НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 05:19

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

„Iefimerida“ (Гърция): Външният министър получи куршум за Македония

„Iefimerida“ (Гърция): Външният министър получи куршум за Македония

17 Март 2018 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Атина. Министърът на външните работи Никос Кодзиас получи куршум заради Македония, предава гръцкото електронно издание „Iefimerida“, като се позовава на публикация в електронното издание на вестник „Та Неа“. Според вестника предупреждението се отнася за предстоящото посещение на Кодзиас в Скопие за продължаване на преговорите за името на Македония. Вестникът уточнява, че заплахата е пристигнала в МВнР във вторник и представлява малък куршум за огнестрелно оръжие, който е предоставен на съответните полицейски служби на разследване.
„Та Неа“ съобщава и за заплахи, които са отправяни към Кодзиас на телефоните на Министерството. Заплахите срещу Кодзиас започнаха в началото на февруари, като една от тях гласеше „3 куршума за Никоас Кодзиас“, както и за всички, които смятат да дадат името Македония.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Макфакс“: Гръцкият външен министър Никос Кодзиас получи писмо с куршум преди посещението си в Македония

„Макфакс“: Гръцкият външен министър Никос Кодзиас получи писмо с куршум преди посещението си в Македония

17 Март 2018 | 13:02 | Агенция "Фокус"
Скопие. Гръцкият министър на външните работи е получил писмо, в което е бил сложен куршум преди посещението му в Македония, насрочено за 22 март, предава македонската държавна агенция „Макфакс“, като се позовава на публикация на гръцкия електронен портал „Iefimerida“.
Според изданието предупреждението е било за неговата роля при решаването на т. нар. македонски въпрос. „Макфакс“ уточнява, че писмото е изпратено в началото на седмицата до гръцкото МВнР на адреса на министър Кодзиас.
В писмото се съдържало и предупреждение, че скоро ще пътува до Македония за решаване на спора на името.
„Iefimerida“ припомня, че външният министър на Гърция е получавал заплашителни писма от началото на тази година. Очаква се министър Кодзиас да пристигне с първия директен полет Атина -Скопие, който се възстановява след 12 години, на 22 март 2018 г. и да донесе проектодоговор за решаване на спора за името. Гръцките медии съобщават, че на 27 март 2018 г ще има нов кръг преговори между двете страни с посредничеството на Матю Нимиц във Виена.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

„Нова ТВ“ (Македония): Гръцкият външен министър е получил писмо с куршум относно „македонския въпрос“

„Нова ТВ“ (Македония): Гръцкият външен министър е получил писмо с куршум относно „македонския въпрос“

17 Март 2018 | 12:48 | Агенция "Фокус"
Атина. Външният министър на Гърция Никос Кодзиас е получил в навечерието на предстоящото си посещение в Скопие анонимно предупредително писмо, съдържащо куршум. В посланието е посочено, че куршумът е заради ролята му в преговорите за „македонския въпрос“, предава македонската медия „Нова ТВ“.
Писмото и куршумът са предадени на полицията за разследване и експертиза, за да се открие подателят. Друго подобно писмо с куршум за „македонския въпрос“ бе получено от Кодзиас и в началото на февруари тази година.
Анонимно писмо със заплаха е било изпратено и до депутатите в гръцкия парламент. „За всички вас, особено за тези, които ще сложат подпис на разпродаването на нашата Македония, важи само едно нещо: ще накараме членовете на вашите семейства да изчезнат - от най-малкия до най-големия“, пише в посланието.
Кодзиас ще пристигне в Скопие на 22 и 23 март на среща с македонския си колега Никола Димитров. Кодзиас ще пристигне със самолет в преименуваното летище в Скопие, за да предаде обявения гръцки проект за споразумението за разрешаване на спора с името.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.