НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Община Перник се присъедини към общините, с които НКИЗ си сътрудничи за привличане на инвестиции и за изграждане на индустриални паркове в цялата страна

Община Перник се присъедини към общините, с които НКИЗ си сътрудничи за привличане на инвестиции и за изграждане на индустриални паркове в цялата страна

13 Юни 2018 | 15:35 | Агенция "Фокус"
Перник. Община Перник се присъедини към групата български общини, с които „Национална компания индустриални зони“ (НКИЗ) ЕАД си сътрудничи за привличането на инвестиции и за изграждането на индустриални паркове в цялата страна. Това съобщиха от НКИЗ.
В Перник изпълнителният директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Перник Вяра Церовска подписаха меморандум за сътрудничество, според който двете страни ще работят за обособяване на икономическа зона в града при конкретен интерес от инвеститори.
Изпълнителният директор на националната компания благодари на кмета на Община Перник за това, че предоставя на НКИЗ възможност да разшири портфолиото си от терени като прибави имоти и на нейна територия. „Така ние ще можем да предлагаме на инвеститорите много повече терени и индустриални зони, а вие ще можете да се възползвате от нашата помощ, за да направим Перник един по-добър град за живеене“, заяви Антоанета Барес.
Кметът на Перник Вяра Церовска посочи, че общината се намира на удобно и комуникативно място и има обявени терени с площ от 346 261 кв. м за индустриална зона. Имотите, които ще бъдат апортирани в капитала на НКИЗ, са бивши промишлени зони в пернишкия кв. Караманица и са отредени към настоящия момент за индустриална зона по регулационния план на града.
До момента НКИЗ ЕАД има подписани меморандуми за сътрудничество с общините в Бургас, Божурище, Враца, Сандански, Кюстендил, Варна, Видин, Дупница, Стара Загора, Горна Оряховица, както и с Областна администрация - Кърджали.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Национална компания индустриални зони“ ще подпише Меморандум за сътрудничество с Община Перник

„Национална компания индустриални зони“ ще подпише Меморандум за сътрудничество с Община Перник

13 Юни 2018 | 10:02 | Агенция "Фокус"
Перник. Днес в град Перник ще бъде подписан Меморандум за сътрудничество между Община Перник и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД. Това съобщиха от пресцентъра на „Национална компания индустриални зони“. Документът ще бъде подписан в Община Перник от изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес и кметът на Община Перник Вяра Церовска.
Община Перник и Националната компания ще работят съвместно за изграждане на индустриална зона на територията на кв. "Караманица" в град Перник.
Събитието ще се проведе от 11.00 часа в сградата на Община Перник, Заседателна зала.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.
Заподозреният за нападението в Страсбург. 13 декември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.