицата.
В момента се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Районна прокуратура - Карлово. Т.Т. е бил задържан за срок от 24 часа. Днес предстои повдигане на обвинение и преценка относно наличие основанията за задържането му .За престъплението по чл.294 ал.2 от Наказателния кодекс се предвижда наказание „лишаване от свобода“ до 5 години.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

Пловдив: Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

19 Юни 2018 | 10:01 | Агенция "Фокус"
София. Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово, съобщава Нова телевизия. Вчера най-младият кмет в Карловско – 24-годишният Тодор Танковски беше арестуван. В него бяха открити белязани пари - няколко банкноти от по 50 лева. Униформените обискираха личния му автомобил и жилището, в което живее.
Една от версиите за задържането му - получил подкуп от човек от селото за издаване на строително разрешително за къща. Другата версия - Танковски е влез парите от човек, който искал да добива инертни материали.
„Знаем, че кметът на Войнягово Тодор Танковски е задържан за 24 часа в РУ-Карлово с обвинение за подкуп от 150 лв.”, коментира за „Здравей, България” секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.
По думите му, от кметът не зависело нито издаването на разрешение за строителство, нито издаването на разрешение за добив на инертни материали. Въпреки това, Стефан Стоянов смята за по-достоверна версията за подкуп за добив на инертни материали.
„Имахме сигнал, че отпуснатите средства от Община Карлово за ремонт на помещения в кметството, не са оползотворени по предназначение. Кметът на общината разпореди да се сформира комисия, която да извърши проверка. В резултат на тази проверка беше извършен надчет на кмета на Войнягово Тодор Танковски в размер на 1800 лева, която той за 6 месеца трябва да възстанови. Той започна да изплаща сумата от миналия месец, като от заплатата му се отделят по 300 лв. месечно", добави секретарят на Община Карлово Стефан Стоянов.
Очаква се днес прокуратурата да поиска задържане за 72 часа на Тодор Танковски.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е заловен с подкуп

Пловдив: Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е заловен с подкуп

18 Юни 2018 | 17:18 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Заловен с подкуп е кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив директорът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков. Днес след обяд кметът е бил заловен с парите, които са му били дадени като подкуп. Той е задържан за 24 часа. Подробностите ще бъдат разяснени утре от Районна прокуратура в Карлово.
Тодор Танковски е най-младият кмет в община Карлово. Това е първият му мандат. По образование е хореограф.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хашим Тачи в казармата Адем Ярич край Прищина. 14 декември 2018 г.
Хашим Тачи в казармата Адем Ярич край Прищина. 14 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.