НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 12:36


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Смолян: Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с жителите на село Гьоврен

Смолян: Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна с жителите на село Гьоврен

17 Април 2018 | 13:02 | Агенция "Фокус"
Смолян. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов се срещна с жителите на девинското село Гьоврен. Той бе посрещнат от стотици местни жители, които поставиха своите проблеми пред него. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Заедно с Цветанов бяха депутатът д-р Красимир Събев, областният координатор на ГЕРБ-Смолян Николай Мелемов, кметът на община Девин Красимир Даскалов, зам.-кметът Владимир Солаков, председателят на Общинския съвет Руси Чаушев и кметът на Гьоврен Шукри Саидов.
По думите на Цветан Цветанов тези срещи с хората са много важни и показателни, особено когато не са по време на избори. „Тогава всички идват при вас и обещават. Ние обаче сме тези, които решават проблемите“, допълни зам.-председателят на ГЕРБ.
Цветанов заяви, че Родопите са белите дробове на България и държавата ще направи всичко възможно това богатство да се съхрани в най-добрия му вид. „Важно е да се съхрани и духовността в планината. В наше лице имате истински приятели. Смятам, че с вас сме един добър екип, един отбор, който се справя с предизвикателствата“, посочи той.
В с. Гьоврен Цветан Цветанов посети и новооткритата многофункционална спортна площадка, която е изградена с целево финансиране от правителството. „Кметът преди две години ми каза, че има много деца и младежи, а няма къде да спортуват. И е така – те са пълни с енергия, но няма къде да я влагат. Тук трябваше да се помогне и за инфраструктурата. Осигурихме 900 000 лв. с постановление на Министерския съвет. Това не беше много трудно, защото сме постигнали значително увеличени приходи в държавата“, уточни председателят на ПГ на ГЕРБ.
От изказването на кмета на община Девин Красимир Даскалов стана ясно, че до 15-20 дни ще започне реконструкция на основната улица в селото с дължина над един километър. Обществената поръчка е финализирана и има избран изпълнител.
Даскалов връчи плакет за благодарност от името на община Девин на Цветан Цветанов, а общинският съветник Велизар Шанов подари на зам.-председателя на ГЕРБ ваучер за безплатно пътуване до „Вълчи камък“ - най-високата панорамна площадка на Балканите.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Цветан Цветанов в Девин: Не трябва да си говорим за личности, а за политики и да търсим решения за проблемите на хората

Цветан Цветанов в Девин: Не трябва да си говорим за личности, а за политики и да търсим решения за проблемите на хората

17 Април 2018 | 11:24 | Агенция "Фокус"
Девин. Според мен е много важно да спрем с това противопоставяне и омраза. Трябва да не говорим за личности, а за политики. Трябва да търсим пътищата за решаване на проблемите на хората. Те поискаха от нас, политиците, да сме единни в решаването на проблемите и да гледаме напред, а не назад. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов по време на среща с жителите на Девин, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Цветанов, заедно с депутата д-р Красимир Събев, областния координатор на ГЕРБ-Смолян Николай Мелемов, кмета на Девин Красимир Даскалов, заместник-кмета Владимир Солаков и председателя на Общинския съвет Руси Чаушев, се разходи по центъра на града. Там той разговаря с хората, които благодариха за санираните блокове и реализираните от кмета проекти. Жителите на Девин поставиха и множество проблеми, най-вече инфраструктурни.
Заместник-председателят на ГЕРБ информира гражданите, че преди година е направена законодателна промяна относно плащането на концесионната такса. „Доскоро съотношението беше 70/30 в полза на държавата спрямо общините, а вече приходите от концесионна такса ще се разделят поравно. Това за община Девин означава около 250 000 лева повече приходи“, обясни Цветан Цветанов.
По думите му хората искат да са по-къси сроковете за европейските проекти, защото на практика се получава така, че минават много години, даже мандати, от одобрението на един проект до неговото реално изпълнение.
Цветан Цветанов пое ангажимент да осигури 10 000 лева от ПГ на ГЕРБ за подпорна стена на частен имот в Девин.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети общините Девин и Доспат

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще посети общините Девин и Доспат

17 Април 2018 | 07:29 | Агенция "Фокус"
Девин. Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети общините Девин и Доспат днес. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
В 10.00 часа Цветанов ще разговаря с жителите на Девин. С него ще бъдат кметът на Смолян Николай Мелемов, областният управител Недялко Славов, кметът на Девин Красимир Даскалов и председателят на Общинския съвет Руси Чаушев.
Час по-късно председателят на ПГ на ГЕРБ ще се срещне с жителите на девинското село Гьоврен. Той ще посети и новооткритата многофункционална спортна площадка в селото, която е изградена с целево финансиране от правителството.
Срещата на Цветан Цветанов с жителите на община Доспат е предвидена за 12.30 часа в конферентната зала на хотел „Диамант“. В нея ще участват и кметът на общината Елин Радев и председателят на Общинския съвет Адалберт Ферев.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.
Владимир Путин на форума Валдай. 18 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.