НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:16


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

На 16 и 17 май Министерството на здравеопазването ще представи проекта „Специализация в здравеопазването”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси”

На 16 и 17 май Министерството на здравеопазването ще представи проекта „Специализация в здравеопазването”, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси”

15 Май 2018 | 14:31 | Агенция "Фокус"
София. На 16 и 17 май София ще бъде домакин на първия от поредица семинари по въпроси на здравната политика. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Семинарите, общо 6 на брой, са част от проект за приноса на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в сферата на здравеопазването. Проектът е финансиран от Европейската комисия и Изпълнителната агенция за потребители, здравеопазване, земеделие и храни.
По предложение на Европейската комисия, по време на Българското председателство на Съвета на ЕС, в София ще се проведе първото събитие – двудневен семинар на темата „Работна сила в здравеопазването“. Останалите събития ще се проведат в други европейски държави.
Министерството на здравеопазването ще представи проект BG05M9OP001-1.015-0001 „Специализация в здравеопазването”, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Той е избран за добър пример по темата на семинара „Работна сила в здравеопазването“.
Първият ден на събитието ще се проведе в Министерство на здравеопазването, пл. „Св. Неделя“ № 5, в ограничен формат, с участието на експерти от държави-членки на ЕС.
Във втория ден на семинара участие ще вземат 50 делегати. Дневният ред предвижда представяне от Европейската комисия по тема развитието на политиките и приоритетите на ЕСИФ, свързани с работната сила в сектора на здравеопазването. Презентации по темата ще представят експерти от различни европейски държави. Ще се дискутират темите за предизвикателствата пред планирането на работната сила в различните държави-членки на ЕС, ролята и подкрепата на ЕСИФ за справяне с тези предизвикателства, как средствата от европейските фондове могат да се използват най-добре за насочване на приоритетните цели на здравната политика.
Събитието ще се проведе на 17 май 2018 г. в Ессенс Център, гр. София, ул. „6-ти септември“ № 37.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Хорст Зеехофер се оттегля от председателския пост в ХСС. 12 ноември 2018 г.
Хорст Зеехофер се оттегля от председателския пост в ХСС. 12 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.