НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 13:34


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Добромир Ганев, Сдружение „Недвижими имоти“: Слаб е пазарът на ваканционни имоти по Черноморието през последните години, включително и за Варна

Добромир Ганев, Сдружение „Недвижими имоти“: Слаб е пазарът на ваканционни имоти по Черноморието през последните години, включително и за Варна

20 Април 2018 | 14:55 | Агенция "Фокус"
Варна. Слаб е пазарът на ваканционни имоти по Черноморието през последните години, включително и за Варна. Това заяви в интервю за Радио „Фокус“ – Варна Добромир Ганев, член на Управителния съвет на Сдружение „Недвижими имоти“. „Основните клиенти, които бяха активни на пазара на ваканционни имоти по Черноморието, бяха руски граждани. Те намаляха по обективни икономически причини – тежкото състояние на тяхната икономика, намалението на доходите им, инфлация, всичко това се отразява на активността им не само в България, но и на активността им по целия свят“, добави Добромир Ганев. Той подчерта, че руските граждани не са спрели закупуването на този тип имоти, но покупките са намалели значително. „Българите са другата група, която поради факта на намаление на цените на подобни имоти по курортите, като Слънчев бряг и околните по-малки населени места, оглеждат възможности и са активни на този пазар през последните две, три години. Но и те не са достатъчни, за да кажем, че този сектор от пазара е достатъчно добър и дава добри възможности за инвестиции“, заяви експертът. Според Добромир Ганев инвеститорите трябва да внимават с локациите, както и с определяне на паричните потоци, за да няма някакви проблеми както за тях, така и за бъдещите им купувачи. Купувачите от своя страна трябва също да бъдат внимателни и да проучват достатъчно възможности.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добромир Ганев, Сдружение „Недвижими имоти“: Летният сезон е доста силен за Черноморието и за Варна

Добромир Ганев, Сдружение „Недвижими имоти“: Летният сезон е доста силен за Черноморието и за Варна

20 Април 2018 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Варна. Летният сезон по отношение на сделките с недвижими имоти е доста силен за Черноморието, включително и за Варна. Това заяви в интервю за Радио „Фокус“ - Варна, Добромир Ганев, член на Управителния съвет на Сдружение „Недвижими имоти“. „В сектора на покупко-продажбата на недвижими имоти няма някаква сезонност. Цялата година е доста динамична, с изключение на празници и когато времето е лошо. Това оказва влияние, но като цяло няма сезонност в нашия бранш“, добави Добромир Ганев. Той каза още, че сезонност може да се наблюдава повече при наемите, тъй като във Варна пазарът е силен при университетските центрове. „Варна като университетски център приема доста студенти и в началото на есенната има доста сериозно раздвижване и пренаемане на апартаменти под наем", отбеляза Добромир Ганев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.
73-та Годишна сесия на Общото събрание на ООН. 24 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.