НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:11


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Инж. Николай Станков: Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна и Северозападна България

Инж. Николай Станков: Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна и Северозападна България

20 Март 2018 | 16:32 | Агенция "Фокус"
София. Със средства от Оперативна програма „Региони в растеж“ тази година ще завърши ремонтът на ключови пътни артерии в Североизточна и Северозападна България. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ инж. Николай Станков, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. С финансиране от фондовете на ЕС основно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища. Сред тях са: 30 км от второкласния път II-49 в участъците Търговище - Разград и Кубрат - Тутракан, 30 км от път II-29 Варна - Добрич - Кардам, 29 км от път III-904 Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия, 42 км от прохода „Петрохан“ на територията на Софийска област (път II-81), 30 км от път II-57 Стара Загора - Раднево, 12 км от път II-35 Плевен - Ловеч, 12 км от път II-44 Драгановци -Габрово, 17 км от път III-1002 Враца - пещера Леденика и др. Реконструира се и 10-километровото трасе на път II-86 Пловдив – Асеновград, като пътното платно се разширява до магистрален габарит, обясни инж. Станков.
По думите му със стартирането на новия строителен сезон ще започнат строителните работи на още 5 нови обекта по ОПРР, за които договорите са подписани преди седмици. Общата им дължина е над 71 км. Участъците, които основно ще се ремонтират са: 30 км от път III-112 Дъбова махала - Монтана, 9 км от път II-57 Раднево - Новоселец, 14 км от път II-44 Севлиево – Драгановци, 9 км от път II-35 Плевен – Ловеч /околовръстния път на град Ловеч/ и 9 км от път IІІ-306 Червен бряг – Чомаковци. При рехабилитацията на второкласния път II-35 Плевен – Ловеч основно ще бъде ремонтиран тунелът при 43-ти километър, който е с дължина 400 метра. Предвижда се възстановяване на хидроизолацията на съоръжението, подмяна на съществуващата предпазна ограда, ново енергоефективно осветлението и т.н, каза още инж. Станков.


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Инж. Николай Станков: МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“ вече предприемат необходимите ремонтни действия по републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон

Инж. Николай Станков: МРРБ и Агенция „Пътна инфраструктура“ вече предприемат необходимите ремонтни действия по републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон

20 Март 2018 | 15:16 | Агенция "Фокус"
София. Министерството на регионалното развитие и благоустройството, в частност Агенция „Пътна инфраструктура“, която отговаря за поддръжката на републиканските пътища, вече предприемат необходимите ремонтни действия по републиканската пътна мрежа. Това каза в интервю за Агенция „Фокус“ инж. Николай Станков, съветник в Политическия кабинет на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков във връзка с отворилите се по пътищата дупки в края на зимния сезон. Действително след големите температурни амплитуди, резките промени във времето и особено след последните обилни снеговалежи и заледявания, по републиканската пътна мрежа се отвориха много дупки.Пътните експерти реагират своевременно и адекватно на ситуацията. Вече стартира работата по републиканската пътна мрежа, обясни инж. Станков. Той отбеляза, че ремонтът е и една от мерките, които водят до повишаване на пътната безопасност, което беше препоръчано и от премиера вчера, защото дупките по пътищата са една от предпоставките за инциденти.
„Бих искал да призова хората за малко търпение. Защото все още има валежи, на места от сняг, на места от дъжд в цялата страна. За да се извършат качествени ремонти по пътищата, не може да се запълват дупки, пълни с вода или сняг. В момента, в който времето позволи – пътните фирми излизат на терен. Въпреки това, на места, когато и където времето позволява, вече се извършват текущи ремонти, за да се подобри състоянието на пътищата“, каза още инж. Стнаков.
Той даде за пример това, че вчера със студена асфалтова смес са изпълнявани дейности на автомагистрала „Тракия“, на територията на областите София и Пловдив, както и на автомагистрала „Хемус“, в Софийска област, главен път I-1 в област Враца, както и на други места.
„По разпореждане на министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков председателят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов изиска от директорите на областните пътни управления да се работи постоянно в зависимост от метеорологичните условия и приоритетно да се изкърпват неравностите по автомагистралите, на първокласните и второкласните пътища“, добави инж. Станков.


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на върха между лидерите на Северна и Южна Корея. 18 септември 2018 г.
Среща на върха между лидерите на Северна и Южна Корея. 18 септември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.