НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 03:57


СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Търговище: 45-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за 4 500 лева

Търговище: 45-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за 4 500 лева

5 Януари 2018 | 10:26 | Агенция "Фокус"
Търговище. 45-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за 4 500 лева. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Търговище. Вчера около 11.00 часа в Търговище неизвестен извършител е въвел в заблуждение чрез обаждане на стационарния й телефон 45-годишна жена от Търговише и е отнел от владението й сумата от 4 500 лв. Използвана е схемата за необходимост да бъде оказано съдействие на полицейските органи, които провеждали операция по задържане на извършителите на телефонни измами. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Районно управление „Полиция” – Търговище.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Търговище: 77-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама с 1600 лева

Търговище: 77-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама с 1600 лева

4 Януари 2018 | 10:26 | Агенция "Фокус"
Търговище. На 3 януари 2018 г. около 17 ч в Районно управление на МВР-Търговише е получен сигнал, че на същия ден за времето от 15.00 до 16.00 часа, след проведен разговор на стационарния й телефон, неизвестен извършител е въвел в заблуждение 77-годишна самотноживееща жена от гр. Търговище и под предлог за необходимост да окаже съдействие на полицейски служители, провеждащи операция по задържане на извършители на телефонни измами, й е отнел сумата от 1600 лв. Това съобщиха от ОДМВР-Търговише. Обаждащият се, представил се за полковник от полицията, й дал указания на да събере пари и да ги хвърли през терасата на апартамента си, като е обещал впоследствие парите да й бъдат върнати. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Благоевград: Участник в 6 телефонни измами е предаден на съд

Благоевград: Участник в 6 телефонни измами е предаден на съд

3 Януари 2018 | 16:57 | Агенция "Фокус"
Разлог. Районна прокуратура – Разлог предаде на съд Ю.Ц., обвинен за участие в шест измами, извършени в периода 13 април до 25 април 2017 г. – престъпление по чл. 210, ал. 1, т. 1, вр. чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 4, вр. ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .
Обвиняемият Ц. действал като помагач на неустановено по делото лице с цел набавяне на имотна облага чрез въвеждане в заблуждение на различни граждани. Въпросният извършител се представял като служител в криминална полиция и под предлог за разкриване на престъпления и задържане на престъпници искал от пострадалите пари и златни накити. На свой ред, Ю.Ц. улеснявал извършването на измамата като вземал паричните суми от хората, транспортирал ги и предавал на неустановеното лице срещу възнаграждение.
В резултат на тези действия била причинена вреда в общ размер 18 456.99 лева, в това число изделия от злато – пръстени, халка, гривна и синджир.
Предстои насрочване на делото от съда.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: Двама мъже са задържани за извършването на телефонна измама за над 16 000 лева

Плевен: Двама мъже са задържани за извършването на телефонна измама за над 16 000 лева

22 Декември 2017 | 13:18 | Агенция "Фокус"
Плевен. Двама мъже са задържани за телефонна измама. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Разследването стартирало на 20 февруари т.г., когато 68–годишна жена подала сигнал в полицията, че непознат чрез позвънявания на стационарния и на мобилния ѝ телефон се представил за полицейски служител и под претекст, че се провежда полицейска операция по залавянето на телефонни измамници, я накарал да отиде до клон на банка в Плевен и да изтегли от банковата си сметка 16 100. Убедил я да остави парите зад кошче за боклук на площад „Стефан Стамболов“ в Плевен. По случая било образувано досъдебно производство. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия криминалистите влезли в дирите на мъжете, взели парите – 27-годишен от град Ихтиман, в момента изтърпяващ присъда "лишаване от свобода в Софийски централен затвор", и 22-годишен негов съгражданин. И двамата са привлечени в качеството им на обвиняеми за извършено от тях престъпление и са разпитани в присъствието на упълномощени от тях защитници. Действията на служителите на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и колегите им от Второ РУ са реализирани под наблюдението на районната прокуратура в града.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: 72-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама за над 20 000 лева

Шумен: 72-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама за над 20 000 лева

22 Декември 2017 | 09:52 | Агенция "Фокус"
Шумен. 72-годишен мъж е бил въвлечен в измама по телефона и предал на измамници 20 800 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен. Парите мъжът изхвърлил през тераса на апартамент на седми жилищен етаж. Схемата, по която бил измамен, е позната в последно време – непознат се обажда по телефона, представя се за полицай и иска помощ за залавяне на телефонни измамници. С идеята че помага на полицията, мъжът следвал указанията. Поставил в торба 20 800 лева и ги хвърлил през терасата, за да могат „полиците“ да задържат на място измамниците. Малко по-късно, когато разбрал, че е измамен подал сигнал в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Враца: Година и два месеца затвор получи участник в телефонни измами, по споразумение с Районна прокуратура – Бяла Слатина

Враца: Година и два месеца затвор получи участник в телефонни измами, по споразумение с Районна прокуратура – Бяла Слатина

21 Декември 2017 | 16:51 | Агенция "Фокус"
Враца. Съдът е одобрил споразумение, сключено между Районна прокуратура – Бяла Слатина и защитата на подсъдимия А. Градинарски от село Малорад, обвинен за участие в телефонни измами на две жени, на които била причинена имотна вреда в общ размер на 2 395,55 лева. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. Подсъдимият Градинарски действал като помагач с неустановено по делото лице, който се представял като „служител на полицията“ и по този начин успявал да въведе и да поддържа заблуждение у различни граждани.
Престъпленията били извършени на 17 февруари в село Борован и на 10 март в град Бяла Слатина. Една от пострадалите дала на подсъдимия 430 лева и пет златни монети на стойност 215.55 лева, убедена, че помага на полицията да залови телефонни измамници. Другата жена по същия начин била ощетена с парична сума в размер на 1 750 лева.
Градинарски се е признал за виновен и се е съгласил да изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от една година и два месеца при първоначален „общ“ режим.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Бургас: Задържан е за 72 часа мъж, обвинен в извършване на телефонна измама спрямо възрастна жена

Бургас: Задържан е за 72 часа мъж, обвинен в извършване на телефонна измама спрямо възрастна жена

21 Декември 2017 | 15:17 | Агенция "Фокус"
Карнобат. Районна прокуратура – Карнобат задържа за 72 часа 59-годишния Георги Д. от град Карнобат, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Мъжът е привлечен като обвиняем за това, че на 18 декември в Карнобат в съучастие с лица с неустановена самоличност, като съизвършител, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, поддържал в заблуждение възрастна 78-годишна жена (от град Карнобат и с това й причинил имотна вреда в размер на: 7 525 лв., три броя златни пръстена, три броя златни обеци, два броя златни халки, два броя златни синджирчета, два броя златни кръстчета, осем броя златни монети и един брой парче от златна монета – престъпление по чл. 209, ал. 1, вр.чл. 20, ал. 2 от НК.
Георги Д. е задържан благодарение на отличната работа на служителите на ОД на МВР – Бургас.
Предстои (в следващите дни) Районна прокуратура – Карнобат да внесе в съда искане за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: 77-годишна жена от Котел е станала жертва на телефонна измама с 6000 лева

Сливен: 77-годишна жена от Котел е станала жертва на телефонна измама с 6000 лева

15 Декември 2017 | 10:27 | Агенция "Фокус"
Котел. 77-годишна жена от град Котел е станала жертва на телефонна измама, при която е дала сумата от 6000 лева. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Сливен. Измамата е станала по класическата схемата „Оказване помощ на полицейски служители за залавяне на група, занимаваща се с телефонни измами“. В този случай измамници са предложили награда от 3000 лева на жената, ако съдейства.
Измамата е станала на 14 декември, около 11,00 часа. По случая в РУ-Котел е започнато досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер Себастиан Курц. 21 юни 2018 година
Среща на министър-председателите на Вишеградската четворка с австрийския канцлер...

ВИДЕО
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща катерица
Аварийно-спасителното звено на Столична община се притече на помощ на бедстваща ...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.