НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:21

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Лорета Костадинова, кмет на село Горна Студена: Надявам се активното ни сътрудничество с Община Свищов да продължи и за напред

Лорета Костадинова, кмет на село Горна Студена: Надявам се активното ни сътрудничество с Община Свищов да продължи и за напред

17 Октомври 2017 | 19:15 | Агенция "Фокус"
Велико Търново. Кметството в свищовското село Горна Студена си сътрудничи много активно с ръководството на Община Свищов. Това каза в ефира на Радио „Фокус“ – Велико Търново Лорета Костадинова, управник на населеното място. Тя изказа благодарността си към кмета на Община Свищов Генчо Генчев. Костадинова подчерта, че Генчев е на ясно с проблемите на селата, тъй като самият е бил управник в Царевец. „Мисля, че сегашният кмет е предразположен към селата, знае проблемите им и се отзовава винаги с голямо разбиране към тях. Той е на ясно и с това, че ако нямаш подкрепата на Общината, всичко се случва много трудно“, каза още Лорета Костадинова. Тя добави, че със средства от Общинския бюджет и чрез програма „Местни инициативи“ в Горна Студена са извършени различни малки ремонти. Те са обхванали няколко тротоарни пространства, сградата на Кметството и Здравната служба. „И за напред имаме уверението на г-н Генчев, че ще направи всичко възможно, за да издейства някакви средства за подобряване на инфраструктурата“, заяви Лорета Костадинова. По думите ѝ в населеното място има улици, които са много компрометирани. Според Костадинова за техния ремонт има изготвени проекти, но средства все още няма.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Велико Търново: Увеличение на туристите отчитат в музея в село Горна Студена след направените ремонти

Велико Търново: Увеличение на туристите отчитат в музея в село Горна Студена след направените ремонти

17 Октомври 2017 | 17:42 | Агенция "Фокус"
Свищов. След ремонтите на музея „Главна квартира на Руската Дунавска армия 1877 година“ в свищовското село Горна Студена има увеличение на туристите. Това заяви в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново кметът на населеното място Лорета Костадинова. Сега предстои поставянето на обозначителна табела на главния път София – Русе, който минава над селото. Идеята е обсъдена и с кмета на Свищов Генчо Генчев. „През миналата година направихме ремонт на покрива, през тази – вътре в самата сграда. Течовете бяха отстранени, направи се и обновяване на вътрешността. Следващият момент беше възстановяването на парка на музея, тъй като доста дълги години никой не му беше обръщал внимание, но отново благодарение на кмета Генчо Генчев тази година успяхме да го изчистим и да го преведем в приличен вид“, допълни Костадинова. Остава да бъде извършена и реставрация на руските оръжия, които се съхраняват в селото, но средства за това все още няма. „Искам музеят да придобие хубав вид, за да може като дойдат туристите, да се радват и да виждат нещата, както са изглеждали в миналото“, обясни Лорета Костадинова. Тя допълни, че за да се засили още повече посетителският интерес, е нужна и по-активна реклама.
Луиза ТРАНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Мигел Диаз-Канел е новият президент на Куба. 19 април 2018 година
Мигел Диаз-Канел е новият президент на Куба. 19 април 2018 година

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.