НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:29

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Снежана Данева – Иванова, зам.-кмет на Велико Търново: Спортът е приоритет за Общината

Снежана Данева – Иванова, зам.-кмет на Велико Търново: Спортът е приоритет за Общината

15 Декември 2017 | 14:28 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Спортът е приоритет за Община Велико Търново. Това каза по време на официалната церемония за връчване на наградите „Спортист на годината 2017“ зам.-кметът на Велико Търново Снежана Данева Иванова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Тя подчерта, че спортът не е само стремеж за получаване на медали и награди. „Спортът е начин , по който да сплотим нашата общност. Всички ние от общността се гордеем с постиженията на нашите спортисти. Свидетели сме на един феномен – когато подкрепяме определен спортист, се сплотяваме. Ние сме единни и д желаем тази победа, с която да се гордее старата столица“, посочи Снежана Данева – Иванова. Тя обеща, че подновяването на спортните бази във Велико Търново ще продължи и през 2018 година. „Може би сте забелязали и сте удовлетворени от усилията на Община Велико Търново за поддържане и изграждане на спортната база. Вероятно и следващата година ще има с какво да се похвалим в тази насока“, допълни тя. Зам.-кметът пожела на всички спортисти преди всичко здраве и повече спортни успехи, с които Велико Търново да се гордее.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Тинко Банабаков е Спортист на годината за града

Велико Търново: Тинко Банабаков е Спортист на годината за града

15 Декември 2017 | 13:34 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Тинко Банабаков е Спортист на 2017-та година за Велико Търново. Той спечели приза в категория „Мъже и жени“. Наградата му бе връчена по време на официална церемония в Голяма зала на Община Велико Търново от зам.-кмета Снежана Данева – Иванова, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Номинацията Тинко Банабаков събра рекордните 116,6 точки в проведената анкета.
Тинко Банабаков е спортист на Боксов клуб „Ивайло“. Той е първият великотърновец, който печели най-старото първенство по бокс в Европа – „Купа Странджата“, както и шампион в две категории – до 49 и до 52 килограма. Печели приза за четвърти път – през 2012, 2013, 2015 и 2017 година. „Много се радвам, че отново съм удостоен с този приз. Пожелавам на всеки един спортист тук, а и във Велико Търново, да има честа да изпита това удоволствие. Искам да изкажа благодарност към моя личен треньор за това, че работи с мен целенасочено и винаги е зад мен и ми помага, както и към семейството ми за подкрепата, която ми дава. Искам да благодаря на всички спонсори и на Община Велико Търново за това, че помагат на Боксов клуб „Ивайло“ , за да може да продължава да трупа успехи и се подготвя комфортно“, заяви Тинко Банабаков. Той посочи, че целта му през 2018 година е да спечели всички призови места на състезанията, в които ще участва.
Общо седем състезатели в категория „Мъже и жени“ бяха отличени днес. На седма позиция се нареди Радослав Златанов от СК „Атлетика 2012“. Под номер шест е състезателят по спортна стрелба Самуил Донков. На пето място е Здравко Попов от Боксов клуб „Ивайло“. Десислава Николова от Хандбален клуб „Етър – 64“ се нареди на четвърта позиция. На трето място бе отличен Мариян Петров от Шахматен клуб „Етър“, а на втора позиция се нареди Дамян Дачев от СКСЛКА „Етър – 78″.
Началото на наградата „Спортист на годината“ се полага от спортните журналисти от Велико Търново Петко Павлов и Анатоли Петров. През годината анкетата се допълва с нови категории – „Юноши и девойки“ през 2006 година и „Треньор на годината“ през 2008 година. През 2012 година се състои първата официална церемония на „Спортист на годината“, която се провежда в Ритуална зала. През 2013 година на заседание на Общински съвет се приемат първите правила, с което се изчиства субективният фактор и изборът става с ясни критерии, достъпни до всички и лесни за прилагане. Тази година анкетната карта е попълнена от 17 лица. Георги Давидов, главен експерт в дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“ в Община Велико Търново, подчерта, че тази година са подадени рекорден брой кандидатурите в три категории. 30 са кандидатурите в категория „Юноши и девойки“, 15 – за „Мъже и жени“ и 10 – за „Треньор на годината“. „Това е ясен знак, че има прозрачност и доверие към Постоянната комисия по младежта и спорта и към общинската администрация.
Надежда КРЪСТЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Терористичен акт и заложническа ситуация във френския град Требе. 23 март 2018 година
Терористичен акт и заложническа ситуация във френския град Требе. 23 март 2018 г...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.