НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:11


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: „Клиника на открито“ се провежда за четвърта поредна година в парк „Марно поле“

Велико Търново: „Клиника на открито“ се провежда за четвърта поредна година в парк „Марно поле“

17 Май 2018 | 12:52 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. „Клиника на открито“ се провежда за четвърта поредна година в парк „Марно поле“ във Велико Търново, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Жителите на града имат възможност да измерят кръвната захар и кръвното си налягане, да изследват дишането си със спирометър, да се консултират и изследват за носителство на вируса на СПИН, както и да измерят ръста и телесната си маса в специално обособените в парка импровизирани „кабинети“. Инициативата е посветена на превенцията на хроничните незаразни болести и Международният ден на сестринството – 12 май, Световен ден на хипертонията – 17 май, Европейски ден за борба със затлъстяването - 19 май и Световния ден без тютюнев дим – 31 май. Целта е чрез направените безплатни изследвания да се обърне отново внимание на гражданите към рисковите за здравето фактори – тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска двигателна активност и други.
„Клиниката на открито“ се провежда в рамките на общинската програма „Здрави деца в здрави семейства“. Организатори са Община Велико Търново, Регионална здравна инспекция – Велико Търново и Филиал Велико Търново на Медицински университет – Варна.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: „Клиника на открито“ организират във областния град за четвърта поредна година

Велико Търново: „Клиника на открито“ организират във областния град за четвърта поредна година

14 Май 2018 | 20:33 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. „Клиника на открито“ организират за четвърта поредна година в старата столица. Инициативата е част от общинската програма „Здрави деца в здрави семейства“, като на 17-ти май предстои нейният пролетен дял, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново д-р Светлана Моминска, началник отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ в Регионалната здравна инспекция. Проявата, по традиция, ще се проведе в парк „Марно поле“ в часовете от 10.00 до 13.00 часа, на алеята към ДНА. Целта на Клиниката е, чрез направените безплатни изследвания, да се обърне внимание на гражданите към рисковите за здравето фактори – тютюнопушене, нездравословно хранене, ниска двигателна активност и други. Инициативата е посветена на превенцията на хроничните незаразни болести (сърдечно-съдови, белодробни, диабет, затлъстяване) и Международен ден на сестринството – 12 май, Световен ден на хипертонията – 17 май, Европейски ден за борба със затлъстяването – 19 май и Световен ден без тютюнев дим – 31 май. В четири импровизирани „кабинети”, студенти и експерти от РЗИ – Велико Търново ще осъществяват измерване на кръвна захар и кръвно налягане; изследване на дишането със спирометър; консултиране и изследване за носителство на вируса на СПИН; измерване на ръст и телесна маса, определяне на ИТМ. Всичко това ще е придружено с разпространение на здравно-образователни материали.
Организатори на инициативата „Клиника на открито“ са Община Велико Търново, Регионална здравна инспекция – Велико Търново и Филиал Велико Търново на Медицински университет – Варна.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хорст Зеехофер се оттегля от председателския пост в ХСС. 12 ноември 2018 г.
Хорст Зеехофер се оттегля от председателския пост в ХСС. 12 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.