НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 09:20


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Велико Търново: Обработка на ВиК мрежата срещу гризачи правят в града

Велико Търново: Обработка на ВиК мрежата срещу гризачи правят в града

14 Октомври 2018 | 21:22 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Обработка на ВиК мрежата срещу гризачи правят в старата столица. Дейностите са поверени на Дезинфекционната станция в града, поясни за Радио „Фокус“ – Велико Търново нейният директор Чавдар Борисов. Той припомни, че есента е времето, в което този вид вредители влизат все по-често в домовете и в заведенията, за да търсят храна и защото навън става студено. „Това е нормално. Прави се канална обработка на ВиК шахти, отделят се средства. Заведенията, които си имат договори с нас увеличават броя на обработките. Залагат се примамки“, разказа още Чавдар Борисов. Освен във Велико Търново, такива пръскания са предвидени и за Елена, Павликени и Свищов. Договорите за тях се сключват с водоразпределителните дружества по региони или с Общините, които отговарят за канализационната мрежа. До момента от Регионалната здравна инспекция не са издавани предписания за допълнителна обработка, тъй като няма оплаквания от граждани.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Бум на миризливки в старата столица отчитат експертите от Дезинфекционната станция в града

Велико Търново: Бум на миризливки в старата столица отчитат експертите от Дезинфекционната станция в града

14 Октомври 2018 | 20:11 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Бум на миризливки в старата столица отчитат експертите от Дезинфекционната станция в града. Това съобщи за Радио "Фокус" - Велико Търново директорът на службата Чавдар Борисов. Той уточни, че през есента популацията на тези инсекти е по-висока и затова е нормално да има увеличение в броя им. Той посочи, че служителите вече са търсени за извършване на регулярни пръскания. Той уточни, че това няма как да помогне за трайното решаване на проблема. „Правили сме обработки, но те са с временен ефект, защото насекомите влизат отвън. Препаратите, които ползваме унищожават живата фаза, която е в апартамента или заведението, но след определено време насекомите влизат отново. Няма продължителен ефект както при другите инсекти“, допълни експертът. Основният съвет, който той отправи към гражданите, е да затварят прозорците и вратите, особено във вечерните часове.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Тази нощ стартира обработката срещу кърлежи в парковете в града

Велико Търново: Тази нощ стартира обработката срещу кърлежи в парковете в града

16 Април 2018 | 17:02 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Стартира обработката срещу кърлежи в парковете в старата столица. Дейностите се извършват през нощта, тъй като се работи с нова техника, която е по-бърза и няма техническо време да се информират гражданите. Това каза за Радио „Фокус“ – Велико Търново Чавдар Борисов, директор на Дезинфекционната станция в града. Той уточни, че дейностите протичат във времето от около 23.00 до 06.00 часа. Причината е, че през нощта в парковете няма хора. „Времето вече е топло и гражданите стоят до късно вечер, сутрин, рано, пък има хора, които спортуват. Обработени са половината от парковете на града, другата половина ще бъдат във вторник или сряда вечерта, в зависимост от метеорологичните условия. Смятам, че до сряда, при подходящо време, ще успеем да обработим всички по-големи паркове в града“, коментира директорът на службата. След това предстои обработка и на междублоковите пространства, детските площадки и детските градини, като последната се съгласува с директорите. Всички дейности трябва да приключат до края на април. Препаратите, които се използват, също са нови. Те са внесени в страната през миналата година, безопасни са, а карантинния период, традиционно, е 24 часа.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.
Консулството на Саудитска Арабия в Истанбул. 17 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.