НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 23:51


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Мария Димитрова, представител на жителите на кв. „Изгрев“ – Варна: Ако в имота няма достатъчен брой паркоместа, да не се издават разрешения за строеж

Инж. Мария Димитрова, представител на жителите на кв. „Изгрев“ – Варна: Ако в имота няма достатъчен брой паркоместа, да не се издават разрешения за строеж

16 Април 2018 | 15:12 | Агенция "Фокус"
Варна. Ако в имота няма достатъчен брой паркоместа, да не се издават разрешения за строеж. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ – Варна инж. Мария Димитрова, упълномощен представител на жителите на кв. „Изгрев“, във връзка с подновяването на протестните действия. Жителите ще протестират всеки понеделник от 17.30 часа, като ще затварят бул. „Христо Смирненски“ в района на Военноморска болница.
„Една от моите идеи за комплексно решаване най- сетне на проблемите с тези общински пътища е да се въведе примера на вече много градове в Европа за безплатен общински транспорт за гражданите само на града, който би решил голяма част от проблемите с поддръжката на пътищата. Освен това, да се спазва ЗУТ, да не се издават строителни разрешителни, ако няма в имота необходимия брой паркоместа. Да се следи за ползване на гаражите по предназначение, да се глобяват нарушителите. Много голям е проблемът със зелените площи – застрояване на дерета, на детски площадки, на игрища“, отбеляза инж. Мария Димитрова. Според нея е кощунство да се влагат милиони в ново изграждане на детски площадки, които са здрави и могат още години наред да се ползват, с облигационни заеми пари.
„Да се дават средства за неща, които ще изплащат и нашите внуци, но не са жизнено необходими и да не се изпълнява чл.6 от АПК, според който по възможно най-икономичен, най-безболезнен, най- осмислен начин да се харчат общински средства и да се изпълнява тази цел на закона. По-най благоприятния за гражданите начин и най-икономичния“, коментира инж. Мария Димитрова. По думите й последният пример със застрояване е в „Чайка“ – детското игрище, което се застроява в момента.
Марияна ВАЛЕНТИНОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.
Зоран Заев след гласуването в македонския парламент. 21 октомври 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.