НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 02:02


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Президентът Румен Радев: Училището се нуждае от подкрепата на институциите, за да води България напред

Президентът Румен Радев: Училището се нуждае от подкрепата на институциите, за да води България напред

20 Април 2018 | 16:27 | Агенция "Фокус"
Кнежа. От българското училище зависи дали България ще има достойно място в бъдещето. То се нуждае от подкрепата на институциите и местната власт, за да води България напред. Това заяви държавният глава Румен Радев на церемонията по отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в град Кнежа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Румен Радев посочи, че за подобряване на образователната ни система са необходими прогресивни учебни планове и програми, както и вдъхновени, отлично подготвени учители и училищно ръководство, които държат на традициите.
„Малко училища в България могат да се похвалят с такава годишнина. Всеки път, когато прекрачвам прага на българско училище, се вълнувам. Не само защото влизам в храма на знанието, това е онова магическо място, където нашите деца се превръщат в осъзнати личности, в граждани на нашата родина“, сподели пред гостите на церемонията президентът. Според Румен Радев от българското училище зависи тези млади личности да излязат заредени със знания, които ще им дадат възможност да се борят с предизвикателствата на бъдещето и да се изградят като достойни граждани.
Държавният глава се обърна с думи на благодарност към ръководството на гимназията и учителския състав за това, че освен знанията, които дава, Професионална гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ пренася вековната любов на българина към земята и преклонението към хляба, като внедрява нови, иновативни методи на подготовка. „Вие наблягате на предметите и специалностите, които ще направят вашите ученици конкурентоспособни за бъдещето. Благодаря и за това, че получените знания и умения тук, във вашата гимназия, са на световно ниво, както и за това, че държите близка връзката между училище, бизнес и наука и продължавате да я развивате“, каза още в словото си президентът.
Държавният глава призова родителите да продължават да подкрепят училищното ръководство и училищния състав, а на учениците пожела да се реализират по най-добрия начин в България. „Борете се за България, чиста от ГМО и пазете любовта към нашата българска земя“, заяви в словото си пред гостите на церемонията Румен Радев.
По случай празника на Професионалната гимназия по земеделие „Стефан Цанов“ в град Кнежа президентът връчи почетния си знак на директора на училището Светлана Калапишева,
По-рано президентът проведе среща с кмета на Община Кнежа и неговия екип. Илийчо Лачовски запозна държавния глава с развитието на земеделието в района, стремежа към подобряване на образованието и създаването на възможности за привличането на млади хора в Общината.
По време на посещението си в Кнежа държавният глава разговаря и с представители на Института за царевица в Кнежа, които го запознаха със създадените от тях научни продукти в сферата на аграрната наука и земеделската практика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България

Президентът Румен Радев: Необходима е много по-сериозна подкрепа за работата на местните власти за развитието на Северозападна България

20 Април 2018 | 13:03 | Агенция "Фокус"
София. Има нужда от много по-сериозно отношение към икономическото развитие на Северозападна България. Много европейски проекти стартират в този регион и местните общини трябва да получат необходимата подкрепа от страна на централните власти за тяхната реализация. Това заяви държавният глава по време на посещението си в Монтана и срещата си с кмета на града Златко Живков и общинското ръководство, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава отново подчерта, че трябва да се даден шанс на финансовата децентрализация, с която да бъдат увеличени и възможностите на местните власти да осъществяват проектите с най-голямо значение за региона.
На среща в сградата на Общината кметът Златко Живков запозна президента Радев с проблемите и перспективите за развитие на Монтана. „Като духовност това е един от най-богатите райони. Доказвате, че човек е важно да има сърце, идеи и енергия да работи за своя край”, заяви държавният глава и добави, че са нужни действия, а не постоянно да се повтаря, че Северозападна България е най-бедният регион у нас.
Златко Живков благодари за подкрепата и съдействието на президента за освобождаването на Иво Богданов от гръцки затвор. „Оказаната от Вас подкрепа е знак за уважение към всички хора в Монтана”, подчерта кметът.
По покана на Иво Богданов президентът Румен Радев гостува и на семейството му в град Монтана, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на българския държавен глава.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Президентът Румен Радев ще посети Монтана, Кнежа и Мизия

Президентът Румен Радев ще посети Монтана, Кнежа и Мизия

20 Април 2018 | 07:11 | Агенция "Фокус"
Монтана. Днес от 09.00 часа президентът Румен Радев ще посети град Монтана. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Държавният глава ще разговаря с кмета на града Златко Живков в сградата на Общината и ще гостува на семейството на Иво Богданов, който беше освободен от гръцки затвор с подкрепата на българския президент.
В 11.00 часа Румен Радев ще се срещне с кмета на Община Кнежа Илийчо Лачовски. В 11.30 часа в читалище „Борба“ президентът ще участва в отбелязването на 110 години от създаването на Професионалната гимназия по земеделия „Стефан Цанов“ в града.
По-късно през деня държавният глава ще разговаря от 13.30 часа с Виолин Крушовенски, кмет на Община Мизия и с хора, пострадали при наводнението през 2014 година.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.