НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 18:39

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Стара Загора: Вътрешна проверка на Община Казанлък установява причините за инцидента с двама работници на ОП „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“

Стара Загора: Вътрешна проверка на Община Казанлък установява причините за инцидента с двама работници на ОП „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“

1 Декември 2017 | 15:14 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Вътрешната проверка на Община Казанлък във връзка с инцидента от 21 ноември с двама работници от Общинско предприятие (ОП) „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, категорично установи, че автовишката, с която се случи злополуката, е преминала ежемесечен функционален преглед на 8 ноември 2017 година, каза за Радио „Фокус“ кметът Галина Стоянова. Тя поясни, че на 16 ноември 2017 година вишката е преминала периодичен преглед от лицензирана фирма за технически надзор на повдигателни съоръжения, за което са издадени съответните ревизионни актове. Пострадалите лица са преминали през всички видове инструктаж по безопасност на труда и са били снабдени с предпазните средства, необходими за тяхната безопасност. Изпълнявали са задължения, включени в длъжностната им характеристика.
Стоянова поясни още, че в момента се води досъдебно производство по случая. Проверка се извършва и от Агенция „ Инспекция по труда“. На компетентните органи е предоставена цялата необходима информация за случилото се на 21 ноември на територията на Казанлък.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Районна прокуратура – Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за трудова злополука, при която са пострадали двама мъже

Стара Загора: Районна прокуратура – Казанлък ръководи разследване по досъдебно производство за трудова злополука, при която са пострадали двама мъже

27 Ноември 2017 | 13:27 | Агенция "Фокус"
Казанлък. Районна прокуратура – Казанлък образува досъдебно производство за това, че на 21 ноември в Казанлък на две лица са причинени средни телесни повреди поради незнание или поради немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност представляваща източник на повишена опасност – престъпление по чл.134 ал.1 точка 2 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Пловдив. На 21 ноември около 15.03 часа в Казанлък 39-годишният с инициали С.М. и 37-годишния с инициали М.С. са извършвали ремонтни дейности, стоящи в автовишка на специализиран товарен автомобил марка "Мерцедес", с водач 65-годишен мъж. И тримата са служители на Общинско предприятие "Комунална дейност и пътна инфраструктура" гр. Казанлък. С.М. и М.С. са обследвали и почиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по бул. „Александър Батенберг“ в Казанлък.
39-годишният С.М. и 37-годишният М.С., са паднали от около 5 метра от автовишката върху уличното платно. Сигнализирани са били МВР и Филиал за Спешна помощ в град Казанлък. С.М. е получил комбинирана травма - фрактура на черепа и дясна предмишница с луксация на дясно рамо. М.С. е получил счупване на таза. Пострадалите лица са без опасност за живота, като лечението им продължава. Водачът на специализирания товарен автомобил е тестван с техническо средство за употреба на алкохол и резултата е отрицателен.
Извършен е първоначален оглед на местопроизшествие с участието на специалист-технически помощник, като първоначалната констатация за причината за настъпване на инцидента е прекъснатата шарнирна връзка на стабилизиращата щанга на коша на специализирания автомобил. Проверка се извършва и от представители на Главна дирекция „Инспекция за държавен технически надзор“.
Активните действия по събиране на доказателства, под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Казанлък, продължават. Назначена е автотехническа експертиза. Предстоят разпити на свидетели. Срокът за разследване e двумесечен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стара Загора: Вишката, от която паднаха двама работници в Казанлък, е минала проверка за техническа изправност преди две седмици

Стара Загора: Вишката, от която паднаха двама работници в Казанлък, е минала проверка за техническа изправност преди две седмици

21 Ноември 2017 | 18:33 | Агенция "Фокус"
Казанлък. На няколко месеца вишката минава през проверка за техническа изправност, а преди две седмици се върна от такава от Пловдив, каза за Радио „Фокус“ Николай Чалъков, директор на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, по повод възникналия по рано днес трудов инцидент в Казанлък, при който пострадаха двама работници на предприятието. Той поясни, че вишката е проверена и натоварвана с големи тежести, инспектирани са всики детайли и е поставен стикер, според който машината е изрядна и може да работи. „Какви мерки ще бъдат взети срещу фирмата, осъществила техническия контрол, това могат да кажат компетентните органи“, посочи Чалъков.
Двамата пострадали служители на общинското предприятие са от отдел „Озеленяване“. Инцидентът е възникнал, докато са прочиствали клоните на дърветата в непосредствена близост до уличното осветление по „Ал. Батенберг” в района на Централната поща. Прочистването е във връзка със стартиралата в Казанлък подмяна на уличното осветление с нови енергоспестяващи осветителни тела. Работниците са паднали от кош на вишка от близо метър височина. В следствие на удара единият е със счупен таз и остава за лечение в МБАЛ „Д-р Христо Стамболски” в Казанлък, а другият е с комбинирана травма и е транспортиран в МБАЛ “Проф. Стоян Киркович” - Стара Загора. И двамата служители са контактни и в съзнание.
Славяна ГАЙДАРОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.
Президентски избори в Русия. 18 март 2018 г.

ВИДЕО
Чиста кръв, македонска
Чиста кръв, македонска
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.