НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 20:41

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Пловдив: Три възрастни са станали жертви на телефонна измама

Пловдив: Три възрастни са станали жертви на телефонна измама

4 Октомври 2017 | 14:12 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Три възрастни пловдивчанки са били измамени по телефона от мними полицаи. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Пловдив. По първоначални данни, потърпевшите хвърлили през терасите си общо към 20 000 лева, след като били заблудени, че трябва да съдействат за залавяне на телефонни измамници. Вчера в мрежата на престъпниците попаднали две жени, живущи на територията на Първо Районно управление „Полиция” – Пловдив. Около 17.00 часа 83-годишна е предала 10 500 лева, а час по-рано нейна 74-годишна съседка – с 2000 лева. В понеделник, по подобен начин били отнети 7 300 лева от 78-годишна пенсионерка с адресна регистрация в района на Трето Районно управление „Полиция”. Разследването на сигналите продължава в рамките на образувани досъдебни производства.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: 63-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 700 лева

Кюстендил: 63-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 700 лева

4 Октомври 2017 | 10:16 | Агенция "Фокус"
Дупница. 63-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 700 лева, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил. Жената е съобщила в Районно управление – Дупница, че е пуснала от терасата си 4 700 лв., след като по телефона ѝ се е обадил мъж, който се е представил за служител на полицията, поискал с пари да помогне на служителите за залавяне на телефонни измамници. По случая е започнато досъдебно производство. От Областна дирекция на МВР – Кюстендил напомнят, че полицията не иска пари от гражданите. Бъдете сигурни, че поискани по телефона пари, ако бъдат дадени, ще бъдат загубени.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: 83-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 500 лева

Пловдив: 83-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 500 лева

3 Октомври 2017 | 13:14 | Агенция "Фокус"
Пловдив. Пакет с 4 500 лева е хвърлила през терасата си 83-годишна пенсионерка от Пловдив, след като била заблудена от телефонни измамници. Това съобщиха от ОДМВР - Пловдив. По предварителни данни, вчера на жената бил приложен сценарият “искане на пари за съдействие при полицейско разследване”. По случая работят служители на Първо РУ.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: 66-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама с 1000 лева

Габрово: 66-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама с 1000 лева

2 Октомври 2017 | 11:28 | Агенция "Фокус"
Габрово. 66-годишна жена от Габрово е станала жертва на телефонна измама с 1000 лева, съобщават от Областна дирекция на МВР – Габрово. На 30 септември в Районно управление на МВР-Габрово е получен сигнал от жената, че същия ден е станала жертва на измама. По сценария „оказване на съдействие при провеждане на полицейска акция“, тя е хвърлила през прозореца на жилището си плик с 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Плевен: 79-годишна жена от Пордим е станала жертва на телефонна измама с 4800 лева

Плевен: 79-годишна жена от Пордим е станала жертва на телефонна измама с 4800 лева

29 Септември 2017 | 13:20 | Агенция "Фокус"
Плевен. Служители на Районно управление на МВР-Пордим разследват телефонна измама. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера по обяд в управлението сигнализирала 79-годишна жена от града. Жената разказала, че е получила обаждания както на мобилен, така и на стационарен телефон, от мъж, представил се за полицейски служител. Обяснил, че парите и бижутата са необходими за залавяне на престъпници. Вярвайки че помага, потърпевшата оставила до контейнер за смет пред дома си 4800 лева, златен ланец и златна плочка на улицата. Разследването продължава в рамките на образуваното досъдебно производство престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, уведомена е Районна прокуратура – Плевен.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Търговище: 65-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за около 3 000 лева

Търговище: 65-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за около 3 000 лева

29 Септември 2017 | 11:03 | Агенция "Фокус"
Търговище. 65-годишна жена е станала жертва на телефонна измама за около 3 000 лева. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Търговище. Вчера около 14.30 часа в Районно управление „Полиция” – Търговище е получен сигнал за това, че на същия ден в областния град за времето от 11.00 до 12.00 часа след проведен разговор на стационарен телефон неизвестен извършител е въвел в заблуждение 65-годишна жена от същия град. Под предлог за необходимост за оказване на съдействие на полицейски служители, провеждащи операция за задържане на извършители на телефонни измами, непознатият я измамил за сумата от 2 250 лв. и 225 евро. Обаждащият се е представител за служител в „Криминална полиция“. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от Наказателния кодекс по описа на полицията в Търговище.
Във връзка с продължаващите опити за телефонни измами и в област Търговище от Областната дирекция на МВР отново напомнят на гражданите под никакъв предлог да не дават пари на непознати им хора, поискани им по телефон от непознат телефонен номер. При получаване на подобно обаждане е необходимо незабавно да се свържат с телефонния номер за спешни повиквания 112 и със своите близки.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: Задържан е 72-годишен участник в телефонна измама, представял се за комисар от МВР

Варна: Задържан е 72-годишен участник в телефонна измама, представял се за комисар от МВР

21 Септември 2017 | 14:23 | Агенция "Фокус"
Варна. Задържан е 72-годишен участник в телефонна измама, представял се за комисар от МВР. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Варна. След проведени оперативно-издирвателни действия е установено и задържано лицето 72-годишния с инициали Н. Н., неосъждан, от Варна, срещу когото е повдигнато обвинение по чл. 209 от НК. Установено е, че на 5 септември около 13.00 часа се обадил по телефона на 74-годишна жена от село в община Аврен, представяйки се за комисар от МВР, под предлог, че предстои залавяне на телефонни измамници. Той е взел сумата от 17 000 лв., които потърпевшата оставила в торба до контейнер за смет в селото.
Лицето е задържано за срок до 24 часа, материалите са докладвани на прокурор при Районна прокуратура - Варна, води се досъдебно производство, на Н.Н. е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Работата с лицето продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Пловдив: Четирима мъже са осъдени за телефонна измама

Пловдив: Четирима мъже са осъдени за телефонна измама

21 Септември 2017 | 12:34 | Агенция "Фокус"
Пловдив. По обвинителен акт на Районна прокуратура - Пловдив са осъдени 23-годишният Александър И., 29-годишният Митко Б., 26-годишният Кирил А. и 28-годишният Господин П. за това, че след предварително сговаряне с цел да набавят за себе си имотна облага възбудили и поддържали заблуждение у другиго, с което му причинили имотна вреда, като измамата е извършена от повече от две лица – престъпление по чл. 210 ал.1 т.2 във връзка с чл.209 ал. 1 от Наказателния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. По одобрено споразумение, Районен съд-Пловдив е наложил наказание на Александър И. и Митко Б. от по една година и два месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, за всеки един от тях, на Кирил А. – една година и пет месеца лишаване от свобода при първоначален „общ“ режим, и на Господин П. – една година „лишаване от свобода“ условно с изпитателен срок от четири години.
На 10 април 2017 г. Кирил А. и Господин П., които се познавали отпреди, отпътували за Румъния, като помолили свой познат да ги закара с автомобила си и му платили за горивото 100 лева. Те стигнали до гр. Букурещ, откъдето купили предплатени карти на румънски мобилен оператор. Настанили се в мотел в покрайнините на града. Кирил А. се обадил на Митко Б. и му казал, че смятали да извършат телефонна измама на територията на Пловдивска област. Митко Б. поел ангажимент да осигури човек, който да вземе парите и се свързал с Александър И.
На 11 април 2017 г., сутринта, Александър И. отишъл гр. Хисаря. Същия ден Господин П. и Кирил А. се обадили по телефона на 81- годишна жена от гр. Хисаря. Единият от тях се представил за полицейски служител и казал, че извършва разследване за телефонни измами. Той обяснил, че в града имало група от полицаи, които търсели измамниците, а те щели да звънят на нейния номер. Двамата поискали да им бъдат предадени 2 000 лава и други нейни спестявания, които жената трябвало да опише по серийни номера, след което щели да й бъдат върнати. Така щяла да „съдейства“ на полицията за задържането на „измамниците“. Заплашили жената, че ако не даде парите, измамниците щели да я нарежат на парчета. Пенсионерката изпълнила указанията им, като поставила в найлонов плик от хляб общо 3 100 лева. Тя хвърлила парите през терасата на къщата си, откъдето ги взел Александър И. Измамниците предупредили по телефона жената да не стои на прозореца на дома си, защото можело да се стигне до стрелба и да има пострадали. При напускането на гр. Хисаря Александър И. бил спрян от служители на МВР, тъй като бил подаден сигнал в полицейското управление. При проведените през следващите дни процесуални-следствени действия и оперативно- издирвателни мероприятия били установени и задържани останалите участници в измамата. Парите са били възстановени на пострадалата жена.
Споразумението е одобрено от Районен съд-Пловдив и определението не подлежи на обжалване и протест.
Александър И., Митко Б. и Кирил А. са били осъждани преди за престъпления от общ характер.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Монтана: 83-годишен мъж от града е станал жертва на телефонна измама с 2 000 лева

Монтана: 83-годишен мъж от града е станал жертва на телефонна измама с 2 000 лева

20 Септември 2017 | 10:30 | Агенция "Фокус"
Монтана. На 19 септември 2017 г. около 14.20 ч. в Районно управление на МВР-Монтана е получен сигнал от 83-годишен жител на областния град, който съобщил, че е станал жертва на телефонна измама. Това съобщиха от ОДМВР-Монтана. Установено е, че между 10,00 ч. и около 14,00 ч. същия ден неизвестен извършител се обадил на домашния телефон на потърпевшия, представил се за служител в полицията и под предлог, че са необходими парични средства за залавянето на телефонни измамници, го заблудил да остави найлонов плик със сумата от 2 000 лв под личния си автомобил "Опел Астра" с монтанска регистрация, паркиран пред дома му. Около 14,15 ч. възрастният мъж установил, че пликът с пари липсва и че е станал жертва на престъпление. Потърпевшият е разпитан. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: 54-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със над 2 600 лева, чужда валута и златни накити

Шумен: 54-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със над 2 600 лева, чужда валута и златни накити

19 Септември 2017 | 11:09 | Агенция "Фокус"
Шумен. 54-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна измама със над 2 600 лева, чужда валута и златни накити. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен. Жената била въвлечена в заблуда вчера по обяд. На домашния ѝ телефон се обадил мъж, който се представил за полицай и я помолил да окаже съдействие за залавяне на телефонни измамници. С идеята, че помага на полицията при провеждане на спец операция жената предала парите и ценностите на напълно непознати.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: 66-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 300 лева и 2 150 евро

Добрич: 66-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 300 лева и 2 150 евро

19 Септември 2017 | 11:04 | Агенция "Фокус"
Добрич. 66-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 4 300 лева и 2 150 евро. Това съобщиха от ОДМВР - Добрич. На 18 септември, около 21.45 часа, 66-годишна жена от село Кранево, област Добрич, подава сигнал в полицията за телефонна измама. По данни на тъжителката около 15.00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието на възрастната жена с цел залавянето на извършители на телефонни измами. Малко по-късно жената оставя пред жилището си полиетиленова торба със сумата от 4 300 лева и 2 150 евро. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Варна: 65-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама с 1214 лева

Варна: 65-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама с 1214 лева

15 Септември 2017 | 16:04 | Агенция "Фокус"
Варна. Повдигнато е обвинение на 34-годишен мъж от Варна за извършена телефонна измама. Криминалисти предприели незабавни действия по сигнал, постъпил на 13 септември - 65-годишна жена съобщила, че хвърлила през терасата на апартамента си 1214 лева, след като била заблудена от непознат, позвънил на домашния й телефон. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Представилият се за полицейски служител мъж я измамил, че ще съдейства за провеждането на операция. В резултат на бързите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, на място е установен и задържан П.Т. /34 г./ от Търговище, живущ във Варна, известен на органите на реда. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура – Варна. На мъжа е повдигнато обвинение по чл. 209, ал. 1 от НК. С постановление на прокурор мярката му за задържане е удължена до 72 часа.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: Полицията задържа 43-годишен мъж, участвал като куриер в телефонни измами

Добрич: Полицията задържа 43-годишен мъж, участвал като куриер в телефонни измами

14 Септември 2017 | 10:32 | Агенция "Фокус"
Добрич. Полицията е задържа участник в телефонни измами, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Добрич. На 4 септември около 18.45 часа 76-годишна жена от село Бранище се е оплакала в полицията, че по-рано през деня е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай съобщава на жената, че е нужно съдействието й с цел залавяне на извършители на телефонни измами, като за целта е необходимо да предаде сума пари. Малко по-късно жената оставя плик със сумата от 6 950 лева на пейка в с. Бранище. По случая е образувано досъдебно производство.
На 5 септември около 18.30 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в село Царевец. По данни на 79-годишната жена с инициали П.И. същата е въведена в заблуждение от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Жената оставя до контейнер за смет сумата от 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
На 7 септември около 10.00 часа се тъжи 74-годишна жена от град Добрич. За времето от 11.00 до 16.00 часа предишния ден тя е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието на възрастната жена с цел залавяне на извършители на телефонни измами. Малко по-късно в района на ул. „Д. Петков” в град Добрич жената предава сумата от 678 лева и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо Районно управление „Полиция” – Добрич.
На 7 септември след проведени ОИМ и ПСД от служители на Второ Първо Районно управление „Полиция” – Добрич и служители на сектор ПКП при Областната дирекция на МВР е установен единият от участниците в телефонните измами като куриер. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 43-годишен с инициали П.П. от град Добрич. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. Работата по случаите продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: 78-годишна жена от с. Дропла е станала жертва на телефонна измама с 850 лева

Добрич: 78-годишна жена от с. Дропла е станала жертва на телефонна измама с 850 лева

11 Септември 2017 | 15:00 | Агенция "Фокус"
Добрич. На 10 септември, около 18:00 часа се тъжи 78-годишна жена от с. Дропла сигнализира, че е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР. това съобщиха от ОДМВР-Добрич. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на жената, че е необходимо съдействието и за залавянето на извършители на телефонни измами. Малко по-късно жената поставя в короната на дърво сумата от 850 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Търговище: 83-годишен мъж от село Садина е станал жертва на телефонна измама

Търговище: 83-годишен мъж от село Садина е станал жертва на телефонна измама

11 Септември 2017 | 12:18 | Агенция "Фокус"
Търговище. 83-годишен мъж от село Садина е станал жертва на телефонна измама, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Търговище. В петък около 17.00 часа в с. Садина, община Попово, неизвестен извършител по стационарен телефон е въвел в заблуждение възрастния мъж под предлог, че са необходими пари, с което се е оказвало съдействие на полицейски служители, осъществяващи операция по задържане на извършители на телефонно измами, му е отнел сумата от 500 лв. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 209 от Наказателния кодекс по описа на Районно управление „Полиция” – Попово.
От полицията напомнят на гражданите да не се доверяват на обаждания по телефона от непознати, представили се като длъжностни лица и в никакъв случай да не им предоставят пари или ценности. При получаване на такова обаждане е необходимо да се сигнализира на тел.112, а също и гражданите да потърсят телефонна връзка с близките си.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Кюстендил: 70-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама с 5000 лева и 1360 евро

Кюстендил: 70-годишна жена от Дупница е станала жертва на телефонна измама с 5000 лева и 1360 евро

8 Септември 2017 | 14:29 | Агенция "Фокус"
Дупница. Криминалисти разследват телефонна измама за голяма сума. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Вчера, 70-годишна жена от Дупница била ощетена с 5000 лева и 1360 евро, които предоставила след телефонно обаждане. Непознат мъж се представил за служител на общината и поискал от жертвата да пусне от терасата на жилището си всичките си пари, за да бъдат заловени измамници. Възрастната жена изпълнила указанията и чак по-късно се усетила, че е била измамена и сигнализирала в полицията. По случая е започнато досъдебно производство в РУ - Дупница, уведомен е дежурен прокурор.


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Габрово: Разкрита е схема за телефонни измами на територията на Габрово, Трявна, Севлиево и Троян

Габрово: Разкрита е схема за телефонни измами на територията на Габрово, Трявна, Севлиево и Троян

8 Септември 2017 | 13:18 | Агенция "Фокус"
Габрово. Разкрита е схема за телефонни измами на територията на Габрово, Трявна, Севлиево и Троян. Това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Габрово. В резултат от проведени оперативно-издирвателни мероприятия е установен мъжът, получил сумата от 2 440 лв, при извършена телефонна измама на 9-ти септември, на ул. „Свищовска“ в Габрово. Като обвиняем е привлечен 62-годишен мъж от град Сопот. В хода на работата е установено, че същият е участвал в получаване на парите на телефонни измами в градовете Трявна, Севлиево и Троян. Работата по изясняване на престъпната му дейност продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: 74-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама

Добрич: 74-годишна жена от града е станала жертва на телефонна измама

8 Септември 2017 | 12:15 | Агенция "Фокус"
Добрич. На 7 септември, около 10:00 часа 74-годишна жена от град Добрич е подала сигнал, за времето от 11:00 часа до 16:00 часа на 6 септември е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Това съобщиха от ОДМВР-Добрич. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква съдействието на възрастната жена с цел залавяне на извършители на телефонни измами. Малко по-късно в района на ул. „Д. Петков” в град Добрич, жената предава сумата от 678 лева и златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Добрич: 79-годишна жена е станала жертва на телефонна измама с 1000 лева

Добрич: 79-годишна жена е станала жертва на телефонна измама с 1000 лева

7 Септември 2017 | 14:39 | Агенция "Фокус"
Добрич. На 5 септември, около 18:30 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в с. Царевец, обл. Добрич. Това съобщиха от ОДМВР-Добрич. По данни на тъжителката П. И. (79 г.), тя е била въведена в заблуждение от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Жената оставя до контейнер за смет сумата от 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Шумен: Телефонна измама за над 4 200 лева е била осуетена след сигнал и съдействие от жител на града

Шумен: Телефонна измама за над 4 200 лева е била осуетена след сигнал и съдействие от жител на града

31 Август 2017 | 10:50 | Агенция "Фокус"
Шумен. Телефонна измама за над 4 200 лева е била осуетена след сигнал и съдействие от жител на града. Това съобщиха от ОДМВР - Шумен. Малко преди 17.30 часа вчера 50-годишен шуменец шофирал в града. Направило му впечатление, че автомобил, който се движи пред него спира рязко на няколко места, а мъжът в него се оглежда. На ул. “Г. С. Раковски“ отново спрял до контейнер за смет и взел оставен несесер 50-годишният шуменец се свързал с дежурната част в районното управление и обяснил, че може би става въпрос за измама. Създадена била веднага организация и минути по-късно в РУ - Шумен бил задържан 55-годишен шуменец. Пред криминалисти обяснил, че бил нает за куриер. Изпратили го да получи пратка, която трябвало да изпрати след допълнителни инструкции. За услугата щял да получи 30 лева. Малко по-късно в РУ - Шумен бил получен сигнал от 42-годишна шуменка, която съобщила, че е била измамена по телефона. Схемата, по която била въведена в заблуда – помощ за залавяне на телефонни измамници, поискана от „полицай“. С идеята, че помага да бъдат заловени тя се съгласила да участва в „спецакция“. В дамска чанта поставила 1 220 евро, 1 570 лева и около 80 грама златни накити. Оставила несесер до контейнер за смет и се отдалечила бързо според указанията - „за да не попадне в епицентъра на престрелка между полицаи и измамници при задържането им“. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК. За срок до 24 часа в РУ- Шумен е задържан местният жител с инициали И. И. (на 55 г.) като съпричастен към измамата (муле).
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Враца: 87-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 540 лв.

Враца: 87-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 540 лв.

31 Август 2017 | 09:53 | Агенция "Фокус"
Враца. 87-годишна жена е станала жертва на телефонна измама със сумата от 1 540 лв. Това съобщиха от ОДМВР - Враца. Вчера, в 17.12 часа, в РУ - Враца е получено съобщение от 87-годишна жителка на гр. Враца, която е заявила, че на същата дата за времето от 14.00 часа до 16.00 часа лице с инициали Н. Л. обаждайки се на стационарния телефон се е представило за служител на МВР. Телефонният измамник я въвел в заблуждение, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, като за целта трябва жената да предостави наличните си парични средства. Тъжителката е оставила в контейнер за отпадъци сумата от 1 540 лв. По случая в РУ- Враца е образувано ДП.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Враца: 79-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама със сумата от 2 800 лв.

Враца: 79-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама със сумата от 2 800 лв.

31 Август 2017 | 09:08 | Агенция "Фокус"
Враца. 79-годишен мъж е станал жертва на телефонна измама със сумата от 2 800 лв. Това съобщиха от ОДМВР - Враца. Вчера, в 13.56 часа, в РУ - Враца е получено съобщение от 79-годишен жител на гр. Враца, който е заявил, че за времето от 12.15 часа до 12.55 часа лице с инициали Н. Л. се е обадил на стационарния му телефон се е представило за служител на МВР. Мнимият служите на МВР е казал, че участва в полицейска операция за залавяне на телефонни измамници, като за целта трябва да представи наличните си парични средства. Тъжителя хвърлил през балкона на жилището си сумата от 2 800 лв. По случая в РУ - Враца е образувано ДП.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Ловеч: Задържани са двама мъже за участие в схеми за телефонни измами в Троян

Ловеч: Задържани са двама мъже за участие в схеми за телефонни измами в Троян

30 Август 2017 | 14:43 | Агенция "Фокус"
Ловеч. Полицаи от РУ - Троян задържаха двама мъже, участвали в схеми за телефонни измами. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Оперативните действия били предприети по сигнал, постъпил в районното управление вчера, около 16.00 часа. 78-годишна жителка на града съобщила, че е станала жертва на измамници. Жената обяснила, че след като била заблудена в телефонно обаждане, тя предоставила на 2 800 лева. Минути по-късно, в полицейското управление бил получен втори сигнал от 77-годишен местен жител, че след проведен телефонен разговор с непознат е бил подведен и ощетен с 4 200 лева. Полицаите реагирали мигновено и в резултат на предприетите оперативно-издирвателни и заградителни действия на ул. „Васил Левски“ в Троян бил спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра“, управляван от 60-годишен мъж от Сопот. В близост до превозното средство е установен и задържан и негов 62-годишен съгражданин, който е държал в ръката си найлонов плик със сумата от 7 000 лева. На двамата е наложена 24-часова полицейска мярка, работата по образуваните две досъдебни производства продължава.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.
Сергей Лавров и Александър Вучич. 22 февруари 2018 г.

ВИДЕО
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Македония
Слово на композитора Микис Теодоракис по време на митинга в Атина за името на Ма...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.