НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 08:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Варна: Окръжната прокуратура започна проверка на органите по издирването по случая с търсения за изпълнение на влязла в сила присъда автомобилен състезател, катастрофирал на рали

Варна: Окръжната прокуратура започна проверка на органите по издирването по случая с търсения за изпълнение на влязла в сила присъда автомобилен състезател, катастрофирал на рали

18 Април 2018 | 10:03 | Агенция "Фокус"
Варна. Окръжната прокуратура във Варна започна проверка по случая с издирвания от пет години за изпълнение на влязла в сила присъда Николай Христов Георгиев. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Варна. Проверява се работата на органите по издирването, в чиито задължения влиза да открият и задържат осъдени с влязла в сила присъда за изпълнение на наказанията. 45-годишният Георгиев е бил осъден на 3 години лишаване от свобода при общ режим за длъжностна измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Търсен ли е бил, адекватни, навременни и правилни ли са били действията на служителите от органите на издирването са част от въпросите, на които прокуратурата ще търси отговор и отговорност. Прокурор от Окръжната прокуратура във Варна извършва лично проверката на действията на издирвачите.
Установяването на издирвания се случи, след като при планинско рали в Шумен автомобилът му се вряза в публиката и нарани 4 души. Два дни по-късно Георгиев се предаде сам във Варна.
Както съобщи вчера пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна, наказателното производство срещу Николай Георгиев и съучастника му Петър Петров, улеснил осъдения в извършване на документната измама, е било неколкократно спирано и възобновявано. Георгиев е бил привлечен задочно към наказателна отговорност за престъпление по член 212, ал. 5 от НК и признат за виновен, като присъдата му влязла в сила през 2013 год.
Той е бил обявяван на общодържавно и международно издирване, търсен е бил и с две европейски заповеди за арест. Интерпол в Мадрид е засякъл укриващия се от българското правосъдие мъж и на 3 октомври 2008 г. властите в България са били уведомени. От това време варненецът се представял под фалшива самоличност, като Наин Сабан Сабан, роден на 27 юни 1974 г. в Прищина, Югославия.
Преди това Георгиев е бил локализиран в Северен Лондон, Кралство Великобритания, по сведения също на Интерпол. Тогава той открил своя банкова сметка, чрез която се опитал да извърши 3 превода към негова сметка в България. Заради липса на постоянни трудови доходи банката запорирала сумите на преводите.
От вчера ефективната присъда на Николай Георгиев е изпълнена и той е приведен в затвора.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.