НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Министър Николина Ангелкова: През последните години сме свидетели на един устойчив ръст по отношение на чуждестранните туристи

Министър Николина Ангелкова: През последните години сме свидетели на един устойчив ръст по отношение на чуждестранните туристи

12 Юни 2018 | 10:48 | Агенция "Фокус"
София. През последните години сме свидетели на един устойчив ръст по отношение на чуждестранните туристи. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на 5-ата годишна среща на националния борд по туризъм, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
Тя поясни, че партньорството е правилният път, по който трябва да се върви, за да може максимално да се постигат целите. „Вярвам, че те са общи и са свързани с превръщането на страната в привлекателна целогодишна туристическа дестинация. Дестинация, която предлага качествен туризъм, на разумна, добра цена“, каза Ангелкова. По думите й в последните две-три години всички сме свидетели на един устойчив ръст по отношение на чуждестранните посещения на туристи в България ,както и в броя на реализираните нощувки. „Най-важното е, че обратната връзка, която имаме от международните партньори, големите туроператори, големите разпознаваеми хотелски вериги е, че България става все по-предпочитана дестинация като държава ,предлагаща добър, висококачествен туристически продукт на разумна цена“, каза министърът и уточни, че не става въпрос за евтина туристическа дестинация. „Това показва, че сме на прав път. Една малка крачка е направена, но са необходими още усилия в тази насока и те са свързани с две направления. Едното касае законодателната рамка и устоите, които се полагат със Закона за туризма и другите закони, които са свързани с развитието на туристическия продукт, отчитайки факта, че туризмът е хоризонтален сектор. Второто основно направление е свързано с рекламирането на страната“, коментира Ангелкова. Тя благодари на всички медии, които са официални партньори на форума и винаги отразяват обективно всичко, случващо се в сектора. „Само чрез медиите можем да достигнем до всички. По този начин ние даваме и поставяме съобщенията и въпросите, които искаме да достигнат както до потенциалните туристи, така и до широкия кръг от публиката“, заяви Ангелкова.
Министърът допълни, че в началото на кабинета „Борисов 3“ са отчели необходимостта от Обществен съвет към туризма, за да се обсъждат съществени и изключително важни въпроси, които изискват дългосрочно планиране. „Отделно от това създадохме и съвет за кадрите в туризма, който пък от своя страна да дискутира в детайли както с представителите на брашна, така и с представителите за балансираната формула, която да отчете проблема с липсата на квалифицирани кадри. Ако беше само в сектор „Туризъм“ може би щяхме да намерим някакво формула“, коментира Ангелкова.

Деница КИТАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

София:5-та годишна среща на Националния борд по туризъм ще се проведе в града

София:5-та годишна среща на Националния борд по туризъм ще се проведе в града

12 Юни 2018 | 07:35 | Агенция "Фокус"
София. От 10.00 часа в хотел "ИнтерКонтинентал – София" ще се проведе 5-та годишна среща на Националния борд по туризъм, съобщиха организаторите. Събитието ще бъде открито от министъра на туризма Николина Ангелкова.
Целта на срещата е съвместно с българското правителство, народни представители, кметове, български и международни инвеститори, хотелиери и хотелски вериги, медии, банки, туроператори и водещи експерти да бъдат обсъдени възможностите и потенциала за устойчиво развитие на туризма в България.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.