НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 17:39

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Иван Илиев, Столичен общински съвет: Текстът за употребата на алкохол в парка в Новата наредба за ред в София може да се окаже излишен

Иван Илиев, Столичен общински съвет: Текстът за употребата на алкохол в парка в Новата наредба за ред в София може да се окаже излишен

12 Октомври 2017 | 08:16 | Агенция "Фокус"
София. Текстът за употребата на алкохол в парка в Новата наредба за ред в София може да се окаже излишен. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ Иван Илиев, председател на постоянната комисия по обществен ред и сигурност в Столичния общински съвет. Той уточни, че санкциите имат за цел да дисциплинират гражданите, т.е. да не се допуска презентирането на едно или друго нарушение. Иван Илиев изброи и някои от конкретни текстове, които се различават от настоящата наредба. “Един от важните текстове, това е шумът. Лятото има много жалби и за да стигнем до този проект на наредба работихме в работна група почти цялата 2016 година. Мога да отбележа и още няколко неща – забраняват се в сгради етажна собственост, шумни увеселителни прояви от 22.00 до 08.00 часа, също така осигуряваме интервали за почивка на гражданите от 14.00 до 16.00 часа. Същото е и със свиренето на музикални инструменти и различни други форми на пеене и обучение, които текстове ги има и в сегашната наредба, но просто сме ги прецизирали. За много дискутирания текст за алкохолни напитки, които водят до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите, направихме няколко консултации предишните дни и с юрист, може би този текст ще се окаже излишен”, уточни Иван Илиев.
Той каза още, че на 19 октомври ще бъде проведено обществено обсъждане на текста за алкохола, като причинител на обществения ред, който е различен от новата наредба. “Разнопосочни са мненията на хората за наредбата", коментира още Илиев.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни

11 Октомври 2017 | 10:03 | Агенция "Фокус"
София. Забраната за бира в парка и за музика по улиците са дискусионни, предложените текстове не са съвсем ясни, важно е и дали може да се контролира прилагането им. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в предаването „Тази сутрин” по бТВ относно проекта на нова наредба за обществения ред в София.
Нова наредба трябва да има, защото действащата в момента е от 1993 г., приетата през 2009 г. беше отменена от съда, уточни столичният кмет.
По думите ѝ жителите на София искат да се контролира нивото на шума особено в нощните часове и следобед.
Обществено обсъждане на проекта ще има на 19 октомври.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.