НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:38


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Евродепутатът Георги Пирински: Групата на социалистите в ЕС извежда неравенствата като най-важни въпроси за съдбата на ЕС

Евродепутатът Георги Пирински: Групата на социалистите в ЕС извежда неравенствата като най-важни въпроси за съдбата на ЕС

21 Май 2018 | 19:01 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Групата на социалистите в ЕС извежда неравенствата като най-важни въпроси за съдбата на ЕС. Това каза Георги Пирински, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент, по време на дискусия в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“-Пирин. Той посочи, че това е сред основните проблеми, които вълнуват хората тук в Благоевградска област. „Другите политически групи имат малко по-различен фокус от нас, но според статистиката за България социалните показатели са много тревожни. Тези проблеми на хората тук са проблеми на целия Европейски съюз“, отбеляза Георги Пирински. По думите му трябва да се осигурят достатъчно средства за следващата годишна рамка за общата селскостопанска политика. „Нашата група на социалистите е категорична, че тези средства трябва да са най-малко, колкото са в сегашния период - нещо, което Комисията засега не предлага. По-малко плащания от нас получават Полша, Румъния, Словакия, Португалия, Естония, Литва, Латвия. Не бива да се остава с впечатление, че България е едва ли не на опашката“, каза евродепутатът. Той добави, че що се отнася до опростяването, това е един общ процес и обща цел, която си поставят всички парламентарни групи, но според него тук трябва да се има предвид и опасността от злоупотреби. „България е втората с най-висок процент млади хора между 19 и 26-годишна възраст, които нито учат, нито работят и нямат никаква трудова квалификация. Тук държавата трябва да има много активна политика, за да преодолее тази нагласа“, посочи Пирински. Евродепутатът коментира, че има обезлюдяване в региона, защото има огромни разлики в заплатите. Според него може да има много инвестиции и програми, но ако продължи това изтичане на инвестиции, ще продължи и изтичането на хора.
Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Провежда се обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз

Благоевград: Провежда се обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз

21 Май 2018 | 18:16 | Агенция "Фокус"
Благоевград. Обсъждане на актуални теми и въпроси, свързани с Европейския съюз, се провежда в Благоевград, предаде репортер на Радио „Фокус“ Пирин. Сред организаторите на дискусията е Бюрото на Европейския парламент. На събитието се обсъждат въпроси, свързани с европейски програми за насърчаване на земеделски производители и възможностите за развитие на алтернативно земеделие; отпускането на допълнителни субсидии за отглеждането на редки породи животни; възможностите за изравняване размера на субсидиите за подпомагане на земеделието във всички държави членки; възможностите за кандидатстване по програми за ремонтиране на пътищата от общинската мрежа; отпускането на средства за възстановяване на храмове – паметници на културата.
Официални гости на дискусията са част от българските членове на ЕП Андрей Новаков (ЕНП), Светослав Малинов (ЕНП), Георги Пирински (С&Д), Момчил Неков (С&Д) и Ангел Джамбазки (ЕКР). На обсъждането също така присъстваха представители на Общинска администрация-Благоевград, общественици, студенти и граждани.

Натали СТЕФАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Победа за
Победа за "Зелени" в Бавария. 15 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.