НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 16:43

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Димитър Стефанов, кмет на Тутракан: Градът носи духа на историята и потенциала да се развива в бъдещето

Димитър Стефанов, кмет на Тутракан: Градът носи духа на историята и потенциала да се развива в бъдещето

21 Септември 2017 | 10:03 | Агенция "Фокус"
Силистра. Тутракан носи духа на историята и потенциала да се развива в бъдещето. Това каза в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ кметът на Общината Димитър Стефанов. Той припомни и исторически събития, свързани с града като датата 3 септември, на която се почитат падналите при битката край Тутракан от 1916 г. и която дава началото на присъединяването на Южна Добруджа към Царство България. „Целта на Общинска администрация и Общинския съвет в Тутракан е този град да бъде развиван. Да наслагваме това, което предните кметове и Общински съвети са постигнали в своята работа през годините назад и да запазим духа на това уникално населено място. Тутракан не е провинциален град. Той има непримирим дух, който показва голямото желание на жителите и общината да се развиват. Това е град, който идва от миналото и гарантирам, че това ще бъде град, който ще се развива напред в бъдещето“, каза Стефанов.
По повод предстоящия Ден на Независимостта на България той подчерта, че е важно да възпитаваме децата си в ценностна система, основана на родолюбие. Димитър Стефанов допълни, че всеки българин трябва да познава от близо историята на страната ни, за да се запази идентичността й.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Димитър Стефанов, кмет на Тутракан: За празника на града ще наградим граждани, които имат принос в различни сфери като образование, култура и спорт

Димитър Стефанов, кмет на Тутракан: За празника на града ще наградим граждани, които имат принос в различни сфери като образование, култура и спорт

21 Септември 2017 | 09:17 | Агенция "Фокус"
София. За празника на града ще наградим граждани, които имат принос в различни сфери като образование, култура и спорт. Това каза кметът на Тутракан – Димитър Стефанов, в интервю за Агенция „Фокус“ по повод празника на града, който се чества днес.
„Тази година празникът започна вечерта на 20 септември, когато в Амфитетатъра имаше един руски дует, който изпълнява различни руски шлагери и патриотични песни. Те пеят руска музика в различни стилове. Днес имаме тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще обявим почетния граждани на Тутракан и ще наградим с грамоти и отличителни знаци на общината хора, които имат принос в различни сфери като образование, култура, спорт. След това за гостите сме подготвили коктейли. Вечерта в 19.00 часа за жителите и гостите на град Тутракан ще се изнесе спектакълът на Искра Радева „Женско царство“ – това е една хубава комедия и мисля, че ще бъде добър финал на празничния ден“, каза Стефанов.
Той обясни и какъв е поводът празникът на Тутракан да се чества точно на този ден. „На 21 септември 1940 г. българската армия навлиза в Тутракан и той става първият освободен град от румънската окупация. Именно заради това през септември 1993 г. с решение на Общинския съвет датата е обявена за празник на града“, каза кметът.
Стефанов отправи и пожелание към гражданите на Тутракан по повод празника. „Искам да им пожелая да са живи и здрави, да бъдат истински местни патриоти и да вярват в Общинска администрация и Общинския съвет и в това, че ние наистина работим за просперитета на град Тутракан и на неговите жители“, каза той.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на интервюто четете по-късно в „Мнение”


Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Серия нападения срещу минувачи в Мюнхен. 21 октомври 2017 г.
Серия нападения срещу минувачи в Мюнхен. 21 октомври 2017 г.

ВИДЕО
Референдумът в Каталония доведе до стачки и полицейско насилие
Референдумът в Каталония доведе до стачки и полицейско насилие
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2017 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.