НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 21:01

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

РИА Новости: Владимир Путин заяви, че ситуацията на Корейския полуостров може да бъде разрешена само чрез диалог

РИА Новости: Владимир Путин заяви, че ситуацията на Корейския полуостров може да бъде разрешена само чрез диалог

11 Януари 2018 | 19:38 | Агенция "Фокус"
Москва. Ситуацията със Северна Корея може да бъде разрешена само чрез диалог, в който се отчита реалността, заяви в четвъртък президентът на Русия Владимир Путин, предава РИА Новости.
„Трябва да се изхожда от реалността. И изхождайки от нея, трябва да се действа много внимателно. Ако някой си поставя труднорешимата задача за денуклеаризация на Корейския полуостров, то той може да го постигне само чрез диалог и преговори“, заяви Путин по време на среща с главните редактори на руските медии и информационни агенции.
Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Владимир Путин: Русия е готова да предаде на Украйна корабите и авиотехниката от Крим

Владимир Путин: Русия е готова да предаде на Украйна корабите и авиотехниката от Крим

11 Януари 2018 | 19:09 | Агенция "Фокус"
Москва. Русия е готова да предаде на Украйна военните кораби и авиотехниката от Крим, но те са в плачевно състояние и Москва е готова да допусне украински специалисти да утилизират неподлежащите на транспортиране боеприпаси, заяви президентът на Русия Владимир Путин, предава РИА Новости.
„Използвам случая, за да кажа, че ние сме готови да продължим този процес: готови сме да предадем военните кораби, които продължават да са в Крим, на Украйна, както и авиационната техника и бронетехниката. Наистина, те се намират в такова плачевно състояние, но това не е наша работа, тя си беше в това състояние, защото за всички тези години никой не я е обслужвал, разбира се“, заяви Путин по време на среща с главните редактори на руските медии и информационни агенции.
Според неговите думи, става дума за десетки кораби и бойни самолети. „Що се касае до корабите, мисля, че ще бъде най-добре, ако украинските военнослужещи дойдат и ги вземат сами. Ние сме готови да им помогнем да ги транспортират в Одеса“, отбеляза Путин.
Руският държавен глава добави, че има значителен боезапас, но той, по данни на руските експерти, не подлежи на транспортиране, а само на утилизация на място. „Готови сме да извикаме украинските военни, за да участват в утилизацията на тези боеприпаси“, добави Путин.

Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

РИА Новости: Владимир Путин оцени руско-украинските отношения

РИА Новости: Владимир Путин оцени руско-украинските отношения

11 Януари 2018 | 18:54 | Агенция "Фокус"
Москва. Президентът на Русия Владимир Путин определи като ненормална, ситуация в отношенията между Москва и Киев, но изрази надежда, че тя ще се нормализира в бъдеще, предава РИА Новости.
„По повод нашите отношения с Украйна, като цяло – това е абсолютно ненормална ситуация, като вместо да развиваме конструктивни отношения между две близки, братски страни, които фактически са част от един и същ народ, се развива ситуацията, която виждаме днес“, заяви Путин, по време на среща с главните редактори на руските печатни медии и информационни агенции.
Той изрази надежда, че след решаването на въпроса за Донбас, което рано или късно ще се случи, отношенията между Русия и Украйна ще се нормализират.
Превод и редакция: Иван Христов
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Един от лидерите на косовските сърби, Оливер Иванович, бе застрелян в Косовска Митровица. 16 януари 2018 г.
Един от лидерите на косовските сърби, Оливер Иванович, бе застрелян в Косовска М...

ВИДЕО
 Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - 14 януари 2018 година
Катастрофални свлачища връхлетяха южната част на американския щат Калифорния - ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.