НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:49


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: В града продължават дискусиите, посветени на дигитализацията в образованието

Кюстендил: В града продължават дискусиите, посветени на дигитализацията в образованието

15 Юни 2018 | 09:05 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. В Кюстендил продължават дискусиите за дигитализацията в образованието. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил Светослав Василев, зам.-кмет на Община Кюстендил. По думите му третата дискусия се провежда в залата на Природо-математическа гимназия „Професор Емануил Иванов”. Тя ще продължи до 14.00 часа. Срещата има за цел да осъществи пряка и откровена дискусия между хората, които правят политиките на национално и регионално ниво и онези, върху които тези политики се отразяват. Провежда се диалог за стратегия за дигитализацията на младите хора в България на национално и на регионално ниво. „С тези срещи се цели създаване на връзка и диалог по проблематиката не само между властта и младите хора, но и между младите хора и преподавателите и ръководителите на учебни заведения и младежки центрове – местата на провеждане на нашите дискусии, местата, където реалните проблеми трябва да се решават”, каза Светослав Василев.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил: Имаш ли голямо сърце – тогава побираш всичко

Петър Паунов, кмет на Община Кюстендил: Имаш ли голямо сърце – тогава побираш всичко

14 Юни 2018 | 15:56 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. Имаш ли голямо сърце – тогава побираш всичко. Това каза кметът на Община Кюстендил Петър Паунов по време на дискусия за дигитализацията в образованието, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Дискусията се проведе в голямата зала на читалище „Братство”. На нея присъстваха възпитаници на основни училища и гимназии от Кюстендил, зам.-кметът Светослав Василев, директорът на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт” Нели Петкова, както и Стоян Стоянов, експерт „Спортни дейности” към Община Кюстендил. Дискусията има за цел да събере на едно място хората, които създават политиките в областта на образованието на национално и регионално ниво и тези, върху които тези политики се отразяват – младите хора. „Зная две неща, че със сигурност животът трябва да бъде живян модерно, но със сигурност трябва да запазиш стила си. Всеки от вас има собствен стил. Домът ви дава един хоризонт, училището следващ, градът следващ и светът още и още. Трябва да прецените до къде искате да стигнете. Благодарение на съвременните умения вече няма граници”, каза пред присъстващите Петър Паунов. По думите му особено за младите хора не е достатъчно направеното. „Утре всеки един от вас ще застане на това място. Дали като ръководител, дали като човек който ще бъде на висока обществена позиция или на много високо ниво в частния сектор и като родител. Анализите започват от сега”, каза Петър Паунов.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.