НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:01


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Бургас: Песента „Хей, Джо“ е избрана за финал на тазгодишния Burgas Jam

Бургас: Песента „Хей, Джо“ е избрана за финал на тазгодишния Burgas Jam

6 Юли 2018 | 11:07 | Агенция "Фокус"
Бургас. „Хей, Джо“ е финалната песен на Burgas Jam 2018. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. „Хей, Джо“, добила най-голяма популярност в изпълнение на Джими Хендрикс е избрана от организаторите за финал на тазгодишния Burgas Jam. В събота вечер ще я изсвирят заедно поне 100 китаристи. Към тях може да се присъедини с пеене или свирене от място всеки от публиката. Припомняме, че на това уникално бургаско музикално събитие можете да влезете с китара вместо билет.
Така че, ако сте тийнейджъри или двайсетинагодишни младежи и искате да дойдете на Burgas Jam 2018, непременно вземете и дядо си! Всички баби и дядовци също са добре дошли с внуците си.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: "Хей, Джо" на Джими Хендрикс ще бъде финалната песен на Burgas Jam 2018

Бургас: "Хей, Джо" на Джими Хендрикс ще бъде финалната песен на Burgas Jam 2018

5 Юли 2018 | 10:59 | Агенция "Фокус"
Бургас. "Хей, Джо" на Джими Хендрикс е песен, която са чували дори съвременните тийнейджъри. Те могат да са 100 % сигурни, че я знаят не само мама и тате, но и техните дядовци и баби. Това е песента, избрана от организаторите за финал на тазгодишния Burgas Jam. В събота вечер ще я изсвирят заедно поне 100 китаристи. Към тях може да се присъедини с пеене или свирене от място всеки от публиката. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас и припомниха, че на това уникално бургаско музикално събитие може да се влезе с китара вместо билет. "Така че, ако сте тийнейджъри или двайсетинагодишни младежи и искате да дойдете на Burgas Jam 2018, непременно вземете и дядо си! Всички баби и дядовци също са добре дошли с внуците си", посочиха още от Общината.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Остават броени дни до второто издание на Burgas Jam

Бургас: Остават броени дни до второто издание на Burgas Jam

3 Юли 2018 | 17:16 | Агенция "Фокус"
Бургас. Остават броени дни до второто издание на Burgas Jam, различното музикално събитие, в което главен герой е най-въздействащият рок инструмент - китарата. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. На сцената до Морска гара - Бургас ще се качат Gus G - един от любимите китаристи на Ози Озбърн, гръцката алтърнатив рок група INK, виртуозите Николо Коцев, Бисер Иванов, Васил Първановски от ODD CREW, Славчо Николов от Б.Т.Р., Александър Мариновски от група "Сигнал" и др. Шумен дръм батъл ще заформят вездесъщият Стоян Янкулов - Стунджи и бързоръкият Николай Тошев. Водещ ще е Елена Розберг от радио Z-ROCK.
Фестивалната зона отваря врати в 17.00 часа на 7 юли 2018 г., събота. Музикалната програма стартира половин час по-късно. Тази година ще има много повече пунктове, от които да си закупите бира и вкусна храна. Специално за дамите ще се предлагат интересни коктейли.
От Общината приканват притежателите на китара да я вземат със себе си и уточняват, че за тези, които са я взели със себе си, няма нужда от билет.
От Общината обясняват, че целите на тази "промоция" са три: навсякъде да има китари и неповторима атмосфера, възможно най-много хора, обичащи този инструмент да се срещнат с големите майстори, които ще свирят на сцената на Burgas Jam и хората, които дойдат с китара вместо билет, да се присъединят импровизирано и unplugged от местата си сред публиката в масовото свирене на финалното парче. Организаторите обясняват, че то ще бъде обявено официално съвсем скоро. И тази година финалното парче ще бъде изсвирено организирано от 100 китари + желаещите и можещите от публиката.
Посетителите на Burgas Jam със закупени билети ще имат възможността да участват в томбола, която ще се тегли в паузите на музикалната програма. Голямата награда е чисто нова китара от "Кремона", които за втора година подкрепят събитието.
На самия ден на фестивала ще могат да се закупуват билети на редовна цена 18 лв. от изнесената каса на Морска гара след 10.00 часа сутринта, от Лятна каса "Часовника" и туристическия информационен център в близост до нея между 11 и 15 часа.
На Burgas Jam няма да бъдат допуснати лица във видимо нетрезво състояние. Забранено е внасянето на алкохол и стъклени бутилки, наркотици, остри предмети и друг вид оръжие. Заради общата сигурност, посетителите ще бъдат проверявани на входа. За осигуряване на нормална пропускливост без дълго чакане, не носете обемист багаж, ако не е наложително.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: По време на фестивала "Burgas Jam" ще бъдат монтирани екрани, на които публиката ще може да следи резултата от четвъртфиналите на Световното първенство по футбол

Бургас: По време на фестивала "Burgas Jam" ще бъдат монтирани екрани, на които публиката ще може да следи резултата от четвъртфиналите на Световното първенство по футбол

15 Юни 2018 | 12:39 | Агенция "Фокус"
Бургас. На територията на фестивала "Burgas Jam" ще бъдат монтирани големи екрани, на които публиката ще може да следи резултата от двата четвъртфинала, включени в програмата на Световното първенство за 7 юли. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
Burgas Jam се провежда на територията на Пристанище "Бургас" в близост до Морската гара. Музикалната програма ще бъде открита в 19.00 часа от гръцката алтърнатив група INK. Фестивалният вход обаче ще бъде отворен още в 17.00 часа, когато започва първият четвъртфинал. Вторият е с начален час 21.00.
След група INK, на сцената ще излязат Николо Коцев, Бисер Иванов, Васил Първановски от ODD CREW, Славчо Николов от Б.Т.Р., Александър Мариновски от група "Сигнал", както и Gus G - един от любимите китаристи на Ози Озбърн. В шумен дръм батъл ще участват вездесъщият Стоян Янкулов - Стунджи и бързоръкият Николай Тошев. Водещ ще е Елена Розберг от радио Z-ROCK.
Тази година на фестивалната територия ще има много повече места, от които да си закупите бира и вкусна храна. Специално за дамите ще се предлагат интересни коктейли.
Не е зле да си закупите билет предварително, защото ще ви излезе по-евтино. До края на месец юни цената е промоционална - 14 лева. От 1 юли до датата на музикалното събитие, 7 юли, билети ще се продават на редовната цена от 18 лева.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Гръцката алтърнатив рок група INK ще участва в Burgas Jam

Бургас: Гръцката алтърнатив рок група INK ще участва в Burgas Jam

28 Май 2018 | 20:24 | Агенция "Фокус"
Бургас. INK е името на поредното качествено попълнение в многолюдния музикален отбор на китарния фест Burgas Jam 2018, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Това е алтърнатив рок група от Александруполис, Гърция, сформирана през 1999 година. Момчетата от INK са излизали на една сцена с Джеф Мартин (The Tea Party), The Twilight Singers, Puressense, Craig Walker. Те са участвали в големи фестивали, наред с имена като Faith No More, Fun Lovin Criminals, Clawfinger. Свирили са и на Spirit Of Burgas.
INK имат уникално звучене. Когато свирят, те са изцяло потопени в музиката, която правят. Не се влияят от мейнстрийма. За тях не е важно какво е модерно сега, за да се придържат към него. Звучат така, както им харесва - без излишества и без компромиси.
Междувременно стартира продажба на билетите за новото издание на Burgas Jam. Можете да се снабдите с тях от мрежите на Eventim и Grabo, касата в Културен дом на нефтохимика, магазин "Саундгардън" в Безистена, а от 4 юни ще се предлагат и на лятна каса "Часовника".
Датата, на която ще се проведе новият Burgas Jam е 7 юли. Мястото - пространството между Морска гара и Магазия 1 в Зоната за обществен достъп на Пристанище Бургас. Освен група INK, на сцената ще излязат Gus G - един от любимите китаристи на Ози Озбърн, Николо Коцев, Бисер Иванов, Васил Първановски от ODD CREW, Славчо Николов от Б.Т.Р., Александър Мариновски от група "Сигнал". В шумен дръм батъл ще участват вездесъщият Стоян Янкулов - Стунджи и бързоръкият Николай Тошев.
Елена Розберг от радио Z-ROCK прие предизвикателството да се изяви като водеща на новия BURGAS JAM.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Гръцкият китарист Гас Джи потвърди своето участие в тазгодишното издание на Burgas Jam

Гръцкият китарист Гас Джи потвърди своето участие в тазгодишното издание на Burgas Jam

18 Май 2018 | 13:01 | Агенция "Фокус"
Бургас. Гръцкият китарист Гас Джи потвърди своето участие в тазгодишното издание на Burgas Jam - 7 юли, Морска гара. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Публика и критици го нареждат сред водещите имена в съвременния рок. Сочен за една от най-великите китари на планетата, младият виртуоз вече е записвал албум (Scream, 2010 г.) и концертирал с рок легендата Ози Озбърн.
Гас Джи (Gus G) се докосва до китарата едва 9-годишен. В началото е повлиян от музиката на Питър Фрамптън, Ийгълс, Пинк Флойд, Сантана и др. Днес той се изявява в стиловете нeavy metal, melodic death metal, thrash metal, power metal, black metal.
На 18-годишна възраст Гас Джи напуска Гърция и заминава за САЩ, където по-късно основава групата FIREWIND. След като е свирил в различни музикални проекти, които го утвърждават като един от най-прогресивните млади китаристи, през 2009-та година той получава покана от мениджмънта на Ози Озбърн да се яви на прослушване. Това е моментът, в който рок динозавърът иска да се освободи от дългогодишния си китарист Зак Уайлд поради творчески различия. Два месеца по-късно Гас Джи става част от бандата на Ози Озбърн и показва на широката публика своя талант.
През 2012 г. той е част от европейския тур "Ози и приятели", където свири рамо до рамо със Слаш, Зак Уайлд и Гийзър Бътлър.
Следват още турнета по целия свят, а от 2013 година Джи започва соловата си кариера с албумa "I Am The Fire", в който гостуващи музиканти са Матс Левен, Джеф Скот Сото, Майкъл Старър, Алексия Родригес, Девур Ден и много други. Две години по-късно излиза и тавата Brand New Revolution, която също е класика в жанра. На 20 април тази година излезе и новият албум на Гас Джи - "Fearless". Част от него той ще изсвири на живо в Бургас.
Билетите ще бъдат пуснати в продажба от 23 май и ще са на цена 18 лева. Те ще се продават в мрежите на Eventim и Grabo, като първите 400 ще са на промо цена от 14 лева. Билети ще се продават още в Културен дом на нефтохимика в Бургас, лятна каза "Часовника" и в магазин "Саундгардън" в Безистена.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Елена Розберг ще бъде водещата на тазгодишния Burgas jam

Бургас: Елена Розберг ще бъде водещата на тазгодишния Burgas jam

30 Април 2018 | 15:31 | Агенция "Фокус"
Бургас. Елена Розберг от радио Z-ROCK прие предизвикателството да се изяви като водеща на новия Burgas jam на 7 юли до Морска гара. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
"Рокът е кръвта, която чувствам да пулсира в мен, примесена с джаз и класика. Рокът е начин на мислене. Кауза, която обединява много, много хора, които имат почтена ценностна система и висок естетически вкус. За българина рокът е носталгия, ежедневие и надежда да бъдем повече", казва Елена Розберг за музикалните си пристрастия, а BURGAS JAM иска всяка година да събира на едно място именно хора с такова светоусещане.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Община Бургас: Николай Тошев сяда зад барабаните на фестивала Burgas Jam

Община Бургас: Николай Тошев сяда зад барабаните на фестивала Burgas Jam

24 Април 2018 | 11:32 | Агенция "Фокус"
Бургас. Заедно със страхотните китаристи, на сцената в новото издание на фестивала Burgas Jam ще излязат някои от най-добрите барабанисти на България, за да се изправят един срещу друг в оспорван и шумен drum battle. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. След вездесъщия Стоян Янкулов - Стунджи, своето участие потвърди още един международно признат български музикант - Николай Тошев. Той се изявява в следните музикални жанрове: Progressive/Rock/Pop/Metal/Funk/Fusion/Electronic/Contemporary.
Николай Тошев е носител на следните престижни награди:
- Световен конкурс на Drum Channel 2011 - 1-во място;
- София 2008 г. - Paiste Drumset Competition (национален) - 1-во място;
- Латвия 2010 г. - Baltic Drum-Off (международен) - 1-во място.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.