НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 15:58

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Сливен: Остава в сила „Синята зона“ в града по решение на Административния съд

Сливен: Остава в сила „Синята зона“ в града по решение на Административния съд

29 Ноември 2017 | 09:28 | Агенция "Фокус"
Сливен. Остава в сила „Синята зона“ в Сливен по решение на Административния съд. С Решение № 200 от 24 ноември тричленен състав на Административен съд – Сливен се произнесе по административно дело № 121 по описа на съда за 2017 г., образувано по протест на Окръжна прокуратура Сливен и жалби на граждани срещу Наредбата за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на МПС на територията на Община Сливен, съобщиха от пресцентъра на съда.
С решението си съдът отхвърля протеста на Окръжна прокуратура Сливен и жалбите на граждани от град Сливен и град Димитровград срещу Наредбата, приета с решение № 411 на Общински съвет – Сливен по т.10 от Протокол № 13/29.09.2016 г., като неоснователни.
Решението подлежи на касационно обжалване пред Върховен административен съд на Република България в 14-дневен срок от съобщаването му на страните.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Намалено е действието на „Синята зона“ в града

Сливен: Намалено е действието на „Синята зона“ в града

9 Ноември 2017 | 10:39 | Агенция "Фокус"
Сливен. Намалено е действието на „Синята зона“ в Сливен, съобщиха от „Градска мобилност“. Работното време на „Синя зона“ е променено и вече е от 09.00 до 17.00 часа. Досега работното време беше от 08.00 до 18.00 часа.
На страницата на Община Сливен е публикувана промяната на Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен изменена и допълнена с решение № 865/17.10.2017 г., където е посочено новото работно време на „Синя зона“ град.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Стефан Радев, кмет на Сливен: Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в „Синята зона”

Стефан Радев, кмет на Сливен: Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в „Синята зона”

18 Септември 2017 | 12:16 | Агенция "Фокус"
Сливен. Предприятието „Градска мобилност“ все още не е налагало санкции на нарушители на паркирането в „Синята зона”. Това каза пред Радио „Фокус“ – Сливен кметът на Община Сливен Стефан Радев. „Постепенно се налагат правилата и имаше достатъчно време за адаптиране”, подчерта той. По думите му, се прави последен компромис към гражданите за налагането на санкции, тъй като голяма част от тях са подали заявления за издаване на стикери за преференциално паркиране по постоянен адрес в последния ден на изминалия месец. Срокът за издаване на въпросните стикери е 14 дни след подаване на Заявление по образец.
Номер 1344 е заработил нормално и е започнал да отчита приходи към общината, с изключение на проблем възникнал от страна на част от абонатите на Виваком. Системата не е приемала заплащане чрез СМС от клиенти на Виваком, които към момента имат просрочени фактури. ОП „Градска мобилност“ е алармирала БТК АД за възникналият проблем, от където са уверили че ще работят по премахването на тази пречка, каза още Радев.
По думите му, на новосъздадената улица пред Съдебната палата паркингът е номериран и ще бъде ползван за служебни нужди от съдебната палата и община Сливен. На него ще бъдат паркирани автомобили, които отговарят на чл.7а, а именно: освобождават се от заплащане на цена за услуга по чл.5 ал.1 МПС на държавни институции, община и други организации на бюджетна издръжка, на които при необходимост и при възможност се отреждат служебни паркоместа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Приключва подготовката за въвеждане на „Синята зона“ в града

Сливен: Приключва подготовката за въвеждане на „Синята зона“ в града

4 Август 2017 | 20:25 | Агенция "Фокус"
Сливен. Приключва подготовката за въвеждане на „Синята зона“ в Сливен. В официалния сайт на Община Сливен, от дясната страна на екрана, е поставен банер „Синя зона”, съобщиха за Радио „Фокус“ – Сливен от администрацията. Там гражданите могат да получат пълна информация за обхвата, знаците и правилата на „Синята зона“. Също така са посочени образци на документи, режима на преференциално паркиране на ППС, превозващи хора в неравностойно положение, както и освободени от заплащане МПС.
С Решение на Общинския съвет е приета Наредба за условията и реда за платено и безплатно почасово паркиране на моторни превозни средства на територията на община Сливен. Платеното паркиране е в часовия диапазон от 08:00 часа до 18:00 часа. Зоните за платено паркиране се обозначават допълнително с информационна табела, в която са описани условията на паркиране в „Синята зона“; размера на таксата за паркиране и начина на заплащането й; принудителните мерки, които се прилагат. Таксата за платено паркиране се определя от Общинския съвет.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Сливен: Подготвя се системата за плащане за паркиране в синята зона със SMS

Сливен: Подготвя се системата за плащане за паркиране в синята зона със SMS

10 Юли 2017 | 15:10 | Агенция "Фокус"
Сливен. Цените за паркиране в синята зона на Сливен са намалени по решение на Общинския съвет, съобщи директорът на общинското предприятие ОП „Градска мобилност“ Димитър Пантелеев, предаде репортер на Радио „Фокус“ - Сливен. Общинският съвет прие намаление на цената за услугата по местоживеене, която ще е 10 лева на месец, и 70 лева за година. Служебният абонамент за точно определено място също е намален на 100 лева на месец, а абонаментът с карта, който ще се ползва за паркиране по месторабота, остава 80 лева на месец. Подготовката за началото на дейността на „Синята зона“ продължава. Той уточни, че е приета сградата, в която ще се помещават служителите на предприятието. Предстои поставянето на информационните табели, указващи работното време и начина на заплащане на МПС в зоната.
В момента тече срокът по инсталиране на софтуер и свързването му с единен номер за плащане чрез SMS. Когато това приключи, ще бъде обявен приемът на заявления по образец за издаване на стикери за преференциално паркиране в зоната.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: SMS-паркирането в „синя зона“ се ползва най-активно от гостите на града

Йордан Йорданов, кмет на Добрич: SMS-паркирането в „синя зона“ се ползва най-активно от гостите на града

12 Юни 2017 | 12:30 | Агенция "Фокус"
Добрич. SMS-паркирането в „синя зона“, въведено преди около две седмици, се ползва най-активно от гостите на града. Това каза кметът на Добрич Йордан Йорданов, предаде кореспондент на Радио „Фокус” – Варна. С решение на Общинския съвет на град Добрич бе въведено и заплащане чрез SMS за паркиране в „синята зона“. Освен това тя бе разширена. Сега в обхвата ѝ влизат две зони – по бул. “Трети март“, от кръговото кръстовище пред ПМГ „Иван Вазов“ до входа на Градски парк „Св. Георги“ и по бул. „Добруджа“, от кръстовището на бул. “25-ти септември“ до ул. „Отец Паисий“. Пълният обхват на „синя зона“ е публикуван на сайта на Община град Добрич в рубриката „За граждани“. Там е дадена подробна информация за условията на ползване на тази услуга – цени, видове намаления, как изглеждат общинските служители и техните служебни карти при легитимиране. За тези зони гражданите заплащат само в делничните дни за периода от 08.00 до 18.00 часа такса за час престой. Номерът за SMS-паркиране е обявен на табели в районите на „синя зона“, също на сайта на Общината и в нейния Фейсбук профил. На номер 1358 всички граждани, които паркират в очертанията на „синя зона“, могат да изпращат съобщения с номера на техния автомобил. Служители на Общината разполагат с апарати, чрез които се проверяват паркираните коли дали водачите им са заплатили съответната такса. Съществува възможност тя да се заплаща и на място. В случаи на нарушения на автомобилите се поставят скоби докато не бъде заплатена необходимата сума. По думите на кмета, въвеждането на SMS-паркиране е улеснение за гражданите и е по примера на много други градове в страната и чужбина.
Жулиета НИКОЛОВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Трима космонавти излитат към Международната космическа станция - 17 декември 2017 година
Трима космонавти излитат към Международната космическа станция - 17 декември 201...

ВИДЕО
Наводненията в Гърция взеха жертви
Наводненията в Гърция взеха жертви
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.