НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:21

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Д-р Вяра Церовска, кмет на Перник: В града има 44 нови санирани блока, предстои и изграждане на нов квартал

Д-р Вяра Церовска, кмет на Перник: В града има 44 нови санирани блока, предстои и изграждане на нов квартал

19 Октомври 2017 | 09:10 | Агенция "Фокус"
София. В града има 44 нови санирани блока, предстои и изграждане на нов квартал. Това каза кметът на Перник д-р Вяра Церовска в интервю за Агенция „Фокус“.
Тя уточни, че за да направиш един град привлекателен, се искат изключително много неща, и всяко едно от действията, които общината предприема, е насочено именно към това. "Първо мога да се похваля, че в Перник вече има 44 нови санирани блока. Те променят кварталите и подобряват живота в тях. Имаме също така и нови детски площадки и велоалея, както и реновирана зала „Миньор“ в Централния спортен комплекс. Работим много усилено и по всички проекти, които сме изградили за „Региони в растеж“. Работим за това да има мост над река Струма, който да бъде с двулентов път и пешеходна пътека“, каза още Церовска.
От думите й стана ясно, че в квартал „Тева“ за първи път се прави благоустрояване на пространството между блоковете със спортна площадка, със зона за паркиране, с площадка за игра на деца и др. „Подобряваме отделните квартали и в град Батановци, където направихме голям проект за канализация, който е почти в своя финал. Успоредно с канализацията на много места сменихме и водопроводите. А освен това успяхме да реализираме и един много дълго чакан проект в село Ярловци и вече има вода от язовир Студена. Така че всяко нещо, което правим, е насочено към това да подобрим средата и да направим живота по-хубав“, обясни тя.
Церовска каза още, че предстои в Перник да се направи нов квартал. „Има инвеститор, който е започнал с изграждане на инфраструктурата му, което говори за това, че има все по-голям интерес от повече хора да дойдат да живеят в града. Възползваме се от близостта ни със София, от това, че има удобен път през магистрала „Люлин“ и от това, че в момента се ремонтира и рехабилитира пътят през Владая. Възползваме се и от перспективата да имаме нова ж.п. линия, която да свърза Перник и София по по-бърз начин. Така че Перник наистина е град с голяма перспектива и това допълнително ще спомогне за увеличаването на интереса към него така, както навсякъде в Европа сателитните на столицата градове са едно хубаво място и не изостават от развитието й“, каза тя и изрази надеждата си Перник да не само бъде по-хубав и по-модерен град, но и да се превърне в по-добро място за живеене.
Цветилена СИМЕОНОВА


Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Мигел Диаз-Канел е новият президент на Куба. 19 април 2018 година
Мигел Диаз-Канел е новият президент на Куба. 19 април 2018 година

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.