НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:23


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Вицепремиерът Екатерина Захариева пристигна в Буенос Айрес

Вицепремиерът Екатерина Захариева пристигна в Буенос Айрес

20 Май 2018 | 14:35 | Агенция "Фокус"
Буенос Айрес. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище “Министро Пистарини” в Буенос Айрес, столицата на Република Аржентина. Тя ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на страните от Г-20. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Аржентина е настоящият ротационен председател на организацията. Захариева ще има и двустранни срещи в рамките на посещението си.
Аржентина е първата страна в региона на Латинска Америка, с която България установява дипломатически отношения (на 8 юли 1931 г.). Многото аржентински граждани от български произход представляват естествен мост за задълбочаване на приятелството между двете страни.
По време на Българското председателство на Съвета на ЕС България продължи последователно да подкрепя и насърчава цялостното активизиране на отношенията между Европейския съюз и Аржентина, включително в контекста на преговорите за сключване на Споразумение за асоцииране между ЕС и Общия пазар на държавите от Южна Америка (МЕРКОСУР), както и по линия на диалога ЕС – ОДЛАК (Общност на държавите от Латинска Америка и Карибите).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Министър Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г - 20 в Буенос Айрес

Министър Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС на срещата на външните министри на Г - 20 в Буенос Айрес

20 Май 2018 | 07:08 | Агенция "Фокус"
Буенос Айрес. Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава за Аржентина за участие в срещата на външните министри на страните от Г-20, която ще се проведе в Буенос Айрес. Това съобщиха от пресцентъра на МВнР. Екатерина Захариева ще ръководи делегацията на ЕС. В рамките на участието си във форума в Буенос Айрес се очаква вицепремиерът Екатерина Захариева да проведе и двустранни срещи със свои колеги от държавите от Г- 20. Групата на двайсетте – Г-20, е учредена през 1999 г. като формат за среща на финансовите министри и управителите на централните банки. Тя включва 19-те страни с най-големите икономики в света - Австралия, Аржентина, Бразилия, Великобритания, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Канада, Китай, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, САЩ, Турция, Франция, Южна Корея, Южна Африка, Япония и Европейския съюз. Членовете на Групата заедно представляват 85% от световния брутен национален продукт, генерират 75% от международната търговия и съставляват две трети от световното население. Аржентина е настоящият ротационен председател на Г-20. Приоритетите, избрани от аржентинското председателство на Г-20 за 2018 г. са бъдеще на заетостта, развитие на инфраструктурата за развитие и устойчивото бъдеще на прехраната.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.