НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 11:16

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Софийският апелативен съд е изменил мерките за неотклонение на майка и дъщеря, обвинени за убийство на новородено дете в Перник

Софийският апелативен съд е изменил мерките за неотклонение на майка и дъщеря, обвинени за убийство на новородено дете в Перник

23 Ноември 2017 | 16:25 | Агенция "Фокус"
София. Днес, състав на Софийския апелативен съд, е изменил мерките за неотклонение спрямо обвиняемите майка и дъщеря - В.Т. и С. И., обвинени за умишлено убийство на новородено дете в гр. Перник. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София .
В съдебното заседание са били разгледани протестите, подадени от Окръжна прокуратура – Перник срещу променените от първоинстанционния съд мерки за неотклонение от „Задържане под стража“ в „Подписка“.
Двете жени са били задържани в гр. Перник след получен на 13.08.2017 г. сигнал в Областна дирекция на МВР - Перник за намерено тяло на новородено дете в кв. „Тева“. Окръжна прокуратура – Перник ги е привлякла към наказателната отговорност за умишлено умъртвяване на новородено дете, а Окръжен съд – Перник е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ и за двете обвиняеми.
На 17.11.2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил подадените от тях искания за изменение на мерките им за неотклонение в по-леки, като ги е променил в „Подписка“.
Софийският апелативен съд е отменил акта на Окръжен съд – Перник и е определил мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за В.Т. и „Домашен арест“ за С.И.Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Перник: Окръжната прокуратура протестира изменените мерки „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

Перник: Окръжната прокуратура протестира изменените мерки „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете

22 Ноември 2017 | 16:50 | Агенция "Фокус"
Перник. Окръжна прокуратура – Перник протестира изменените мерки за неотклонение „задържане под стража“ в „подписка“ спрямо майка и дъщеря, обвинени в убийство на новородено дете. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.
С Определения от 17 ноември 2017 г. Пернишкият окръжен съд е уважил исканията на обвиняемите С. И. и В. Т. за изменение на мерките им за неотклонение „задържане под стража“ в по-леки, а именно – в „подписка“, срещу които прокуратурата е внесла частни протести.
Двете жени са привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Перник по обвинение за умишлено умъртвяване на новородено дете, извършено в съучастие.
Около 21.30 часа на 13 август 2017 г. в Областна дирекция на МВР - Перник е бил получен сигнал за намерено тяло на новородено дете в пернишкия квартал „Тева“. Под ръководството на ОП – Перник веднага е било започнато досъдебно производство. В резултат на проведеното разследване са били установени извършителите на престъплението – С. И. и В.Т.
Утре, на 23 ноември 2017 г., протестите, внесени от ОП - Перник срещу определените от съда мерки за неотклонение спрямо двете обвиняеми, ще се разглеждат от Софийския апелативен съд.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 година.
Протести във Франция срещу реформите на президента Еманюел Макрон. 22 март 2018 ...

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.