НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:18


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Кюстендил: С около 30% ще бъдат увеличени възнагражденията на кметовете на кметства в общината

Кюстендил: С около 30% ще бъдат увеличени възнагражденията на кметовете на кметства в общината

18 Януари 2018 | 16:53 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. С около 30% ще бъдат увеличени възнагражденията на кметовете на кметства в община Кюстендил. Това съобщи на пресконференция председателят на Общински съвет – Кюстендил Михаела Крумова, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. По думите ѝ това е на база повишаване на минималната работна заплата и други. Кметовете ще получават възнаграждения съобразно броя на населението във всяко едно от селата, приети за кметства с решение на Общински съвет. Възнаграждението на кмета на Община Кюстендил няма да се променя. Решението за промяна на трудовите възнаграждения на кметовете ще бъде взето на януарската сесия на Общински съвет, насрочена за 25 януари. Предстои да бъде приет и общински план за развитие на младежта. Ще бъде приета и програмата за разпореждане с общинската собственост за 2018 година. Планираните средства от приходи са в размер на 3 911 554 лева. Тази сума е от разпореждане с имоти общинска собственост. 450 000 лева се предвиждат от продажби, а от наем на имущество – 400 000 лева. Близо 11 000 лева се предвиждат от концесии. Нетните приходи от продажба на услуги, стоки и продукция са в размер на 2 700 000 лева.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледан проектът за бюджет за 2018 година

Кюстендил: На предстоящото заседание на Общинския съвет ще бъде разгледан проектът за бюджет за 2018 година

18 Януари 2018 | 16:38 | Агенция "Фокус"
Кюстендил. На предстоящото заседание на Общинския съвет в Кюстендил ще бъде разгледан проектът за бюджет за 2018 година. Това съобщи на пресконференция Михаела Крумова, председател на Общински съвет – Кюстендил, предаде репортер на Радио „Фокус” – Кюстендил. Заседанието ще се проведе на 25 януари от 14.00 часа в залата на Община Кюстендил. По думите на Михаела Крумова, вече е проведено обществено обсъждане на проекта за бюджет, спазени са всички законови срокове и предстои гласуването на документа от страна на Общинския съвет. В предварителния дневен ред на заседанието са включени 24 докладни записки. Съветниците трябва да приемат поредица от нормативни документи и изменения в общински наредби. Предстои приемане на отчета за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление за 2017 година. През годината са издадени 213 акта за общинска собственост, с тях общият брой възлиза на 4 800. Приходите от управлението и разпореждането с общинско имущество възлиза на 618 804 лева. Сключени са договори за продажба на стойност 491 859 лв. Продадени са две общински жилища за 35 000 лева. Направена е една разпоредителна сделка по Закона за приватизация и следприватизационен контрол на стойност 60 000 лева. Извършени са разпоредителни сделки на стойност 52 000 лв. От отдаване под наем са реализирани приходи на стойност 133 000 лева. 187 000 лева са приходите от отдаване на общински терени, а от общински жилища над 80 000 лева.
Венцеслав ИЛЧЕВ
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Навършва се една година от терористичната атака в Манчестър. 22 май 2018 г.
Навършва се една година от терористичната атака в Манчестър. 22 май 2018 г.

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.