НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 19:15


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Калоян Паргов, БСП: Лявата алтернатива за управлението представя Дискусията на тема „За една обновена социална България – нашите алтернативи“

Калоян Паргов, БСП: Лявата алтернатива за управлението представя Дискусията на тема „За една обновена социална България – нашите алтернативи“

14 Март 2018 | 21:43 | Агенция "Фокус"
София. Лявата алтернатива за управлението представя Дискусията на тема „За една обновена социална България – нашите алтернативи“. Това каза в интервю за Радио „Фокус“ Калоян Паргов по повод провелата се днес дискусия с участието на дискусионен клуб „Политика 21“ към БСП-София и учени от БАН. На дневен ред по време на дискусията е бил поставен въпросът „каква икономика искаме“, информира Паргов. По думите му причина за актуалността на въпроса са намаляващите всяка година чуждестранни инвестиции. Тенденция се наблюдава и по отношение намаляване на приходите от ЕС под формата на европейски фондове, обясни още той. „Все повече свиват мащабите. Имаме един растеж, с което се прави статистика и правителството, но дали това е истинският растеж, от който имаме нужда, дали той ни дава нужната добавена стойност, която да има отношение към подобряване на благосъстоянието, към привличане на повече приходи в бюджета, за да правим наистина една по-различна политика. Защото един нов модел на здравеопазване, на образование, на социална политика, пък и на отбраната и всяка една сфера, иска повече пари и повече ресурси“, каза Калоян Паргов. Той допълни, че първата стъпка е да се направи така, че чуждестранните инвеститори да имат причина да инвестират в страната. България има нужда от няколко ключови предприятия, които са високотехнологични и осигуряват висока добавена стойност и работни места и един по-различен стандарт на живот, обясни Паргов.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

БСП - София организира дискусия на тема „За една обновена, социална България – нашите алтернативи“

БСП - София организира дискусия на тема „За една обновена, социална България – нашите алтернативи“

13 Март 2018 | 16:52 | Агенция "Фокус"
София. На 14 март ще се проведе дискусия на тема „За една обновена, социална България – нашите алтернативи“, която е организирана съвместно от Дискусионен клуб „Политика 21“ към БСП – София и учени от Българската академия на науките. Това съобщиха от пресцентъра на БСП - София. Във форума ще вземат участие с встъпителни експозета, които ще разкрият различни алтернативни политики, акад. Стефан Воденичаров, акад. Атанас Атанасов, акад. Дамян Дамянов, акад. Александър Александров. Събитието ще се състои от 16.00 часа в сградата на Научно-техническите съюзи, ул. “Г. С. Раковски“ №108, ет.II, зала 2.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.