НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 07:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Списание Business Lady връчи за седми път своите годишни награди

Списание Business Lady връчи за седми път своите годишни награди

12 Юни 2018 | 22:05 | Агенция "Фокус"
София. На официална церемония списание Business Lady връчи за седми път своите годишни награди, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Те се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории, като целта им е да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.
Тази година организаторите отличиха бизнес дамите в 14 категории. В категория "Икономика и мениджмънт" наградени бяха Мила Маричкова от "British American Tobacco", Камелия Панайотова от "Sunderland" и Антоанета Барес от Национална компания "Индустриални зони". В категория "Строителство и архитектура" отличена беше арх. Весела Мирянова от ректор на "Артекс Инженеринг" АД. В категория "Финансови институции" отличието отиде при Венета Димитрова от "Арткон консулт" ООД. В категория "Медии" призът получи Марина Цекова от Нова телевизия. В категория "Финансов сектор" наградена беше Илона Станева, която е директор "Маркетинг и реклама" в Първа инвестиционна банка. С приз в категория "Строителство" бе отличена арх. Богдана Панайотова, член на Българската асоциация на архитектите и инженерите. Наградата в категория "Телекомуникации" получи Илияна Захариева от "А1". Лилия Караманчева, генерален мениджър в "Queisser Pharma Bulgaria", бе отличена в категория "Фармация", а в категория "Здравеопазване" призовете отидоха при д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на "Аджибадем Сити Клиник" към ДКЦ "Токуда", и д- Мариела Хитова, основател на клинкна "ЕвроДерма". Наградата в категория "Човешки ресурси" беше връчена на Юра Драганова, директор "Човешки ресурси" в "Солвей Соди“ АД, и Добромира Манасиева от "Experian". В категория "IT сектор" призът отиде при Борислава Георгиева от "Naxex". В категория "Земеделие" наградена беше Росица Телкеджийска от Биоферма "Моравско село". Призът в категория "Услуги" отиде при Димана Василева от "Quintessentially". Отличието в категория "Личност - вдъхновител" отиде при Жана Иванова от издателска къща "Жануа 98" и при Виктория Стоянова, председател на борда на Издателски консорциум “НБП”,
Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие взеха още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас”, и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”.
Цветилена СИМЕОНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Илона Станева: Българската жена предприемач е достойна за уважение,  не само у нас, но и по света

Илона Станева: Българската жена предприемач е достойна за уважение, не само у нас, но и по света

12 Юни 2018 | 14:51 | Агенция "Фокус"
София. Приключи третата, последна част от практическата среща „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит. Срещата е част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club, съобщиха организаторите от списание "Business Lady".
В третия панел бяха разгледани темите:
Как го правят успешните бизнес дами: социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране, женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес, както и ролеви игри.
Участие взеха: Илона Станева - Директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка, Илияна Захариева - Директор „Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел), Стойне Василев - Предприемач и основател на SmartMoney.bg, Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „Жануа`98", Яна Данаилова - Нутриционист и специалист по хранене, сертифициран преподавател по йога, д-р Наталия Футекова - Предприемач, основател ERP Academy, Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс, Илияна Захариева – директор Корпоративни комуникации, А1 (Mtel)

Яна Данаилова заяви: „Жената е началото, тя дава енергията. С нашата женска мъдрост можем да превърнем всяка компания в успешен бизнес. Ние раждаме живота – както в личен план, така и в бизнеса. Така че, трябва да даряваме любов и добро. За да бъдем успешни, трябва да използваме женските си качества”.
Жана Иванова каза следното: „Разликата между женската и мъжката енергия. Задачата на жената е да повдигне първо себе си, после и мъжа. Тя заставя мъжа да мисли, като внася мир и спокойствие в душата му. Един от нашите автори, Норбеков казва: „Жената е ангел, тя е между човека и Бога. След като даваме живот, това означава, че можем да вдъхнем живот на абсолютно всичко". Петър Дънов: „Жените могат да спасят и ще спасят света”.
Мила Захариева коментира: „Жените трябва да бъдем обгрижвани и да чувстваме сигурността на мъжа до нас. Успешната жена може да се познае, когато е щастлива и доволна от своя личен и професионален живот. Аз се чувствам добре тогава, когато помагам, т.е. когато давам”.
Вероника Боева заяви: „Ролята на жената е да създава пространство от любов. В днешно време обаче, лично аз смятам, че жените сме повече мъже, отколкото жени – поемаме огромно количество отговорности, командваме и др.”.
Стойне Василев каза: „Опитвам се да добавям стойност в живота на хората. Този, който има повече енергия и работи повече за реализирането на своите идеи, успява в по-голяма степен. Разликата при мъжете и жените е в доверието. Мъжете взимат бързи решения, докато жените са по-силни в комуникациите и общуването. Ако говорим за инвестиции, жените се задълбочават във всички детайли и взимат премерени решения”.
Илияна Захариева посочи: „Дамите от корпоративния свят и лично мен ме вдъхновява. На работното място трябва да бъдем оценявани според капацитета и уменията си, както и по професионалните ни качества. Шерил Самбърг говори много добре за баланса между личния и професионалния живот. Един от основните проблеми, които тя засяга е в липсата на достатъчно самочувствие – да застанем на масата с мъжете, да заявим себе си и възможностите си. Това е моят ролеви модел. Също вярвам в женските общности и подкрепата ни една към друга, съобразно интересите”.
Лилия Кръстева отбеляза следното: „Ние живеем и работим в един все още мъжки свят. В България имаме огромен процент дами на мениджърски позиции. Аз си оставам дама, независимо каква среща провеждам. Виждам, че се опитваме да намерим себе си като жени в професионалния живот – това е личен избор. Дали ще се държи мъжки на бизнес среща с мъже, или ще решим да запази женското си поведение е въпрос на личен избор. Дали ще се нагърбим с мъжките задачи или ще ги оставим за тях – всичко това е въпрос на личен избор”.
Илона Станева каза: „Българската жена - предприемач е достойна за уважение. Ще подкрепя това с малко статистика. Разработвайки продукта Smart Lady за жените – предприемачи, искахме да проверим дали се намираме на точното място в точното време. Знаете ли, че по статистика на НСИ от 2007 до 2017 година българките, стартирали и развили свой собствен бизнес са нарастнали с повече от 50%. У нас 85% от жените предприемачи имат висше образование. 37% от тях са с второ висше, а 10% са с допълнителна квалификация в трета сфера. Българската жена – предприемач е достатъчно дейна, взима решение за старт на бизнес в една по-осъзната възраст, с премерен риск и наличен опит, знае какво иска и не взима решения на прима виста, всичко се премисля. Мъжете са по-хазартни в инвестиционно отношение. Жените са по-обрани в чисто финансов аспект – те не рискуват. От тази гледна точка, това ги прави желан партньор за всяка финансова институция. Независимо от сферата, българката – предприемач се грижи особено много за нейния екип, тя го приема като свое семейство. Програмата дава една сигурност и подкрепа, която позволява на дамите да бъдат по-уверени и успешни при управлението на бизнеса им. Повече от 70% от дамите са стартирали своя бизнес със собствени и семейни средства”.
Според Лилия Кръстева мерилото за успеха е лично усещане къде искаш да стигнеш и начина, по който си вършиш работа.
Жана Иванова добави, че успехът за една жена е комплексен – ние сме майки, съпруги, правим бизнес и имаме и лични интереси. „За нас е важно какво градим, как възпитаваме, дали сме успели да станем майки и какъв пример им даваме”, каза още тя.
Според Вероника Боева мерилото за успех и личната ѝ мотивация е да може да изкарва толкова, че да може да дарява.
Събитието е организирано в две части:

Тази вечер предстои официална церемония, по време на която сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.
Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Личния живот и бизнеса като мисия възможна обсъдиха на панел по време на първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”

Личния живот и бизнеса като мисия възможна обсъдиха на панел по време на първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”

12 Юни 2018 | 13:32 | Агенция "Фокус"
София. В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон), съобщиха от списание Business Lady
Преди минути завърши втори панел от практическата среща, в който бяха разгледани следните теми от участниците:
Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА – бяха разгледани следните теми: "Старт на собствен бизнес – плюсове и минуси", "Професионалното прегаряне – как да го избегнем?", "Иновативни методи за релакс в бизнеса".
Добри практики от житейския си професионален опит в този панел споделиха: Ани Хира - Бизнес консултант Човешко развитие, основател на HUGAH, арх. Богдана Панайотова - Управител на „ЕН АР Консулт” ЕООД, Десислава Петева - Управител на „Пимел Трейдинг” ЕООД, Юра Драганова - Директор „Човешки ресурси” в „Солвей Соди” АД, Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „Света София”, Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading, Александър Николов - Бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж”, Марина Цекова - журналист, НОВА ТВ.
Александър Николов: „Жените взимат по-бързо решения от мъжете. За бърз страт на собствен бизнес, жените са по-различни от мъжете. Ако бизнесът не се монетизира, той си остава само едно скъпо хоби и не можеш да помогнеш на толкова хора, на колкото имаш идея и би ти се искало. Само 10% от жените се мотивират от финансовия фактор, при стартиране на собствен бизнес.”
Арх. Богдана Панайотова коментира: „Моята мотивация беше желание за експеримент. Към днешна дата се мотивирам от моя екип, за който нося отговорност – да го развивам, да управлявам позитвни взаимоотношения.”
Димитър Караманчев посочи, че не е много смислено да се делим на жени и мъже. По думите му най-големият казус при стартирането на собствен бизнес е работохолизмът. "Защото хората стартират такъв, за да имат повече свободно време, а след това осъзнават, че работят по 16 часа на ден.”, попита той. "Думата почивка внушава умора, в операта например има антракт. Ако използваме числата на Фибоначи, е хубаво да почиваме на всеки 21 или 55 минути. При пеенето се активира 98% от мозъка, така че правете паузи, които да ви зареждат.”
По думите на Деси Петева семейният Бизнес в цифри: 30% продължават да развиват семейния бизнес и традиции, 13% са трето поколение, 30% се включват от бизнеса още от ранна детска възраст. "Други 30% трупат опит в големи корпорации, за да могат да го използват в успешното управление на семейния бизнес. За мен трябва баланс – да следваш семейните ценности и традиции, но и да отговориш на новите изисквания на пазара и да прилагаш иновативни подходи", каза Петева.
Юра Драганова заяви: „Винаги съм гледала на работата си за големите корпорации, в които съм работила, като на собствен бизнес. Предизвиквам себе си, търся решения и съм позитивна. Като HR мениджър, забелязвам, че младите хора търсят повече време за себе си.”
Марина Цекова обясни, че разполага с незавимисимост и помага на хората, което за нея е изключително ценно. "Журналистиката е професия, в която е трудно сам да си бъдеш шеф, но важното е, че можеш да се развиваш и самоусъвършенстваш.”
Ани Хира коментира, че бърнаутът или професионалното прегаряне е въпрос на правилно управление на времето. "Можем да го избегнем, ако разчетем правилно и навреме знаците и вземем адекватни мерки", добави тя.
Събитието е организирано в две части: Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса".
Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.
На официална церемония тази вечер сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.
Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.
Партньори на 7-мите годишни награди на сп. Business Lady са радио Фокус, радио Витоша, Информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, винарска изба „Бонония естейт”.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Разискваха ключовете в мениджмънта по време на панел в първата част на изданието на Годишните награди „Business Lady 2017

Разискваха ключовете в мениджмънта по време на панел в първата част на изданието на Годишните награди „Business Lady 2017

12 Юни 2018 | 13:19 | Агенция "Фокус"
София. Провежда се първата част от седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон). Това съобщиха от списание "Business Lady"
През изминалия панел „Ключове в мениджмънта” бяха разгледани следните теми: "Time management", "Project management", "Как да надъхаме екипа си и самите нас – техники за ентусиазиране". Участие в този панел взеха: Лидия Шулева - Собственик Бизнес Интелект, Лили Караманчева - Генерален мениджър на QUEISSER PHARMA България, Детелина Смилкова - Вицепрезидент на ВУЗФ, председател на БАУХ, Димана Василева - Основател и мениджър на Quintessentially в България, Гергана Маркова - Главен водещ на обучението в Марков колеж и собственик, управител на ЛИКОРА ООД, Милен Великов - HR специалист
Според Гергана Маркова смисълът, целта и фокусът са тези, които определят оптималното използване на времето. "Те насочват човешката енергия в правилна и градивна посока. Следват ги адекватната комуникация и делегирането на задачи", каза тя. Гергана Маркова добави, че в чисто професионалните проекти, лично отнасям нещата основно към управлението на взаимоотношенията, да можеш да боравиш с емоциите на хората, за да можеш да ги увлечеш в проекта и в целта. "Саймън Синек е казал: „Ние сме свикнали да броим служители, а сещаме ли се да броим сърца?””
Лилия Караманчева заяви: „Когато човек работи за целта, която осмисля професионалното и личното му ежедневие, тогава намира време, енергия и ресурс да ги случи. При жените делегирането е трудна работа, защото това означава, че трябва да признаеш, че и някой друг може да свърши тази работа толкова добре, колкото теб. Ето някои техники: приоритизиране, оптимизиране на процеса за взимане на решения като достъпност и комуникативност, и адаптивност към проблемите и предизвикателствата в процеса на работа".
Във връзка с техниките за мотивация на екипа, Лилия Караманчева коментира, че екипите се отглеждат и възпитават, точно както възпитаваме децата си – толкова лесно и толкова трудно. "Хората в екипа имат нужда от ясни правила, искрени отношения, управление на емоциите /т.нар. емоционална интелигентност и емпатия/. Вече никой не се мотивира от строг и безсмислен контрол и страх. Друг важен момент е индивидуалният подход – познаване уменията и качествата на екипа. Всеки да съзнава, че е ценен и уникален, да развиваме персоналните качества на всеки един. Честно и прозрачно взимане на решения – и екипа да участва в това решение. Уважение и благодарност към хората във всеки един момент", каза Караманчева.
Според Детелина Смилкова нещо отнема толкова време, колкото му позволим и най-ефективният й помощник е интуицията. „Ако имах магическа пръчка, бих се научила да спя по 3 часа. Също, бих научила хората да не говорят празни приказки. Елиминирай, делегирай, автоматизирай – така премислям всяка задача, докато не ми остане само 1, която също можем да отсеем, съобразно тристепенната схема. Ако искаш да стигнеш бързо – работи сам, ако искаш да стигнеш далече – изгради екип. Авторитарният начин на управление вече НЕ работи ефективно. А също, много бих искала да спазвам информационна диета, тъй като страдаме от информационна претовареност", каза тя.
Милен Великов допълни, че най-често срещаните грешки, които жените правят при организацията на времето са: разфокусирането чрез телефони/приложения и римайндъри.
„Ако имах магическа пръчица, бих направил така, че повече хора да работят с повече страст, вдъхновение и смисъл". По отношение на качествата на добрия проджект мениджър Милен Великов заяви, че един проджект мениджър трябва да бъде харизматичен, проактивен и да може да управлява добре времето си.”
По думите й тютюнопушенето все още се възприема като социален елемент, а то отнема ценно време.”
Лидия Шулева коментира: „Сред крадците на време са: неумението на жените да казваме НЕ, делегирането на задачи, занимаването с дреболии /проверката на мейли и др./. Нагласата и целеполагането са особено ефикасен инструмент. След това ни трябват позитивна нагласа и краткосрочни стъпки за достигане на крайната цел.”
По темата за управление на проекти и основните стъпки за постигане на добри резултати, Лидия Шулева заяви, че те съвпадат с управлението на времето – приоритизиране, подбора на качествен екип, ясни и точни очаквания за крайния резултат от страна на мениджъра и навременна обратна връзка. "Не на последно място – контролът на работния процес, ефективна система за контрол", посочи тя.
Събитието е организирано в две части: Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса" и Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.
Инициативата се провежда с подкрепата на комисар Мария Габриел, която записа специално обръщение към организаторите, участниците, жените и възможности им за развитие и предприемачество в 21 век. Обръщението на комисар Габриел можете да видите тук: www.businesslady.club.
Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса” ще се проведе в рамките на един ден (от 10:00 до 14:00 часа) и ще се излъчва безплатно в реално време он-лайн тук, без регистрация: www.businesslady.club. Темите и панелите, които в момента текат и предстоят са:
Личен живот и бизнес: Мисия възможна – сред темите в този панел са: Старт на собствен бизнес – плюсове и минуси, Професионалното прегаряне – как да го избегнем?, Иновативни методи за релакс в бизнеса.
В панела "Как го правят успешните бизнес дами" ще чуем интересни гледни точки за: Социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране, Женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес? и ще направим няколко Ролеви игри.
Партньори на 7-мите годишни награди на сп. Business Lady са Радио Фокус, радио Витоша, Информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, винарска изба „Бонония естейт”.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017” ще се проведе в София

Седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017” ще се проведе в София

12 Юни 2018 | 08:02 | Агенция "Фокус"
София. Седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club, ще се проведе в "София хотел Балкан" (бившия хотел Шератон). Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост. Това съобщиха от Business Lady.
Събитието е организирано в две части:
- Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса”;
- Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.
Инициативата се провежда с подкрепата на комисар Мария Габриел, която записа специално обръщение към организаторите, участниците, жените и възможности им за развитие и предприемачество в 21 век. Обръщението на комисар Габриел можете да видите тук: www.businesslady.club.
Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса” ще се проведе в рамките на един ден (от 10:00 до 14:00 часа) и ще се излъчва безплатно в реално време он-лайн тук, без регистрация: www.businesslady.club. Темите, по които известни имена от бизнеса и държавната администрация ще събеседват, са:
I. Ключове в мениджмънта – тук са заложени темите: Time management, Project management и Как да надъхаме екипа си и самите нас – техники за ентусиазиране.
Сред участниците в този панел са:
- Лидия Шулева - Собственик Бизнес Интелект;
- Лили Караманчева - Генерален мениджър на Queisser pharma България;
- Детелина Смилкова - Вицепрезидент на ВУЗФ, председател на БАУХ;
- Димана Василева - Основател и мениджър на Quintessentially в България;
- Гергана Маркова - Главен водещ на обучението в Марков колеж и собственик, управител на "Ликора" ООД;
- Милен Великов - HR специалист.
II. Личен живот и бизнес: Мисия възможна – сред темите в този панел са: Старт на собствен бизнес – плюсове и минуси, Професионалното прегаряне – как да го избегнем?, Иновативни методи за релакс в бизнеса.
Добри практики от житейския си професионален опит ще споделят:
- Ани Хира - Бизнес консултант Човешко развитие, основател на Hugah;
- арх. Богдана Панайотова - Управител на „ЕН АР Консулт” ЕООД ;
- Десислава Петева - Управител на „Пимел Трейдинг” ЕООД;
- Юра Драганова - Директор „Човешки ресурси” в „Солвей Соди” АД;
- Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „Света София”;
- Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading;
- Александър Николов - Бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж”
- Марина Цекова - журналист, Нова ТВ;
III. Как го правят успешните бизнес дами – в този панел ще чуем интересни гледни точки за: Социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране, Женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес? и ще направим няколко Ролеви игри. Сред събеседниците тук са:
- Илона Станева - Директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка;
- Илияна Захариева - Директор „Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел);
- Стойне Василев - Предприемач и основател на SmartMoney.bg;
- Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „Жануа`98";
- Яна Данаилова - Нутриционист и специалист по хранене, сертифициран преподавател по йога;
- д-р Наталия Футекова - Предприемач, основател ERP Academy;
- Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс;
- Илияна Захариева – директор Корпоративни комуникации, А1 (Mtel).
На официална церемония сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.
Подробна информация за всички участници и събеседници в работните блокове ще намерите тук: www.businesslady.club. Регистрацията за събитието на място ще бъде в 9:30 ч., а стартът на работните блокове ще бъде точно в 10:00 ч. Желаещите да присъстват в залата и да обменят опит, практика и контакти с участниците в панелите, могат да го направят срещу вход от 50 лева, който могат да заплатят на място, при регистрация.
Партньори на 7-мите годишни награди на сп. Business Lady са Радио "Фокус", Радио "Витоша", Информационна агенция "Фокус", информационна агенция "Кросс", интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, винарска изба „Бонония естейт”.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Остава един ден до 7-то издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady

Остава един ден до 7-то издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady

11 Юни 2018 | 15:04 | Агенция "Фокус"
София. Остава един ден до 7-то издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady, „Ключовете за успех на жените в бизнеса” – дневно Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит. Това съобщиха от Business Lady.
На 12 юни 2018 г. ще се проведе седмото издание на Годишните награди „Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София хотел Балкан (бившия хотел Шератон). Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.
Събитието е организирано в две части:
- Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса”;
- Вечерна официална церемония и гала вечеря, по време на която ще бъдат връчени наградите на отличените дами.
Инициативата се провежда с подкрепата на комисар Мария Габриел, която записа специално обръщение към организаторите, участниците, жените и възможности им за развитие и предприемачество в 21 век. Обръщението на комисар Габриел можете да видите тук: www.businesslady.club.
Business Lady Live (work shop) – „Ключовете за успех на жените в бизнеса” ще се проведе в рамките на един ден (от 10:00 до 14:00 часа) и ще се излъчва безплатно в реално време он-лайн тук, без регистрация: www.businesslady.club. Темите, по които известни имена от бизнеса и държавната администрация ще събеседват, са:
I. Ключове в мениджмънта – тук са заложени темите: Time management, Project management и Как да надъхаме екипа си и самите нас – техники за ентусиазиране.
Сред участниците в този панел са:
- Лидия Шулева - Собственик Бизнес Интелект;
- Лили Караманчева - Генерален мениджър на Queisser pharma България;
- Детелина Смилкова - Вицепрезидент на ВУЗФ, председател на БАУХ;
- Димана Василева - Основател и мениджър на Quintessentially в България;
- Гергана Маркова - Главен водещ на обучението в Марков колеж и собственик, управител на "Ликора" ООД;
- Милен Великов - HR специалист.
II. Личен живот и бизнес: Мисия възможна – сред темите в този панел са: Старт на собствен бизнес – плюсове и минуси, Професионалното прегаряне – как да го избегнем?, Иновативни методи за релакс в бизнеса.
Добри практики от житейския си професионален опит ще споделят:
- Ани Хира - Бизнес консултант Човешко развитие, основател на Hugah;
- арх. Богдана Панайотова - Управител на „ЕН АР Консулт” ЕООД ;
- Десислава Петева - Управител на „Пимел Трейдинг” ЕООД;
- Юра Драганова - Директор „Човешки ресурси” в „Солвей Соди” АД;
- Виктория Стоянова – Президент на Зонта клуб „Света София”;
- Димитър Караманчев - Основател на Start IT Smart и MetaReading;
- Александър Николов - Бизнес консултант и коуч, автор на книгата „Бизнес растеж”
- Марина Цекова - журналист, Нова ТВ;
III. Как го правят успешните бизнес дами – в този панел ще чуем интересни гледни точки за: Социалните роли на жените в 21 век и техники за приоритизиране, Женската енергия и предприемачеството – как да се настроим ментално за успешен бизнес? и ще направим няколко Ролеви игри. Сред събеседниците тук са:
- Илона Станева - Директор „Маркетинг и реклама”, Първа инвестиционна банка;
- Илияна Захариева - Директор „Корпоративни комуникации”, А1 (Мтел);
- Стойне Василев - Предприемач и основател на SmartMoney.bg;
- Жана Иванова - Собственик на Издателска къща „Жануа`98";
- Яна Данаилова - Нутриционист и специалист по хранене, сертифициран преподавател по йога;
- д-р Наталия Футекова - Предприемач, основател ERP Academy;
- Мила Захариева - Основател на Корект Консулт Партнерс;
- Илияна Захариева – директор Корпоративни комуникации, А1 (Mtel).
На официална церемония сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет Белканто (финалисти в Х-Фактор), младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци „Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като: Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.
Подробна информация за всички участници и събеседници в работните блокове ще намерите тук: www.businesslady.club. Регистрацията за събитието на място ще бъде в 9:30 ч., а стартът на работните блокове ще бъде точно в 10:00 ч. Желаещите да присъстват в залата и да обменят опит, практика и контакти с участниците в панелите, могат да го направят срещу вход от 50 лева, който могат да заплатят на място, при регистрация.
Партньори на 7-мите годишни награди на сп. Business Lady са Радио "Фокус", Радио "Витоша", Информационна агенция "Фокус", информационна агенция "Кросс", интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg, винарска изба „Бонония естейт”.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 декември 2018 г.
Украинците празнуват историческия Синод за обявяване на независимост на УПЦ. 16 ...

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.