НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 06:48


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: В капиталовите средства на Общината са предвидени средства за ремонт на детски градини и училища

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: В капиталовите средства на Общината са предвидени средства за ремонт на детски градини и училища

18 Юни 2018 | 18:30 | Агенция "Фокус"
Петрич. В капиталовите средства на Община Петрич са предвидени средства за ремонт на детски градини и училища. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич с ресор строителство. По думите й предвидените средства за детските градини са 219 900 лв., а за училищата - 164 500 лв. Тя уточни, че в момента текат ремонтни дейност в ДГ „Слънце“, в централната сграда на ДГ „Здраве“, в детската градина в село Генерал Тодоров, в детската градина в Кърналово, в детските градини в Рупите, Михнево, Коларово и Яворница.
Салагьорова допълни, че текат ремонти в училището в село Коларово, в училище „Антон Попов“ в Петрич, а също така предвиждат да ремонтират и покрива на филиала на училище „Антон Попов“. Тя каза още, че няма да има пречки в учебния процес в самите детски градини и училища заради ремонтните дейности. Тя посочи, че предстои да завърши и вторият етап на климатизацията на детските градини. „Ние съобразяваме строителните дейности с директорите на детските градини, така че да не пречим на учебния процес и учебните заведения да не бъдат затваряни. Що се отнася до дейностите в училищата сроковете са по-дълги, но самите изпълнители поеха ангажимент да завършат по-бързо ремонтните дейности, за да можем да осигурим за началото на учебната година една по-добра среда за децата“, подчерта Салагьорова.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Започнаха ремонтните дейности Трето основно училище „Гоце Делчев“ и Средно училище „Никола Вапцаров“

Минка Салагьорова, зам.-кмет на Петрич: Започнаха ремонтните дейности Трето основно училище „Гоце Делчев“ и Средно училище „Никола Вапцаров“

18 Юни 2018 | 16:26 | Агенция "Фокус"
Петрич. Започнаха вече ремонтните дейности Трето основно училище „Гоце Делчев“ и Средно училище „Никола Вапцаров“. Това каза за Радио „Фокус“-Пирин Минка Салагьорова, зам.-кмет на Община Петрич с ресор строителство. По думите й в Трето основно училище „Гоце Делчев“ са включени подмяна на ВиК-инсталацията, подмяна на настилките, монтиране на асансьор, който да осигури достъпност на всички нива, санитарен възел за лица с увреждания. Тя допълни, че се предвижда и преустройство на някои от помещенията. „Естествено ще се изгради и топло-изолационна система по фасадата. За прилежащото дворно пространство се предвижда изграждане на трибуни, подмяна на настилки и обособяване на тревни площи. Стойността на проекта за този обект е 1 070 000 лв.“, посочи Салагьорова.
Тя добави, че в Средно училище „Никола Вапцаров“ е заложено изграждането на външен асансьор, който ще обслужва четирите нива на сградата. По думите й в терена ще има обособена нова спортна зала и по този начин ще отпадне необходимостта от разширението на съществуващия физкултурен салон. „Предвижда се и цялостна подмяна на покривната конструкция на корпуса по трудово обучение. Предвидена е подмяна на покрития, интериорни врати, парапети и други. ВиК-инсталацията също ще бъде подменена и съответно ще бъде изграден санитарен възел за лица с увреждания. Предвидените средства за ремонтни дейности по този обект са 959 850 лв. с ДДС“, каза още Минка Салагьорова.
Тя заяви също, че до две седмици трябва да започнат ремонтните дейности в Профилирана гимназия „Пейо Яворов“ и във филиал „Калина Малина“ на ДГ „Звънче“. „Профилирана гимназия „Пейо Яворов“ е един обект, който е много важен за образованието на Петрич, но от 25 години там не са извършвани никакви основни ремонтни дейности по данни от ръководството на училището. Предвиждаме да ремонтираме изцяло покривната конструкция. Ще се направи и външна изолация, ще се подмени изцяло дограмата, ще бъдат монтирани външен и вътрешен асансьор, ще бъдат подменени и настилките. Предвиждаме изграждането на стомано-бетонови рампи и външни стълбища“, посочи тя.
Салагьорова допълни, че в двора на учебното заведение ще изградят футболно игрище с изкуствена трева, което ще разполага с трибуни и специално осветление. По думите й ще се укрепят подпорните стени и оградата на двора, като се предвижда и цялостна подмяна на ВиК-инсталацията в училището и изграждане на санитарен възел за лица с увреждания. Заместник-кметът добави, че за филиал „Калина Малина“ на ДГ „Звънче“ се предвижда преди всичко на централния вход на сградата да се монтира стълбищен робот, чрез който с помощта на придружител да се осигурява достъпна среда на хора с увреждания, а в двора на детското заведение ще осигурят 6 детски площадки, оборудвани за всяка група. Тя каза още, че и там ще подменят изцяло ВиК-инсталацията и ще изградят съответно санитарен възел за деца с увреждания.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Париж се събужда след нощ на протести. 9 декември 2018 година
Париж се събужда след нощ на протести. 9 декември 2018 година

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.