НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:56


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Община Перник и "Национална компания индустриални зони" подписаха меморандум за сътрудничество

Община Перник и "Национална компания индустриални зони" подписаха меморандум за сътрудничество

13 Юни 2018 | 12:42 | Агенция "Фокус"
Перник. Кметът на Община Перник Вяра Церовска и изпълнителният директор на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД Антоанета Иванова – Барес подписаха меморандум за съвместни действия свързани с изграждането на индустриална зона на територията на кв. ”Караманица”, град Перник, съобщиха от пресцентъра на Общината. С меморандума се цели да бъдат създадени условия за развитие на интензивна комуникация между страните, обмяна на опит и добри практики, с цел изработване на общи позиции, постигане на необходимата координация, информационен обмен за бъдещи проекти и програми, както и за реализиране на съвместни действия в тази насока.
„Община Перник има обявени 346 261 кв.м като индустриална зона. В момента те не са в добро състояние, до тях обаче е изграден удобен достъп. Смисълът на този меморандум е да може тази територия да се очертае като отделни терени, между които да има добри пътища, електроснабдяване, възможност за вода и газифициране. Тези терени да бъдат дадени на хора, които имат желание да развият своя бизнес, за да може в Перник да има повече работни места, по-голям обмен, търговия и развитие за региона“, посочи кметът Вяра Церовска.
По думите й Община Перник е едно изключително удобно и комуникативно място. Инфраструктурата дава предпоставка за бърз транспорт до София, Македония, Гърция и Сърбия.
„Ние се намираме на уникално място и възможностите трябва да бъдат използвани максимално. През 2020 година ще бъде приключена и реконструкцията на жп линията София - Перник - Радомир. Тя ще бъде двойна, всичко което имаме като даденост трябва да бъде ангажирано, за да може Перник да се развива и да бъде по-привлекателно място за инвестиции и за развитие“, уточни кметът и допълни, че Перник става част от голямото семейство, в което общините Бургас, Стара Загора, Русе, Горна Оряховица и Божурище имат изградени работещи индустриални зони.
„Благодаря затова, че давате възможност на нашата държавна компания да разшири портфолиото си като прибави имоти, които са на територията на Община Перник и взаимно да си бъдем полезни. Ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“, коментира Антоанета Барес.
Въз основа на сключения меморандум за съвместно сътрудничество се предвижда да се организират работни срещи на експертно ниво между представители на община Перник и „Национална компания индустриални зони„ ЕАД, които да дадат становища и предложения, както и да изготвят проекти на документи за учредяване на дружеството, в това число проекто-устав с уточнени компетентност на органите и всички обстоятелства, подлежащи на вписване, които да се внесат за разглеждане в Общински съвет Перник и съответните министерства.
Създаването на модерна индустриална зона е от значение за развитието на икономиката, съответно привличане на инвестиции в града и общината. За функционирането й е необходимо изграждане на подходяща инфраструктура, за което са необходими значителни финансови средства, с каквито към настоящия момент община Перник не разполага. Терените представляват бивши промишлени зони в кв. ”Караманица”, град Перник и са отредени към настоящия момент за „Индустриална зона” по регулационния план на града, с площ за всички терени 346 261 кв.м /триста четиридесет и шест хиляди двеста шестдесет и един кв.м./
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Национална компания индустриални зони“ ще подпише Меморандум за сътрудничество с Община Перник

„Национална компания индустриални зони“ ще подпише Меморандум за сътрудничество с Община Перник

13 Юни 2018 | 10:02 | Агенция "Фокус"
Перник. Днес в град Перник ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Община Перник и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на „Национална компания индустриални зони“. Документът ще бъде подписан в Община Перник от изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Перник Вяра Церовска.
Община Перник и Националната компания ще работят съвместно за изграждане на индустриална зона на територията на кв. "Караманица" в град Перник.
Събитието ще се проведе от 11.00 часа в сградата на Община Перник, Заседателна зала.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.
Сушата в Германия. 19 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.