НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:13


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се повишили

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се повишили

19 Март 2018 | 15:12 | Агенция "Фокус"
Благоевград. През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейна са се повишили, вследствие на валежи, сочи справка на сайта на Националният институт по метеорология и хидрология към Българската академия на науките (НИМХ към БАН). Значително колебание на речното ниво е регистрирано на река Струма при гр. Перник – -90/+121 см. Регистрираните колебания в останалата част от басейна са -17 см до +76 см. Водните количества в басейна са около и над праговете за високи води. Днес речните нива в горните течения на основните реки временно ще се понижават, като в средните и долните течения на реките все още ще има повишения на водните нива вследствие на оттичане. Нови повишения на нивата в целия басейн ще има от следобедните часове днес и на 20 март сутринта, вследствие на валежи. От обедните часове на 20 и 21 март ще започне процес на понижение на нивата на реките в басейна, но те ще се задържат високи, като повишения ще има в средните и долни течения на основните реки, вследствие на оттичане. На 22 март процесът на понижение на речните нива ще продължи в горните и средните течения на основните реки в басейна, но в долните течения нивата на реките ще се повишат незначително вследствие на валежи. Вероятност за поройни наводнения ще има в следобедните и вечерни часове днес – в долното течение на река Места в притоците ѝ река Бабешка, река Златарица, река Туфча и река Неврокопска, в средното и долното течение на река Струма в притоците ѝ реките Елешница, Джерман, Копривен, Лисийска, Логодашка, Стара река, Сушичка, Цапаревска и в горното течение на река Струмешница (в притока ѝ река Градешница).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се понижили или са останали без съществени изменения

НИМХ: През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се понижили или са останали без съществени изменения

18 Март 2018 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Благоевград. През последното денонощие водните нива на реките в Западнобеломорския басейн са се понижили или са останали без съществени изменения, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Регистрираните колебания на речните нива в басейна са от -14 см до +6 см. Водните количества в басейна са около и над праговете за високи води. По-значителни повишения на нивата в следобедните часове се очакват при реките от целия басейн. През нощта срещу 19 март речните нива в горните течения на основните реки временно ще се понижават, като в средните и долните течения все още ще има повишения на водните нива вследствие на оттичане. Нови временни повишения на нивата в целия басейн ще има във вечерните часове на 19 март и през нощта срещу 20 март, вследствие на валежи и оттичане. От обедните часове на 20 и 21 март ще започне процес на понижение на нивата на реките в басейна, но ще се задържат високи, като повишения все още ще има в средните и долни течения на основните реки, вследствие на оттичане.
Вероятност за поройни наводнения има в следобедните и вечерни часове днес във целия водосбор на река Места, в горните и средните части от водосбора на река Струма и във водосборите на притоците ѝ река Цапаревска, реките Мелнишка Пиринска Бистрица.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

НИМХ: Очакват се повишения на речните нива в Западнобеломорският басейн

НИМХ: Очакват се повишения на речните нива в Западнобеломорският басейн

18 Март 2018 | 10:31 | Агенция "Фокус"
Благоевград. От днес се очакват повишения на речните нива в Западнобеломорският басейн, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Те ще бъдат в резултат на валежите в района на басейна. На 19 март речните нива в горните течения на основните реки временно ще се понижават, като в средните и долните течения все още ще има повишения на водните нива вследствие на оттичане. От следобедните часове на 19 март и на 20 март сутринта в резултат на валежи от дъжд и сняг се очакват нови повишения на водните нива на реките в басейна, по-значителни ще бъдат в долното течение на река Места и във водосбора на река Струма.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Швеция продължава да се бори за потушаването на горските пожари. 22 юли 2018 г.
Швеция продължава да се бори за потушаването на горските пожари. 22 юли 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.