НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ясен Неделчев, треньор на Бейзболен клуб „Бизоните“: „Европейска шампионска лига по бейзбол“ 2018 е част от календара на Европейската бейзболна федерация

Ясен Неделчев, треньор на Бейзболен клуб „Бизоните“: „Европейска шампионска лига по бейзбол“ 2018 е част от календара на Европейската бейзболна федерация

18 Юни 2018 | 21:55 | Агенция "Фокус"
Благоевград. „Европейска шампионска лига по бейзбол“ 2018 е част от календара на Европейската бейзболна федерация. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин Ясен Неделчев, треньор на Бейзболен клуб „Бизоните“. „Това е квалификационен турнир за Купа на европейските шампиони. Провежда се едновременно в три града по шест отбора, като класиралите се на първо място се изкачват на по- горна позиция“, каза още Неделчев. Той подчерта, че един от градовете-домакин е бил Благоевград. „Състезанието не се провежда за първи път, тъй като в Благоевград е традиция да има международен турнир, но през последните 5 - 6 години не ни е гласувана честта, защото вдигнаха изискванията. Според тях трябваше да имаме съблекални и благодарение на общинския екип стана възможно, като имаме намерение отново да сме център на европейския бейзбол“, каза още Неделчев.
Според Неделчев Благоевград е най-бейзболният град не само в България, а в цяла Югоизточна Европа. „Клубът е създаден 1992 г. и оттогава имаме 22 европейски титли. Базата, с която разполагаме в момента- след реновирането, е една от топ базите в Европа. Конкурираме страни, в които бейзбола е традиционен спорт и имат голяма държавна помощ“, коментира още Неделчев. По думите му в Благоевград бейзбола е наистина на ниво и е познат на много места. Клубът развива бейзбол в различните възрастови групи, като тази година ще започнат да работят с най- малките, защото това е спорт, при който колкото са по- малки децата, толкова по- бързо се усвояват уменията. „Малко по- сложен е за разбиране, повече обяснения и екипировка, но общо взето се развиваме добре. Школата е добра, имаме малко трудности, но не се предаваме. В тази база спокойно можем да предложим на всеки един родител да си докара детето да играе“, каза още Неделчев.
Той коментира също, че бейзболът не е лесна игра за разбиране. „Когато някой не е запознат с правилата изглежда скучна, но ако се запознаят с нея могат да установят, че наистина е един уникален спорт. Не напразно този спорт е номер едно в САЩ“, каза още Неделчев. По думите му не е лесно в началното, но един път като запалят едно дете, то започва да иска да стои по цял ден на стадиона, особено с тази природа наоколо. „Не е лесно, но ние не се предаваме. Не мога да кажа, че е пълно с деца и едва ли не тук ги връщаме, защото няма място, но се борим и за нашето място в Благоевград“, каза още Неделчев.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Над 120 бейзболисти участват в Европейската шампионска лига по бейзбол в парк „Бачиново“

Благоевград: Над 120 бейзболисти участват в Европейската шампионска лига по бейзбол в парк „Бачиново“

15 Юни 2018 | 13:35 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Над 120 бейзболисти участват в „Европейска шампионска лига по бейзбол“ 2018 в Благоевград. Това каза за Радио „Фокус“ - Пирин треньорът на бейзболен клуб „Бизоните“. „Турнирът се провежда на бейзболната база, която се намира на край алеята за парк „Бачиново“. Игрите стартираха на 12 юни и ще продължат до 17 юни, включително“, каза още Неделчев. По време на турнира сили ще премерят отбори от Полша, Румъния, Сърбия, Великобритания, България, Австрия. Участие ще вземат над 120 бейзболисти. „По време на турнира ще мерят сили отбори от Полша, Румъния, Сърбия, Великобритания, България, Австрия и над 120 бейзболисти. Бейзболен клуб „Бизоните“ от Благоевград приемат своите гости на пълно обновена спортна база. През последните месеци Община Благоевград работи за изравняването и облагородяването на терена, създаде чисто нови съблекални - 2 за отборите и 1 за съдиите, оборудвани с душове и тоалетни. За първи път в 26- годишната история на клуба има и тоалетна за зрителите. Има напълно новоизградени трибуни, с дървени пейки за удобството на публиката“, каза още Неделчев.
Лора КАЛЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.