НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 00:59

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Учителят, който бе пребит от свой ученик в Земеделската гимназия в Садово, се връща на работа в началото на ноември

Пловдив: Учителят, който бе пребит от свой ученик в Земеделската гимназия в Садово, се връща на работа в началото на ноември

16 Октомври 2017 | 17:38 | Агенция "Фокус"
Садово. Учителят, който бе пребит от свой ученик в Земеделската гимназия в Садово, се връща на работа в началото на ноември. Това съобщи за Радио „Фокус” – Пловдив директорът на гимназията Димитър Йорданов. До момента пострадалият преподавател е в болничен. Момчето, което удари учителя с кол, получи 8-месечна присъда с 2 години изпитателен срок.
„Местната комисия за борба с противообществените прояви ще работи с него, както и инспектор от детска педагогическа стая”, каза Йорданов. „Той ще бъде преместен от редовна в самостоятелна форма на обучение”, добави той. „Учебният процес в Земеделската гимназия в Садово върви нормално, учениците вече са спокойни, учителите – също”, посочи Йорданов. „Контингентът, с който работим в гимназията, е труден, тъй като преобладават учениците от ромски произход”, заяви още Йорданов.
В гимназията от тази година са разкрити нови паралелки, които са вече почти пълни. „Постоянно идват ученици. Това са деца, които са били записани в село Мирово, в Чирпан, както и от Асеновград, на които им е трудно да пътуват”, каза директорът на училището и обясни, че причината за това е безплатният транспорт, който предлага гимназията, а освен това учебното заведение осигурява и стипендии за отличен успех и за социално слаби, като се получават още стипендии за сираци и за деца с неизвестен родител.
Цветана ТОНЧЕВА
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Районният съд в Асеновград осъди на 8 месеца затвор с 2-годишен изпитателен срок 17-годишния ученик, нанесъл побой над учител в Садово

Районният съд в Асеновград осъди на 8 месеца затвор с 2-годишен изпитателен срок 17-годишния ученик, нанесъл побой над учител в Садово

13 Октомври 2017 | 13:24 | Агенция "Фокус"
Асеновград. Районен съд – Асеновград осъди на 8 месеца затвор с 2-годишен изпитателен срок 17-годишния ученик, нанесъл побой над учител в Садово. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.
Районен съд – Асеновград призна за виновен подсъдимия Атанас Георгиев в това, че:
- на 19 септември 2017 г. в Садово, област Пловдивска, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е причинил на А. В. – учител в ПССГ гр. Садово при изпълнение на службата му, лека телесна повреда, изразяваща се в мозъчно сътресение, протекло без данни за загуба на съзнание от пострадалия до степен на травматична кома, довело до разстройство на здравето извън случаите на чл. 128 и 129 от НК, поради което го осъжда на наказание лишаване от свобода в размер на осем месеца.
- на 19 септември 2017 г. в гр. Садово, обл. Пловдивска, като непълнолетен, но като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, е извършил непристойни действия – опит за нанасяне на удари на учителя А.В. с дървен клон, опит за нанасяне на удари на учителката М. Д. с ръце, извършени в сградата на ПССГ гр. Садово, в присъствието на ученици и учители, агресивно поведение, отправяне на псувни и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост и цинизъм, поради което го осъжда на наказание „лишаване от свобода“ в размер на осем месеца.
На основание чл. 23, ал.1 от НК налага на подсъдимия Атанас Георгиев едно общо най-тежко наказание измежду така наложените му по-горе наказания, а именно лишаване от свобода в размер на осем месеца, като на основание чл. 69, ал.1, вр. чл. 66, ал.1 от НК отлага изпълнението с изпитателен срок от две години.
На основание чл. 67, ал.3, вр. чл. 42а, ал.2, т.2 от НК постановява подсъдимият Атанас Георгиев да изтърпи пробационна мярка задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години.
Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд – Пловдив в 15-дневен срок.
С оглед постановената присъда съдът измени първоначално взетата спрямо подсъдимия Атанас Георгиев мярка за неотклонение в по-лека такава „под надзор на инспектор Детска педагогическа стая“.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години
Среща на страните от Британската общност - 20 април 2018 години

ВИДЕО
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенция“
Информационна агенция „Фокус“ бе отличена в категория „Медии-информационна агенц...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.