НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 14:55


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Ремонтите на топлопреносната мрежа в София започват от 5 юни (ОБЗОР)

Ремонтите на топлопреносната мрежа в София започват от 5 юни (ОБЗОР)

20 Май 2018 | 19:35 | Агенция "Фокус"
София. „Топлофикация София“ ЕАД започва изпълнението на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за тази година. Ремонтите на топлопреносната мрежа започват от 5 юни. От дружеството обявиха, че ще работят в максимално кратки срокове. Най-много ремонти ще се извършват през август, а според прогнозите трябва да приключат в края на септември. Клиентите на ТЕЦ „София“ от Централната градска част ще останат без топла вода от 20 до 29 август. Ще бъдат засегнати потребителите, които живеят в карето между ул. „История Славянобългарска“, бул. „Данаил Николаев“, ул. „Проф. Милко Бичев“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Патриарх Евтимий“, както и булевардите „Прага“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“, ул. „Йоаким Кърчовски“, ул. „Дамян Груев“, района на Руски паметник, Зона Б5, Зона Б17, 18 И 19, ул. „Опълченска“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, района на Сточна гара, ж.к. „Банишора“, ж.к. „Света Троица“ и ж.к. „Фондови жилища“. Инж. Николай Колев от„Топлофикация“ заяви, че ще бъдат подменени 20 км топлопроводи на стойност около 9 млн. лева. Част от районите, в които ще се работи са: кв.„Младост“ 3, покрай Трета градска болница, ж.к „Света Троица“, Централна градска част. Ще се довършват и участъци в кв. „Обеля“.
За новия регулаторен период, от 1 юли до 30 юни 2019 година, „Топлофикация“ предлага увеличение на цената на топлинната енергия с 4%. Крайното решение за цената ще бъде взето от КЕВР.
Биляна ИВАНОВА

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Клиентите на ТЕЦ „София“ от Централната градска част ще останат без топла вода от 20 до 29 август

Клиентите на ТЕЦ „София“ от Централната градска част ще останат без топла вода от 20 до 29 август

20 Май 2018 | 14:57 | Агенция "Фокус"
София. От 20 до 29 август изцяло ще бъде спряна работата на ТЕЦ „София“. Без топла вода ще останат клиентите от Централната градска част. Това стана ясно на брифинг в „Топлофикация София“ ЕАД, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Ще бъдат засегнати потребителите, които живеят в карето между ул. „История Славянобългарска“, бул. „Данаил Николаев“, ул. „Проф. Милко Бичев“, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Фритьоф Нансен“, бул. „Патриарх Евтимий“, както и булевардите „Прага“, „Пенчо Славейков“, „Ген. Тотлебен“, ул. „Йоаким Кърчовски“, ул. „Дамян Груев“, района на Руски паметник, Зона Б5, Зона Б17, 18 И 19, ул. „Опълченска“, бул. „Княгиня Мария Луиза“, района на Сточна гара, ж.к. „Банишора“, ж.к. „Света Троица“ и ж.к. „Фондови жилища“.
„Топлофикация“ стартира изпълнението на утвърдената от Столичния общински съвет ремонтна и инвестиционна програма за 2018 година. През летните месеци ще се обследва топлопреносната мрежа, ще се извършват рехабилитационни и строително-монтажни дейности. Ще бъде реконструирана топлопреносната мрежа по улиците „Граф Игнатиев“ и „6-ти септември“.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Николай Колев, „Топлофикация София“ ЕАД: Предвиждаме подмяна на 20 км топлопроводи за около 9 млн. лева през тази година

Инж. Николай Колев, „Топлофикация София“ ЕАД: Предвиждаме подмяна на 20 км топлопроводи за около 9 млн. лева през тази година

20 Май 2018 | 14:37 | Агенция "Фокус"
София. София. Предвиждаме подмяна на 20 км топлопроводи за тази година. Въпросът е дали ще можем да реализираме изцяло инвестиционната програма. Това каза на брифинг инж. Николай Колев, директор на Дирекция „Инвестиционна и ремонтна дейност“ в „Топлофикация София“ ЕАД, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Нашите средства за подмяната са около 9 млн. лева“, уточни той. „За мрежа с такъв голям обем, с такава голяма дължина, е необходимо времето за ремонтите да не бъде кратко“, обясни инж. Колев. Той посочи, че топлопроводи ще бъдат подменяни в ж.к. „Младост“ 3, покрай Трета градска болница, ж.к „Света Троица“, Централна градска част. Ще се довършват и участъци в кв. „Обеля“. „Сигурно в някои участъци, независимо от желанието ни и екипите, времето за изпълнението на ремонтите да бъде по-дълго“, коментира Николай Колев. „Сигурно най-дългият ремонт ще бъде в ж.к. „Младост“, ще го уточним допълнително“, каза още той. „Нагласата ни е ремонтите да приключат до края на септември“, обяви инж. Колев.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Николай Колев, „Топлофикация София“ ЕАД: От 5 юни започват ремонтите по топлопреносната мрежа

Инж. Николай Колев, „Топлофикация София“ ЕАД: От 5 юни започват ремонтите по топлопреносната мрежа

20 Май 2018 | 14:32 | Агенция "Фокус"
София. От 5 юни започва ремонтната програма по топлопреносната мрежа в София. Това каза на брифинг инж. Николай Колев, директор на Дирекция „Инвестиционна и ремонтна дейност“ в „Топлофикация София“ ЕАД, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „В Централната градска част има 1000 км тръбопроводи, изградени в годините от 1957 до края на 80-те години. Те периодично се нуждаят от експлоатационна поддръжка“, обясни той. „Стремили се в максимално кратки срокове да бъде изпълняван ремонтът“, посочи инж. Колев. „За някои участъци е необходимо времето да бъде по-дълго“, допълни той. „Голяма част от ремонтите ще бъдат през август, когато София е по-празна. За да не се отразява работата ни толкова на живущите и потребителите на ТЕЦ София“, изтъкна Николай Колев.
Биляна ИВАНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.